Πριν λίγες μέρες ειδικές δυνάμεις μπούκαραν στις φυλακές Κορυδαλλού και μετήγαγαν την Π. Ρούπα με προορισμό τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνας-Θήβας. Είχε προηγηθεί κινητοποίηση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω της πανδημίας. Στα αιτήματα των κρατουμένων για αποσυμφόρηση λόγω κορονοιού η απάντηση των εξουσιαστών ήταν απλά τίποτα. Η Πόλα ήταν πάντα μπροστά στις κινητοποιήσεις στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, πράγμα που ενοχλεί το καθεστώς, για αυτό και την μετήγαγαν. Στις φυλακές της Δημοκρατίας....τους κανείς σύντροφος δεν είναι μόνος του ή μόνη της.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ. 


Ακολουθεί δημοσίευμα με διασπορά ψευδούς είδησης για να καλύψουν τους λόγους της μεταγωγής της Πόλας Ρούπα:Ο κορωνοϊός ήταν ο λόγος της ξαφνικής μεταγωγής από τις φυλακές Κορυδαλλού στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας, προχτές αργά τη νύχτα, της κατηγορούμενης, για υποθέσεις τρομοκρατίας Πόλας Ρούπα, συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη και φερόμενης ως συναρχηγού της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας; Η αιφνιδιαστική μεταγωγή της 50χρονης κατηγορούμενης, η οποία κρατείται τα τελευταία χρόνια στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, πυροδότησε ανησυχία στις φυλακές Ελαιώνα και σενάρια ότι, πάσχει από κορωνοϊό, καθώς την έβαλαν σε ειδικά διαμορφωμενη πτέρυγα, όπου δεν προαυλίζεται με τις υπόλοιπες συγκρατούμενες της, ούτε και έρχεται σε επαφή μαζί τους.

Η συνήγορος της Μαριζάνα Κίκηρη, με την οποία επικοινώνησαν οι "Δικογραφίες" διέψευσε κατηγορηματικά ότι, η εντολέας της Πόλα Ρούπα πάσχει από κορωνοϊό και υποστήριξε ότι, ο λόγος που τη μετέφεραν στις Φυλακές Ελαιώνα οφείλεται στο γεγονός ότι, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις των κρατουμένων γυναικών, που έστειλαν υπόμνημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Εισαγγελία Πειραιά, στην Εισαγγελία Αθηνών, στον Άρειο Πάγο, στον Ιατρικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο, και την ΕΙΝΑΠ, καταγγάλοντας ότι, αποσιωπάται γιά λόγους τάξης και ασφάλειας το γεγονός ότι, υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού. Μάλιστα οι γυναίκες κρατούμενες στον Κορυδαλλό, είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις κρατώντας ανοικτά τους θαλάμους και τα κελιά τους, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, ζητώντας την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τη συνήγορο της, η "Πόλα Ρούπα μετήχθη στον Ελαιώνα, για να την απομονώσουν από τις συγκρατούμενες της στον Κορυδαλλό, τις οποίες ξεσήκωσε". Οπως είπε η κ. Κίκιρη, η εν εξελίξει υπόθεση στην οποία η Πόλα Ρούπα δικαζόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για υποθεση τρομοκρατίας στην ΤτΕ και Τράπεζα Πειραιώς, αναβλήθηκε επ΄αόριστον μετά την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηριων, λόγω της πανδημίας.

Με δεδομένο μάλιστα ότι, δεν γίνονται επισκεπτήρια, άρα ούτε και τον ανήλικο γιό της μπορούσε να δει, την μετήγαγαν στον Ελαιώνα και την κρατάνε απομονωμένη από τις συγκρατούμενες της και εκεί, για να μην τις επηρεάζει, όπως είπε η συνήγορος της, οποία συμπλήρωσε:"Aντί να λάβουν μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό στις φυλακές, με αποσυμφόρηση, έλαβαν μέτρα κατά της Πόλα Ρούπα". Αναρτήθηκε από dikografies.blogspot.com στις 11:13 π.μ.

από Α/Α από τα δυτικά 24/03/2020 11 μμ.


Η Πόλα Ρούπα διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλόφορησαν για τα αίτια της αιφνιδιαστικής μεταγωγής της στην Θήβα μίλησε για την ''απαγωγή'' της από τις ειδικές δυνάμεις και ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει την πρόταση, που έκανε, για την αποσυμφόρηση των φυλακών:

"Σήμερα πληροφορήθηκα ότι, η κυβέρνηση κάνει μια αρχή, για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ενόψει κορωνοϊού. Εφαρμόζει την πρόταση, που έκανα, μέσα από το κείμενο, που συνυπογράψαμε όλες οι κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, για τον τρόπο, που πρέπει να γίνει αυτή η αποσυμφόρηση 1500 ελαφροποινιτών κι όσων έχουν μικρό υπόλοιπο ποινής, που θα είναι ρητά προσδιορισμένο, μέχρι να λήξει η καραντίνα. Όμως το μέτρο αυτό, δεν φτάνει. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ευρύτερη αποσυμφόρηση, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πληθυσμός των φυλακών. Ήμουν η πρώτη, που μίλησα, για την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου, μέσα από κείμενα της φυλακής, που συνυπογράψαμε όλες οι κρατούμενες, πριν ακόμη ληφθούν τέτοια μέτρα σε άλλες χώρες.

