[Άμστερνταμ] Ενημέρωση από συγκέντρωση αλληλεγγύης στου μετανάστες

Το Σάββατο 14/3 πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες, ενάντια στην Ευρώπη φρούριο (Φωτο).

post image

Το Σάββατο 14/3 ήταν προγραμματισμένη διαδήλωση αλληλεγγύης στους/στις μετανάστριες, ενάντια στα σύνορα και στην Ευρώπη φρούριο με αφορμή όσα γίνονται στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

Λόγω της εξάπλωσης του κορωνοιού και του υψηλού ρίσκου αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τη διαδήλωση. Παρ' όλα αυτά, μερικά άτομα αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε στην κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ (Dam square) με πανό και μοιράζοντας κείμενα, με σκοπό να αναδείξουμε το ζήτημα και να ενημερώσουμε τον κόσμο, καθώς τα σύνορα συνεχίζουν να σκοτώνουν. Η συγκέντρωση διήρκησε λίγο παραπάνω από μια ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί η υποκριτική και προκλητική στάση της αστυνομίας. Μετά από περιπου 40 λεπτά συγκέντρωσης, ένας αστυνομικός ήρθε να ζητήσει αν έχουμε άδεια για τη συγκέντρωση και αν έχει δηλωθεί στο δήμο. Φυσικά και δεν είχαμε καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να έχει καποιος άδεια για συγκέντρωση. Αφού τραβούσε φωτογραφίες από τα πρόσωπά μας, κάλεσε τα αφεντικά του και μετά από λίγο ήρθαν σε απόσταση και άλλοι μπάτσοι. Εμείς παραμειναμε στο σημείο και συνεχίσαμε κανονικά το μοίρασμα κειμένων και αυτός συνέχιζε να λέει πως έπρεπε να είχαμε ανακοινώσει στο δήμο την παρουσία μας. Φαίνεται πως η δράση μας ενόχλησε τις αρχές σε ένα τόσο τουριστικό σημείο.

Η υποκριτική στάση της αστυνομίας φαίνεται στο γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των 100 ατόμων λόγω του κορωνοϊου, στην πλατεία ήταν συγκεντρωμένα πλήθη τουριστών φανερά πάνω από 100 άτομα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, και ακόμη περισσότερα στους γύρω δρόμους με τα εμπορικά καταστήματα.

Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει η οικονομία παρά οι ζωές και η υγεία των ανθρώπων από την εξάπλωση του ιού.

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License