5+1 θέσεις για την καραντίνα

1. Η καραντίνα δεν είναι μια νέα επίθεση του κράτους. Είναι η αναγκαστική υποχώρηση της κοινωνίας μετά τις ήττες που έχει υποστεί.

2. Η ήττα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η αποτυχία μας να κερδίσουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας. Αποτελεσματικό και για όλους. Ή αλλιώς να δημιουργήσουμε τις αντι-δομές που θα φροντίζουν την υγεία των από κάτω.

3. Με το σημερινό σύστημα υγείας μια γρήγορη, γενικευμένη διάδοση του ιού θα σήμαινε την κατάρευση του συστήματος με ολέθριες συνέπειες όχι μόνο για όσους νοσούν από τον covid-19. Ο βασικός τρόπος για να το αποφύγουμε αυτό είναι ο εθελοντικός αυτοπεριορισμός. Αυτό, όπως ανεφερθήκε, δεν είναι παρά μια υπό δυσμενείς συνθήκες υποχώρηση μετά την ήττα.

4. Όταν η μία πλευρά υποχωρεί η αντιπαλος-η οποία είναι οργανωμένη και με συγκεκριμένη στρατηγική σε αντίθεση με εμάς- προελαύνει, βρίσκοντας ελεύθερο πεδίο. Το κράτος/κεφάλαιο θα περάσει νομοσχέδια, θα στείλει πρόσφυγες/μετανάστες σε ξερονήσια, θα απολύσει κόσμο, θα φροντίσει η χασούρα όλου αυτού να καλυφθεί από τους καταπιεσμένους, κ.α.

5. Πρέπει να καταλάβουμε πως ένας πληθυσμός ευάλωτος, λίγες πιθανότητες έχει να κερδίσει την κοινωνία την απαραίτητη για την εξασφάλιση της ευζωίας του, παρά τις περί του αντιθέτου αξελερεσιονιστικές ανόητες δοξασίες. Στην επόμενη κρίση θα πρέπει να έχουμε χτίσει τα αναχώματα μας.

+1. Στη συγκυρία η αντίδραση δεν μπορεί να είναι η εκβιασμενη κίνηση, αλλά η περαιτέρω ακινησία. Η διασφάλιση, δηλαδή, πως όλοι θα έχουν ένα σπίτι και θα μπορούν να κάτσουν σε αυτό για να προστατευτούν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License