Ζώντας την πρωτόγνωρη κατάσταση με τον covid-19, αποφασίσαμε να αναστείλουμε για τώρα τις διαδικασίες για την πραγμάτωση του athens tattoo circus αναγνωρίζοντας ως ευθύνη μας να προφυλάξουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τον αλληλέγγυο κόσμο. Πέρα από ότι η συγκέντρωση κόσμου αντενδείκνυται για τον περιορισμό του ιού, όταν κάνει κάποιος τατουάζ ενεργοποιείται το ανοσοποιητικό του/της σύστημα για την επούλωση μιας και ο οργανισμός αντιλαμβάνεται το τατουάζ σαν πληγή. Γι’ αυτό κατά το διάστημα της επούλωσης (2-3 εβδομάδες) το άτομο καθίσταται πιο ευάλωτο στο να προσβληθεί από έναν ιό όπως ο covid-19. Οι δυνάμεις μας έτσι στρέφονται προς την κοινωνική οργάνωση, την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη.

Το athens tattoo circus είναι ένα αυτοοργανωμένο φεστιβάλ χωρίς χορηγούς και μεσάζοντες που στηρίζει τους φυλακισμένους αγωνιστές και αγωνίστριες ηθικά-υλικά-πολιτικά. Ακριβώς για αυτό το λόγο δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες στις φυλακές. Πολλοί κρατούμενοι/-ες συνωστίζονται σε κελιά, θαλάμους και κοινόχρηστους χώρους, ενώ υπάρχουν κοινά συσσίτια με αποτέλεσμα εάν υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού η εξάπλωση να είναι μεγάλη και θα κινδυνέψουν μαζικά ανθρώπινες ζωές, αφού πολλοί/-ες κρατούμενοι/-ες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια με συγγενείς και δικηγόρους ενώ παράλληλα οι κρατούμενοι δεν μπορούν να λαμβάνουν πράγματα όπως ρούχα, τρόφιμα, είδη υγιεινής, βιβλία, ενώ ανακληθήκαν και οι άδειες.

Οι κρατούμενες/κρατούμενοι προχώρησαν σε στάση διεκδικώντας:

«Άμεση αποφυλάκιση όσων δικαιούνται να αποφυλακιστούν με υφ' όρο απόλυσιν μέσα στο τρέχον έτος 2020 που εμφανίστηκε η θανατηφόρος ίωση. Άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών με αποφυλάκιση όσων εκτίουν ποινές μικρότερες των 5 ετών. Άμεση αποφυλάκιση των ευπαθών ομάδων με την χρήση των άρθρων 110Α και 105 Π.Κ. Επανεξέταση του χώρου κράτησης νοσούντων κρατουμένων με κορωνοϊό από κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων και γιατρών. Χορήγηση αδειών σε υπαλλήλους που παρουσιάζουν συμπτώματα (έστω και ελαφρά) ίωσης, όπως ισχύει για τον υπόλοιπο πληθυσμό. Απολύμανση στις φυλακές και πρόσβαση σε αντισηπτικά-μάσκες. Παραχώρηση πλυντηρίων σε όλες τις πτέρυγες για την καθαριότητα των κρατουμένων. Άμεση και αναλυτική ενημέρωση από ειδικούς ιατρούς των κρατουμένων για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν. Να δοθεί προτεραιότητα σε κρατούμενους- ες και υπαλλήλους των φυλακών στην εξέταση για την διάγνωση του κορωνοϊού. Οι φυλακές αυτή τη στιγμή είναι οι πιο επικίνδυνοι χώροι στην Ελλάδα για τη διασπορά του ιού. Λιγότερες εισαγωγές σωφρονιστικών και διοικητικών υπαλλήλων σε καθημερινή βάση. Να επισημάνουμε ότι οι μεταγωγές εξακολουθούν να γίνονται μεταφέροντας κρατούμενους από τη μια φυλακή στην άλλη σε κλούβες που φυσικά δεν έχουν απολυμανθεί αποδεικνύοντας ότι η αποσυμφόρηση των φυλακών Κορυδαλλού είναι ουσιαστικά η μετατόπιση του προβλήματος στις άλλες φυλακές με τον κίνδυνο για τους κρατουμένους να παραμένει. Άμεση διακοπή προσωρινής κράτησης. Άμεση χορήγηση των αδειών στους κρατούμενους που δικαιούνται και που απορρίφθηκαν λόγω κορονοϊού. Να ισχύσει ο νόμος των 2/5 μεικτών για την άμεση αποσυμφόρηση. Όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω να αφεθούν με όρους ή χωρίς. Διακοπή προσωρινής κράτησης ως το δικαστήριο ή έως το τέλος της πανδημίας (αναλόγως το κατηγορητήριο). Αποφυλάκιση αρρώστων, εγκύων, μητέρων με ανήλικα ακόμα και με τροποποίηση ποινών από την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεδομένου ότι το πρόβλημα της πανδημίας μεγαλώνει και δεδομένου ότι ανήλικα παιδιά εκτίθενται στον κίνδυνο να βρεθούν μόνα τους αν νοσήσουν αυτοί που τα επιμελούνται, θα πρέπει να τεθεί ένας γονέας σε κατ' οίκον έκτιση ποινής κατ' οίκον έως την λήξη της πανδημίας»

Τέλος, εκτός φυλακής έχει εφαρμοστεί καθεστώς έκτακτης ανάγκης με την “απαγόρευση” κυκλοφορίας από την Δευτέρα 23/03 και με το κράτος να ζητάει από τους πολίτες να πάρουν προσωπική ευθύνη για την κρίση στη δημόσια υγεία, την στιγμή που εδώ και χρόνια τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν με το ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χωρίς καν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (εξοπλισμός, υλικά, μέσα ατομικής προστασίας) και αντί να γίνονται μαζικές προσλήψεις καλούνται εθελοντές να καλύψουν όσο γίνεται το κενό στο σύστημα “υγείας”. Επιπλέον έχουν ξαμολήσει στους δρόμους μπάτσους, ελικόπτερα και drones για να συμβάλουν στο έργο για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα αντανακλαστικά του κράτους δεν μας κάνουν εντύπωση μιας κ ο έλεγχος κ η καταστολή είναι τα βασικά του όπλα…

Νίκη στων αγώνα των κρατουμένων και ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Άμεση μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα κέντρα κράτησης σε σπίτια

Κανείς δεν είναι μόνος/μόνη

Στηρίζουμε τις αυτοργανωμένες δομές αλληλεγγύης

Στήριξη σε ανέργους, εργαζόμενους, στα σωματεία βάσης και ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Παραμένουμε κριτικοί σ' αυτά που έρχονται

Δε θα αναθέσουμε στο κράτος την ευθύνη για τις ζωές μας

Δεν ξεχνάμε

Δε συγχωρούμε

Αύριο θα πατήσουμε στα κεφάλια τους

 

Συνέλευση Athens tattoo circus

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License