Απόσυρση καλεσμάτων για πορείες σε Θεσσαλονίκη & Βόλο

Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης αποσύρει το κάλεσμά της για την αυριανή (Σάββατο 14 Μαρτίου 2020) πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες και στις μετανάστριες στη Θεσσαλονίκη όπως και για τη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο.

Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης αποσύρει το κάλεσμά της για την αυριανή (Σάββατο 14 Μαρτίου 2020) πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες και στις μετανάστριες στη Θεσσαλονίκη όπως και για τη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας και με άξονα την κοινωνική υπευθυνότητα που οφείλουμε να δείξουμε όλοι και όλες, ιδιαίτερα απέναντι στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού κι ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου το δημόσιο σύστημα υγείας έχει λεηλατηθεί από την επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Πρέπει να τονιστεί με κάθε τρόπο ότι οι μετανάστες κι οι μετανάστριες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καθώς παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αποκλεισμένοι/ες ακόμη κι από αυτό το άθλιο σύστημα υγείας για να μην επεκταθούμε στο έγκλημα των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τις συνθήκες που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν.

Ο αγώνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, υπέρ των μεταναστών και μεταναστριών, ενάντια στα σύνορα, τους πολέμους, τις διακρίσεις, την καταπίεση και την εκμετάλλευση μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη. Γιατί ο Άνθρωπος δεν είναι απλά πάνω από τα σύνορα, τις πατρίδες, τα κράτη και τα κέρδη, είναι ΠΕΡΑ από αυτά.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License