ΚΛΟΦΕΝ, Τεύχος 2ο, Απρίλης 2020

Δημοσιεύουμε ηλεκτρονικά το 2ο τεύχος του Κλοφέν, με αποκλειστική θεματική το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και τη σχεδιαζόμενη δημιουργία εργοστασίου σκουπιδιών και μονάδα καύσης απορριμμάτων στο Κερατσίνι. Οι διεργασίες των περιφερειακών και κυβερνητικών αρχών σε διάφορα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας συνεχίζονται απρόσκοπτα εν μέσω της επιβαλλόμενης κατάστασης έκτακτης ανάγκης με αφορμή το ζήτημα του κορονοϊού. Είναι επομένως σημαντικό να διατηρήσουμε ενεργά τα πεδία των κοινωνικών αγώνων και αντιστάσεων ενάντια στους επιβαλλόμενους αποκλεισμούς, τις απαγορεύσεις και την επίταση της εκμετάλλευσης.

post image

περιήγηση στις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και πέριξ

το ΚΛΟΦΕΝ σε PDF

 

Το κλοφέν είναι ένα ιδιαίτερα τοξικό υγρό που περιέχει υψηλό ποσοστό χλωρίου. Χρησιμοποιείται σε ηλεκτρικούς πυκνωτές, μετασχηματιστές , αντιστάσεις και έχει μολύνει το έδαφος της περιοχής των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα κατά την λειτουργία του εργοστασίου.

'Εντυπο δρόμου που μοιράζεται χέρι - χέρι σε δρόμους, πλατείες και παρεμβάσεις, χωρίς κανενός είδους αντίτιμο, της Συνέλευσης Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Η Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου - Δραπετσώνας δημιουργήθηκε με το κίνημα των πλατειών τον Ιούνιο του 2011 και συνεχίζει τις συνελεύσεις και τις δράσεις της, στο πλαίσιο της συλλογικής αυτοοργανωμένης αντίστασης, δημιουργικότητας και αλληλεγγύης που έχει διαμορφώσει από τα πρώτα της βήματα.

 

Αναδημοσίευση απο το μπλόγκ της Συνέλευσης της Πλατείας Κερατσινίου Δραπετσώνας  http://suneleushkeratsiniou.blogspot.com

Για ηλεκτρονική επικοινωνία: suneleush.keratsiniou@gmail.com

Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License