Στην πρόσφατη πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ με το Σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για αγωνιστική δράση με επίκεντρο τα εργασιακά προβλήματα και τα εργατικά δικαιώματα αποφασίστηκε η διοργάνωση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας για τις 14/4. Στην κινητοποίηση μέχρι στιγμής καλούν και συμμετέχουν σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όπως Βιβλίου – Χάρτου, καταστημάτων Public, Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.

Η εργατική τάξη επωμίζεται άλλη μία κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και πρέπει να προετοιμαστεί μέσα από τις οργανώσεις της να δώσει μια απάντηση στην ακροδεξιά πολιτική διαχείρισης της πανδημίας. Μια διαχείριση με μέτρα καταστολής και ασφάλειας, και όχι πρόνοιας και προστασίας για τις εργασιακές και υγειονομικές συνθήκες στους χώρους εργασίας, απόδειξη ότι επιχειρείται να χτιστεί μια ολομέτωπη επίθεση στους εργαζόμενους πάνω στα εργατικά και πολιτικά δικαιώματα. Η ΝΔ ετοιμάζει την επιβολή ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης μέσω του φόβου και της τρομοϋστερίας.

Οι ελλιπείς εξοπλισμοί και στελέχωση των νοσοκομείων, οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες με απολύσεις και αναστολές εργασίας δίχως ασφαλιστική και μισθολογική κάλυψη, οι επιχειρήσεις τρομοκράτησης αγωνιστών είτε με την εισβολή της αστυνομίας στον Ευαγγελισμό για την διάλυση εργατικής κινητοποίησης, είτε με τις προσαγωγές και τα πρόστιμα σε πολιτικές δράσεις ενημέρωσης σε Ζωγράφου και Καλλιθέα, μας δείχνουν πως η εργατική τάξη οφείλει να μην υποχωρεί, ούτε να βάζει σε αναβολή την ταξική πάλη. Ο εχθρός δεν μένει σπίτι, αλλά είναι παρών και έχουμε την δύναμη να τον μπλοκάρουμε για μια κοινωνία εργασίας και αλληλεγγύης.

Η κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης ημέρας δράσης για την υγεία που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας στις 7/4. Κι ακόμα αποτελεί το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη πολιτικών δράσεων μέχρι την Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μένουμε στο δρόμο του αγώνα – Τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα

  • Να ανοίξουν άμεσα δεκάδες κλίνες ΜΕΘ, να προσληφθεί προσωπικό να ενταχθούν στο ΕΣΥ τα στρατιωτικά νοσοκομεία και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές.
  • Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Πλήρης καταβολή των μισθών από εργοδότες και κράτος. Το δώρο του Πάσχα να καταβληθεί το Πάσχα κανονικά.
  • Μέτρα υγιεινής και προστασίας σε όλους τους χώρους εργασίας με ευθύνη των εργοδοτών.
  • Κάθε απόλυση και δυσμενή αλλαγή σύμβασης εργασίας από 1 Μαρτίου είναι παράνομη.
  • Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη όλων των ανέργων
  • Να μπει διατίμηση στα βασικά είδη ανάγκης. Να είναι δωρεάν ρεύμα – νερό – τηλέφωνο – ίντερνετ – ΜΜΜ. Να παγώσουν εξώσεις – δάνεια – κατασχέσεις
  • Να «κλείσουν» στρατόπεδα – hot spot. Να επιταχθούν τα ξενοδοχεία. Άδειες σε όλους τους φυλακισμένους.
  • Κανένας περιορισμός των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών

Η Οργάνωση Μαχητικού αντιφασισμού καλεί στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 14 Απριλίου στις 12:30μμ.

Αθήνα, 12/04/20

https://ormantifa.org/parastasi-diamartyrias-organoseon-kai-somateion-sto-ypoyrgeio-ergasias-tin-triti-14-4/

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License