Την περίοδο που ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα ιατρικά, και όχι μόνο, δεδομένα, το ΓΕΕΘΑ κοινοποιεί στην επίσημη ιστοσελίδα του (https://geetha.mil.gr/metra-gia-ton-periorismo-tis-diadosis-toy-covid-19-sto-prosopiko-ton-enoplon-dynameon/) ως “μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19” τα ακόλουθα:

1) Ότι δε θα εφαρμοστεί ακόμα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ως αποκλειστική μέθοδος, αλλά θα παραταθεί η συνταγογράφηση στα Ατομικά Βιβλιάρια Υγείας των στελεχών και θα γίνονται δεκτές οι χειρόγραφες συνταγές για ένα ακόμα δίμηνο.

2) Ότι επιτάσσουν τους φοιτητές του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) για γραμματειακή υποστήριξη.

Την ίδια στιγμή από τη Δευτέρα 23/03/20 με αναφερόμενη απόφαση του ΓΕΕΘΑ (κυκλοφορεί φωτογραφία στο διαδίκτυο χωρίς κοινοποίηση σχετικού επίσημου εγγράφου) τίθεται σε εφαρμογή η αναστολή των διανυκτερεύσεων και των αδειών των οπλιτών θητείας και ο επισφαλής εγκλεισμός-συνωστισμός τους εντός των μονάδων μέχρι τις 06/04/20 για (άκουσον άκουσον!) “αποφυγή προσβολής από τον ιό COVID-19” , κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη διασπορά, είτε από κάποιον που βρίσκεται σε φάση επώασης, είτε από τα ίδια τα στελέχη που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα στα στρατόπεδα.

Η “τήρηση αποστάσεων”, που αποτελεί μία εκ των επιστημονικά τεκμηριωμένων οδηγιών μεταξύ των πολλών και αναγκαίων (σχολαστικό πλύσιμο χεριών, χρήση κατάλληλων μασκών) σχετικά με την στοιχειώδη τεχνική πλευρά αντιμετώπισης της μετάδοσης του COVID-19, όχι απλά δεν εξασφαλίζεται με βάση τις προαναφερθείσες αποφάσεις του ΓΕΕΘΑ, ούτε καν αναφέρεται ως μέτρο πρόληψης στα πρόσφατα έγγραφα!

Γινόμαστε για μια ακόμα φορά μάρτυρες μιας πολιτικής διαχείρισης της κρίσης χωρίς κανένα βάσιμο υγειονομικό σχεδιασμό, που επιχειρεί την κοινωνική ενοχοποίηση, όχι μόνο των οπλιτών, αλλά των πολιτών γενικότερα, προκειμένου να αποπροσανατολίσει και να καλύψει τις ευθύνες που βαραίνουν την πολιτική ηγεσία σχετικά με την απαξίωση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Δεν πρόκειται για μέτρα κατά της πανδημίας, αλλά για μέτρα καταπάτησης ελευθεριών και δικαιωμάτων!

Καλούμε τους αρμόδιους υγειονομικούς οργανισμούς, και όχι μόνο του Ελληνικού Στρατού, να τοποθετηθούν καθώς πρόκειται για ζήτημα εξασφάλισης της δημόσιας υγειας.

Καλούμε να ανακαλέσουν την απαράδεκτη απόφαση εγκλεισμού των οπλιτών θητείας, καθώς παραβιάζει τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα αυτονόητα υγειονομικά μέτρα πρόληψης.

27/03/2020

Πρωτοβουλία οπλιτών υγειονομικού και οπλιτών θητείας

Αναδημοσίευση από ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License