Η ακραία τουριστικοποίηση και ο εξευγενισμός καταπατά εδώ και μήνες τις γειτονιές μας εκτοπίζοντας όλο και περισσότερους γείτονες και γειτόνισσές μας. Μέσα σε όλη αυτή την ήδη τρομερά πιεστική κατάσταση η πανδημία του ιού ήρθε να κατασκευάσει μια νέα κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, στην οποία εμείς οι ίδιοι/ες καλούμαστε ξανά να αναλογιστούμε πολύ σοβαρά για τις παθογένειες, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας. Στη νέα αυτή συνθήκη, δε χωράνε οι τουρίστες και οι εφήμερες ανάγκες τους. Η ευκαιριακή κερδοσκοπία μέσω του μαζικού τουρισμού, και η γενικότερη κρατική πολιτική, έχουν στόχο να πλήξουν τις σχέσεις, τους δεσμούς, τη στήριξη και τη επικοινωνία μεταξύ μας.

Η “ατομική ευθύνη” που εμφατικά διασπείρεται από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αποτελεί ένα αισχρό δημιούργημα προκειμένου να καλυφτούν οι τεράστιες κρατικές ανεπάρκειες. Το ελλιπές ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό, οι λίγες ΜΕΘ και τα λίγα τεστ που διενεργούνται (και αυτά μόνο αν έχεις σοβαρά συμπτώματα, εκτός αν είσαι βουλευτής/celebrity ή γενικά εύπορος), είναι κρατική ευθύνη και όχι δική μας. Όπως επίσης, για τις χιλιάδες απολύσεις, την ελαστικοποίηση των εργασιακών συνθηκών, την εργασία χωρίς τα απαραίτητα μέσα αυτοπροστασίας και την αισχροκέρδεια σε προϊόντα υγιεινής, ευθύνη φέρει το κράτος και το κάθε μικρό ή μεγάλο αφεντικό, που σε καιρούς κρίσης προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη του καταρρίπτοντας στην πράξη το αφήγημα ότι η εκμετάλλευση δεν κοιτά αν είσαι ντόπιος/α ή μετανάστης/τρια.

Αυτές οι τελευταίες εβδομάδες μας καλούν όλες και όλους, με διαφορετικό τρόπο από κάθε άλλη φορά, να σκεφτούμε και να αξιολογήσουμε το αντίκτυπο της αλλαγής που έφερε η τουριστικοποίηση στις ζωές μας. Καλούμαστε να ισχυροποιήσουμε ξανά τους δεσμούς μεταξύ μας και να χτίσουμε δίκτυα στήριξης με τους ανθρώπους που ζούμε και μοιραζόμαστε από τόσο κοντά την καθημερινότητα μας. Η μη πληρωμή των λειτουργικών εξόδων καθώς και η μείωση ενοικίου (αλληλοσεβασμός μεταξύ ιδιοκτητών-ενοικιαστών) είναι πιθανόν αναγκαία μέτρα για χιλιάδες ανάμεσα μας προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις βασικές μας ανάγκες. Η επικοινωνία και η αλληλεγγύη μεταξύ μας αποτελούν αντίδοτα στην αποξένωση, τον ατομικισμό και την παραγωγή φόβου που επιχειρείται προς μια νέα δυστοπική πραγματικότητα.

Βοηθάμε με αγορές τροφίμων και φαρμάκων γειτόνες/ισσες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

  • Προσφέρουμε και δεχόμαστε στήριξη πάντα με προσοχή και σεβασμό στα άτομα που διακινδυνεύουν περισσότερο
  • Στεκόμαστε δίπλα σε όσες/ους αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους και τα λειτουργικά τους έξοδα
  • Συγκεντρώνουμε περιπτώσεις καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων

Αν χρειάζεστε ή θέλετε να προσφέρετε βοήθεια μας βρίσκετε στο: 6980926663

Αν χρειάζεστε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά κλπ ή θέλετε να προσφέρετε κάτι απ’ αυτά, μπορείτε να απευθυνθείτε στις παρακάτω δομές αλληλεγγύης:

1. Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης και Συλλογής/Προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης ¨Το Ντουλάπι¨: Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972751620, Δευτέρα και Πέμπτη, 19:00-21:00, στην κατάληψη πρώην Πίκπα (Τιμοδήμου και Αντωνιάδου στα Άνω Πετράλωνα)

2. Ομάδα Αλληλοβοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ενάντια στον Covid-19: Δευτέρα ως Κυριακή (πλην Παρασκευής) 16:00-18:00, Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καλλιθέας Buena Vista (Αριστείδου 121)

Πρωτοβουλία Κατοίκων Κουκακίου και γύρω περιοχών

www.antiairbnbkoukaki.noblogs.org

Email: anti-bnb-koukaki@riseup.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License