Δομή αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην κατάληψη Terra Incognita

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή στην κατάληψη Terra Incognita 18:00-19:00 μαζεύουμε φάρμακα για μετανάστ(ρι)ες στο καμπ στο Βαγιοχώρι, τρόφιμα και είδη ατομικής φροντίδας για άστεγους και τοξικοεξαρτημένους και χρήματα για το Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

post image

Η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες εφαρμόζει ένα σύνολο κατασταλτικών μέτρων με πρόσχημα την υγειονομική πρόληψη. Η κρατική πρόνοια κα μέριμνα του κράτους αυτή τη στιγμή περιθωριοποιεί ολοένα και περισσότερες ήδη αποκλεισμένες κοινωνικές και αρκετά ευπαθείς ομάδες. Απέναντι στα μέτρα προστασίας που επιτάσσει η κυβέρνηση, ολοένα και περισσότεροι μετανάστες που βρίσκονται κλεισμένοι σε κλειστά κέντρα κράτησης, φυλακισμένοι που βρίσκονται έγκλειστοι σε σωφρονιστικά κολαστήρια, άστεγοι και τοξικοεξαρτημένοι εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να τηρήσουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

Έχοντας κοινωνική ενσυναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής περαιτέρω έκθεσης των ευπαθών αυτών ομάδων, δεν εγκαταλείπουμε τους αόρατους για το κράτος και τον καπιταλισμό. Για το επόμενο διάστημα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, από τις 18:00 μέχρι τις 19:00 η κατάληψη Terra Incognita θα είναι ανοιχτή για να συγκεντρωθούν χρήματα (για την αγορά ειδών ατομική προστασίας από τη ΒΙΟΜΕ και τη στήριξη του Ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών), προϊόντα ατομικής προστασίας και υγειονομικής περίθαλψης (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά gel και μαντιλάκια, αλκοολούχες λοσιόν, βιταμίνες), φρούτα και αν είναι εφικτό μεριδοποιημένα φαγητά πχ σάντουιτς σε σακούλες polybag, με σκοπό την παροχή τους στις αντίστοιχες ευπαθείς ομάδες.

Επίσης υπάρχει αναγκαιότητα σε φάρμακα απο το καμπ στο Βαγιοχώρι. Πρόκειται για ανοικτό καμπ με 700 περίπου άτομα, περισσότερα από τα οποία είναι παιδιά. Η λίστα με τα φάρμακα (κάποια απο τα οποιά είναι συνταγογραφούμενα) είναι η εξής:Paracetamol σε χάπια και παιδικά σιρόπια, augmentin και παιδικά, xozal, fucidin, zinadol, hansplast,και κανέναν επίδεσμο, Calcium, gynotardiferon ή tardiferon, canesten , Oxytocin και mitrotan ενέσιμα, ζιρτεκ, stedon ,hydrocortisone ενδοφλέβια…Τηρούμε τους κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής ενάντια στον φόβο και την ενοχοποίηση της αλληλεγγύης.

Στηρίζουμε τους αποκλεισμένους-ες και τους αόρατους-εςΧτίζουμε δομές και διαδικασίες κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License