Είμαστε κάτοικοι των δύο καταλήψεων "Ci Siamo" ["Είμαστε"], μία στην οδό Esterle και μία στην οδό Iglesias του Μιλάνου. Ένα εγχείρημα που γεννήθηκε το 2015 από μετανάστες που αποφάσισαν ότι είναι αναγκαίο να αγωνιστούν για να αλλάξουν τις συνθήκες ζωής τους: χωρίς δουλειά, εκμεταλλευόμενοι, χωρίς χαρτιά και χωρίς στέγη.

Άνθρωποι που δραπέτευσαν από πολέμους και εδάφη κατεστραμμένα από την παγκόσμια αγορά.

Μαζί τους ενώθηκαν πολλοί και πολλές για ν' αγωνιστούν και να καλύψουν ανάγκες. Σήμερα -συμπεριλαμβανομένων των παιδιών- είμαστε μια κατοστάδα.

Αυτή η κρίση του Κορωνοϊού δείχνει τον βαθμό στον οποίο αυτή η κοινωνία καταστρέφει ολόκληρο τον πλανήτη. Πρώτα απ' όλα όμως πλήττει εκείνους και εκείνες -που όπως και εμείς- ζουν στο κοινωνικό περιθώριο.

Εμείς όμως οργανωνόμαστε, κοπιάζουμε για να είμαστε ελεύθεροι να οργανώσουμε τις ζωές μας, τους χώρους μας και τους χρόνους μας, για να μην υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και να μην μας χρησιμοποιεί κανένας.

Για παράδειγμα, στην κατάληψη της οδού Inglesias καθαρίσαμε όλοι μαζί όλους τους χώρους, με τα χρήματα εκείνων από εμάς που ακόμα δουλεύουν ή βρίσκονται σε ταμείο διαθεσιμότητας κάναμε τα ψώνια για εκείνους και εκείνες που μείνανε σπίτι χωρίς καμία κάλυψη γιατί δούλευαν μαύρα ή γιατί δεν έχουν χαρτιά.

Όποιος και όποια από εμάς ξέρει να φτιάχνει ψωμί ή πίτες φτιάχνει για όλους, τη λιγοστή γη που έχουμε την καλλιεργούμε αφού φοβόμαστε ότι δεν θα έχουμε τίποτα να φάμε. Σε αυτή τη συλλογική ζωή βρίσκουμε ένα αντίδοτο στο φόβο και την απομόνωση. Έτσι, αρχίζουν να διακρίνονται δυνατότητες για έναν άλλο κόσμο μιας πιο ανεκτής ζωής.

Ο χώρος είναι μεγάλος και όταν είναι εφικτό παραχωρείται στις Brigate Volontarie, τις Εθελοντικές Ταξιαρχίες για την έκτακτη ανάγκη και συλλέγοντας μάσκες και γάντια μπορούμε να είμαστε κι εμείς χρήσιμοι στη γειτονιά.

Έχοντας συνείδηση της σημασίας της αυτοοργάνωσης, μαζί χτίζουμε την αλληλεγγύη.

"Ci Siamo" ["Eίμαστε"]

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License