Δηλώνω ότι δεν έχω κορωνοϊό. Η φημολογία αυτή, είτε είναι κατευθυνόμενη από το Υπουργείο, είτε από άλλες - άλλους, στόχο έχει να με κρατήσει απονμονωμένη από τις κρατούμενες. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πολεμάει, γιατί πρωτοστάτησα -και το ξέρει - στην κινητοποίηση στις Φυλακές Κορυδαλλού, για την αποσυμφόρηση των φυλακών όλης τη χώρας, ενόψει κορωνοιού.Την ίδια μέρα, που ξεκίνησε η κινητοποίησή μας, με "απήγαγαν", με ισχυρή αστυνομική δύναμη, για να με απομακρύνουν από τον Κορυδαλλό. Η "απαγωγή" έγινε λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της φυλακής. Το ίδιο έκαναν σε μια άλλη κρατούμενη, 65 ετών, με 67 % αναπηρία, που κρατείται, για οικονομικά και περίμενε αποφυλάκιση. Η μεταγωγή της έγινε παρεμπιπτόντως της δικής μου απαγωγής, καθ’ υπαγόρευση της υπηρεσίας του Κορυδαλλού.

Εισέβαλαν μέσα στους θαλάμους μας 12 αστυνομικοί, χωρίς καμιά προφύλαξη, μαζί με τον αρχιφύλακα. Στην ουσία, για να σπάσουνε μία κινητοποίηση, η οποία διεκδικούσε, να εφαρμοστούν μέτρα, που θα σώσουν χιλιάδες ζωές (συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων). Μου έκαναν μια "άγρια" μεταγωγή, προκειμένου, να με εκδικηθούν και να με παροπλίσουν. Δεν έθεσαν όμως τη ζωή μας σε κίνδυνο, τη στιγμή μάλιστα, που έχουν απαγορευτεί οι μεταγωγές, με αποφάσεις του Υπουργείου;

Μας έβαλαν στη Θήβα μαζί με άλλες κρατούμενες σε καραντίνα, όπως είναι οι εντολές σε όλα τα καταστήματα. Μέσα σε ένα κοινό χώρο, βρισκόμαστε άνθρωποι, που έχουμε έρθει από διαφορετικές κατευθύνσεις: Εγώ, η συγκρατούμενή μου και κάποιες άλλες γυναίκες προερχόμαστε από τις "ασφαλισμένες" φυλακές Κορυδαλλού και έχουμε μεταχθεί, με τις ασφαλείς κλούβες Μεταγωγών. Άλλες κρατούμενες, που έρχονται απέξω είναι νεοεισερχόμενες, άλλες είναι από το Μεταγωγών, για το οποίο έχει δημοσιοποιηθεί στα sites ότι υπάρχει κρούσμα και τις έχουν ενημερώσει ότι θα παραμείνουν 14 ημέρες στην απομόνωση, γιατί είναι υψηλού κινδύνου και άλλες έρχονται από νοσοκομεία. Έχω διαμαρτυρηθεί από την πρώτη στιγμή, που πάτησα το πόδι μου στη Θήβα, για το γεγονός ότι όλες αυτές οι κρατούμενες βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο και η απάντηση, που έλαβα ήταν ότι, "έχω δίκιο, άλλα δεν υπάρχει ο χώρος.

Ως κρατούμενες διεκδικήσαμε την ευρεία αποσυμφόρηση των φυλακών, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πληθυσμός σε αυτές και την τήρηση μέτρων ασφαλείας. Οι κρατούμενες -κρατούμενοι δεν θα ευθύνονται, εάν νοσήσουν από κορωνοϊό. Θα ευθύνονται τα ελλειπή μέτρα και η έλλειψη υποδομών, και το γεγονός ότι, στις φυλακές συνωστίζονται πάρα πολλοί άνθρωποι και το ότι η κυβέρνηση δεν παρέχει κονδύλια. Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ απαντάει μόνον με περιορισμούς και ο στρατιωτικός νόμος που επέβαλε, απαγορεύοντας την κυκλοφορία, γίνεται, ενώ αρνείται να λάβει μέτρα που θα τη φέρουν σε σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο. Δηλαδή, αρνείται να βάλει όριο στις τιμές των προϊόντων και κυρίως των υλικών πρόληψης από τον ιό, χτυπώντας τους κερδοσκόπους. Αρνείται να κάνει επίταξη στα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλίνες, αρνείται να διατάξει επίταξη των εργοστασίων, για την παραγωγή προϊόντων, που χρειάζονται τα νοσοκομεία. Αρνείται να παρέχει άφθονη ρευστότητα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η στάση της με τους κρατούμενους είναι ακόμη χειρότερη και είναι θέμα χρόνου, να πληγούν από κορωνοϊό οι φυλακές.

Δεν θα βγούμε από αυτή τη βαθιά κοινωνική κρίση μέσα από απαγορεύσεις και στρατιωτικούς νόμους, κυνηγώντας αγωνιστές και πετώντας τους στις απομονώσεις.Η κυβέρνηση αυτή και το πολιτικό σύστημα γενικότερα, επιδεινώνει την κατάσταση με την πολιτική, που δεν προσφέρει λύσεις.  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License