Γράμμα φαντάρων από διάφορα στρατόπεδα της Αθήνας για την απάνθρωπη και ταξική καραντίνα


Είναι αδιανόητη η κατάσταση που επικρατεί σε στρατόπεδα της Αθήνας όσον αφορά τα υποτιθέμενα υγειονομικά μέτρα που παίρνουν οι υποτιθέμενες διοικήσεις του στρατού. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι εξοργιστική η αντιμετώπιση των φαντάρων από τις διοικήσεις των στρατοπέδων.

Η γενική εικόνα είναι ότι σε πολλά στρατόπεδα (όχι όλα) οι στρατοπεδάρχες έχουν κλείσει τους φαντάρους μέσα, από τη Δευτέρα. Την ίδια στιγμή οι ανώτεροι δεν μπαίνουν καν μέσα ή μπαίνουν στα στρατόπεδα εκ περιτροπής. Οι στρατιωτικοί που έχουν ευπαθείς ομάδες στα σπίτια τους έχουν το ελεύθερο να μην προσέρχονται στα στρατόπεδα, ενώ οι μονάδες λειτουργούν στην καλύτερη περίπτωση με προσωπικό ασφαλείας.

Αυτά για τους ιερούς στρατιωτικούς που τους πληρώνει ο ελληνικός λαός και οι ίδιοι οι φαντάροι, και θα συνεχίσει να τους πληρώνει με ή χωρίς κορονoϊό. Από την άλλη πλευρά η εικόνα που υπάρχει για τους φαντάρους είναι η εξής: στο 651 της ΑΒΥΠ στον Aγ. Στέφανο στοιβάζονται 30-40 φαντάροι στον θάλαμο και 6 στο φυλάκιο της πύλης. Εκεί οι φαντάροι δεν βγαίνουν καθόλου. Στο 306 ΕΒΤ/ΤΥΛ στο Μενίδι μοιράζονται 25 άτομα 3 θαλάμους , 2 ντουζιέρες και 4 τουαλέτες, ενώ κατά τ’ άλλα απομακρύνθηκαν οι καρέκλες από το ΚΨΜ. Εκεί οι φαντάροι είναι κλεισμένοι μέσα. Στο στρατόπεδο Καποτά (Μενίδι) προς το παρόν βγαίνουν κανονικά όπως και οι φαντάροι που απασχολούνται στο χημικό εργοστάσιο του στρατού (700ΣΕ) στο Κερατσίνι. Εκεί οι φαντάροι που βρίσκονται στο λόχο όμως, παραμένουν κλειδωμένοι μέσα. Στο 301 στους Αγ. Αναργύρους επίσης έχουν κλειδωθεί μέσα γύρω στα 50 άτομα. Στο στρατόπεδο του ναυτικού στο Βοτανικό βγαίνουν σε γκρουπ 3μέσα 3 έξω (που από υγειονομικής πλευράς είναι και το πιο λογικό).

Μέχρι τις 25 Μαρτίου δεν υπήρχε καμία έγγραφη διαταγή από ΓΕΣ/ΓΕΕΘΑ και τα μέτρα παίρνονται στη βάση των προφορικών συνομιλιών ανάμεσα στους στρατοπεδάρχες και τους ανωτέρους τους. Η γενική εικόνα λοιπόν είναι ότι οι διαταγές είναι στην ευχέρεια της εξειδίκευσης των διοικητών, αφού σε κανένα από τα παραπάνω στρατόπεδα εξακριβωμένα δεν υπάρχει έγγραφη διαταγή εγκλεισμού των οπλιτών θητείας. Αυτό που προβάλλεται ως τελεσίδικο είναι η αναστολή των αδειών Πάσχα, ενώ οι μεταθέσεις θα γίνουν κανονικά.

Τέλος οι ανώτεροι απειλούν συγκαλυμμένα ή εξόφθαλμα τους στρατιώτες για οποιαδήποτε κυκλοφορία ειδήσεων έξω από τα στρατόπεδα ή στο διαδίκτυο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει εν μέσω πανδημίας είναι να λουφάξουν στα σπιτάκια τους, αφού ο παχυλός τους μισθός είναι εξασφαλισμένος (στρατός γαρ). Την ίδια στιγμή οι στρατιώτες καλούνται να κρατήσουν ανοιχτά τα άχρηστα στρατόπεδά τους καθαρίζοντας ,μαγειρεύοντας εκτελώντας διαταγές και αγγαρείες, για να λαγοκοιμούνται τα μοσχαναθρεμμένα του ελληνικού στρατού.

Επιχειρούμε να χτίσουμε ένα δίκτυο φαντάρων από διάφορα στρατόπεδα για άμεση συνεννόηση και επικοινωνία, έτσι ώστε να δούμε τα μέτρα που θα πάρουμε από την μεριά μας. Θα κοινοποιήσουμε τηλέφωνα επικοινωνίας τις επόμενες μέρες.

26/03/2020

Φαντάροι από διάφορα στρατόπεδα της Αθήνας

Αναδημοσίευση από ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License