Στις 9/3, ημέρα Δευτέρα, το πρωί τα καθάρματα της κρατικής ασφάλειας εισβάλλουν στα σπίτια τριών συντρόφων και μιας συντρόφισσας όπου τους συλλαμβάνουν και τους οδηγούν στη γαδά. Ο ένας εκ των τριών συντρόφων βρίσκεται ήδη εκεί από τα ξημερώματα της ίδιας μέρας καθώς συνελήφθη την ώρα που γυρνούσε σπίτι του. Ο σύντροφος από τη πρώτη στιγμή ζητάει να του γνωστοποιηθεί ο λόγος κράτησης του κάτι που συμβαίνει ώρες αργότερα αφού εισβάλουν στο σπίτι του, όπου του ανακοινώνουν ότι κατηγορείται για τη δήθεν τρομοκρατική οργάνωση ‘σύντροφοι/συντρόφισσες’. Στους υπόλοιπους τρείς αρχικά αποδίδονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα βάση των ευρημάτων κάτι που την επόμενη μέρα αναβαθμίζεται με τη προσθήκη των κατηγοριών για συμμετοχή και ένταξη στην παραπάνω ‘οργάνωση’.

Ερχόμαστε λοιπόν αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με τον περίφημο τρομονόμο 187Α ο οποίος πρόσφατα τροποποιήθηκε και επεκτάθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί ένα νόμο με αυτοσκοπό την εξόντωση κάθε ενεργού πολιτικού υποκειμένου και ως ακόλουθο την καθυπόταξη των αγώνων μας. Μέσα από παρακολουθήσεις, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση η 6μηνη άρση απορρήτου στο κινητό του ενός συντρόφου, αναβαθμίσεις κατηγοριών και γελοίες δικογραφίες προσπαθούν να επεκτείνουν την εφαρμογή τρομονόμου για να μπορούν να τον επιβάλλουν σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη δίωξη των 2 αντιφασιστών για επιθέσεις σε γραφεία της χ.α όπου τους χρέωσαν κάθε ανάληψη ευθύνης που περιλάμβανε τη λέξη ‘ταξιαρχία’. Ακολουθώντας επάξια τα ίδια βήματα, μπάτσοι και δικαστικοί φορτώνουν με ένα τραγελαφικό κατηγορητήριο τα συντρόφια μας, χρησιμοποιώντας ως μέσο για την επίτευξη του στόχου τους την σκευωρία της σύστασης οργάνωσης, για μια κατεξοχήν υπογραφή που χρησιμοποιεί ο αναρχικός χώρος και το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα ανά τα χρόνια για πλήθος πολύμορφων κινήσεων.

Με τέτοιες πρακτικές επιχειρούν την τρομοκράτηση μας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα αίσθημα τρομολαγνείας, κάτι που ο α/α χώρος έχει ξανασυναντήσει πολλάκις. Ας το βάλουν λοιπόν καλά στο μυαλό τους ότι σε κάθε τους κατασταλτική κίνηση θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 9.45 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤΗΡΙΟ 7

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Σύντροφοι/συντρόφισσες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License