ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ

Εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωναϊού και των επιπτώσεων που αυτή μπορεί να έχει αποφασίσαμε να αναβάλουμε την πορεία που ήταν ανακοινωμένη για αύριο Σάββατο 14/03 στις 13.00. Ο λόγος που πήραμε αυτήν την απόφαση είναι ότι ξερουμε ότι οι μετανά-στριες, οι ασθενείς, οι ηλικιωμένοι και οι φτωχές αυτού του κόσμου είμαστε αυτές που θα πληρώσουμε για άλλη μία φορά τα σπασμένα οπότε κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Είναι απαραίτητο όμως και ένα σχόλιο για την υποκρισία του ελληνικου κράτους σε σχέση με τον κορωναϊο. Την ιδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, το ελληνικό κράτος διατυμπανίζει με αφορμή την έξαρση του κορωνοϊού, το πόσο κόπτεται για την δημόσια υγεία. Μας λέει να αποφεύγουμε τους συνωστισμούς, ενώ στοιβάζει υπό τις πιο άθλιες συνθήκες πάνω από 20.000 ανθρώπους μόνο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας. Μας λέει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την εξάπλωση και τις επιπτώσεις, ενώ τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε αρκετές θέσεις ΜΕΘ, ούτε επαρκή εξοπλισμό και σίγουρα πολύ λιγότερο προσωπικό απ' το αναγκαίο. Μας λέει να φερθούμε με υπευθυνότητα, την ίδια στιγμή που αποκλείει την πρόσβαση στην δημόσια υγεία σε χιλιάδες μετανάστες και μετανάστριες.

Σε μια χώρα, που για κάθε 1 γιατρό, έχει 7 μπάτσους, τα αιτήματά μας πρέπει στην σημερινή συνθήκη να είναι πιο ξεκάθαρα απο ποτέ:

- Να κλείσουν άμεσα τα κέντρα κράτησης

- να απεγκλωβιστούν οι μετανάστες απά κάθε πρόχειρο σημείο κράτηση

- Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όλους/ε

- Νομιμοποίηση και δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους/ες τους/τις μετανάστ(ρι)ες

- Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, όχι μπάτσων και στρατιωτικών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License