Αλληλεγγύη στους 43 συντρόφους/ισσες-συλληφθέντες στο σταθμό ''Ακρόπολη''- Δίκη 11/3 δικαστήρια Ευελπίδων.

Αλληλεγγύη στους 43 συντρόφους/ισσες-συλληφθέντες στο σταθμό ''Ακρόπολη''- Δίκη 11/3 δικαστήρια Ευελπίδων

Με αφορμή την σύλληψη 43* συντροφισσών/ων για την παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο σταθμό του μετρό Ακρόπολη σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες και μετανάστες και δικάζονται την προσεχή Τετάρτη 11/3 (Ευελπίδων στις 9:00):

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι συνελήφθησαν την Τετάρτη 4/3 μετά από παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο σγκεκριμένο σταθμό διαταράσσοντας την κανονικότητα και την προγονοπληξία της ‘’μητέρας πατρίδας’’, των κρατικών και παρακρατικών συμμοριών, των γκεμπελικών μμε παραπληροφόρησης. Η παρέμβαση έγινε & ενάντια στη φασιστικοποίηση/ στρατιωτικοποίηση τόσο του ελληνικού κράτους και των παρακρατικών ομάδων, συλλόγων και κάθε λογής φασιστοειδών που στο πλευρό των κατασταλτικών δυνάμεων και του ελληνικού στρατού πολεμάνε ‘’υπέρ πίστεως και πατρίδος’’ για την αποτροπή των ‘’απόκληρων’’ όπου γης. Σ' έναν πόλεμο που μαίνεται στις εσχατιές της Ελλάδας, στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία αλλά και στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.

Με τους πρόσφυγες και μετανάστες να είναι απλώς τα χρήσιμα ‘’εργαλεία’’ ανάμεσα στις διακρατικές στρατιωτικές/αστυνομικές δυνάμεις των 2 ‘’δημοκρατιών’’ της Ελλάδας και της γειτονικής Τουρκίας και με την ‘’Ευρώπη των λαών και της πολιπολιτισμικότητας των ανοιχτών συνόρων’’… να επιδιώκει μέσω των διακρατικών συγκρούσεων και γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, την οικονομική της ανάπτυξη-επιβίωση – εν μέσω σφοδρής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης- και να πρωτοστατεί σε επεμβάσεις και λεηλασίες χωρών και λαών (βλ. όπως π.χ. και η δική μας χώρα στον πόλεμο του Κόλπου, Αφγανιστάν κλπ) μεγαλώνοντας έτσι, όχι μόνο τις σφαίρες οικονομικής επιρροής αφού συμμετέχει όλο και περισσότερο στο ‘’πεδίο’’ των ενεργειακών αποθεμάτων και στη Μέση Ανατολή, μαζί με τις λοιπές καπιταλιστικές/ιμπεριαλιστικές χώρες ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ σε ένα ανηλεές γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι-κυνήγι του κέρδους αλλά και των συνεχιζόμενων ενδοκαπιταλιστικών/διακρατικών συγκρούσεων και ανταγωνισμών.

Όσο οι συρράξεις/πόλεμοι και όσο η οικονομική ανέχεια μαστίζει όλο και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, όσο οι ‘’δημοκρατίες’’ και τα κράτη δολοφονούν και καταπιέζουν τόσο περισσότεροι  άνθρωποι θα παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Του ξεριζωμού στα άγνωστα και εχθρικά εδάφη των δυτικών ''δημοκρατιών''. Κανένας φράκτης, κανένας στρατός δεν μπορεί να εμποδίσει τους απόκληρους όπου γης να πάρουν τον δρόμο αναζητώντας μια ‘’ανάπηρη’’ έστω και με τόσους κινδύνους ελευθερία.

Ο πόλεμος, μου είπες, πρέπει να μαίνεται

πρέπει ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ, δεν πρέπει να τελειώνει.

Είναι η τιμωρία των κρατούντων προς τους ταπεινούς.

Είναι το συρματόπλεγμα που τους κρατάει έξω.

Αν ο πόλεμος τελειώσει, το σύστημά τους κινδυνεύει.

Μετανάστες παντού: Μήτρα η γη-μάνα κοινή.

Ζώντας εδώ , σε κόσμο μικρό βλέπω μέρες να κυλούν

γεγονότα να περνούν, παραμύθια να ξεχνιούνται,

να χάνονται, να λησμονιούνται. Μετανάστης.

Σε βρίσκω παντού, στη βουή του κόσμου,

στης θάλασσας την άμμο ,στης γης το χώμα, στις στάχτες των ηφαιστείων.

Μικρές σταγόνες στις λίμνες και στις θάλασσες. Κύκλος ζωής.

Χέρι-χέρι στροβιλίζουμε. Γέρνω το κεφάλι πίσω,

αφήνω γέλια τρανταχτά να συναντηθούν με περιστέρια.

Κύκλος. Όλοι ένας κύκλος.

Πέρασα χθες, από εκεί που είχες περάσει.

Πέρασα αύριο, από εκεί που είχε γεράσει.

Πιασμένα χέρια βροχές και απανεμιά.

Στροβιλίζουμε όλοι στον ίδιο κύκλο για μια άσπρη μέρα…

Μετανάστης. Μήτρα κοινή. Άγνωστος διαβάτης,

περπατητής ονείρων μοναδικός ταξιδευτής. Πάντοτε.

Μας βρίσκω παντού. Στις ξεραμένες λάβες των ηφαιστείων,

σε άμμο θαλασσών, στην πέτρα σε απάτητα βουνά.

Έρχεσαι από παντού, παντού πηγαίνεις.

Μάνα η γη καταγωγή κοινή. Μικρό χωριό της Θράκης

-καταπράσινο νησί της Καραϊβικής, ηλιόλουστο οροπέδιο της Κίνας.

Έχεις ίχνη παντού. Είπες είμαστε παντού.

Γιατί εγώ είμαι εσύ. Γιατί Εσύ, είμαι Εγώ. Είμαστε εμείς.

  • Αλληλεγγύη στους 43 συντρόφους και τις συντρόφισσες - Ελευθερία μετακίνησης και χαρτιά σε όλους/ες- Όχι στα κέντρα κράτησης/φυλακές.
  • Αγώνας ενάντια στα σύνορα και τα κράτη - Αγώνας για την κοινωνική Επανάσταση και την Αναρχία

(*2 από τους συλληφθέντες συντρόφους συμμετέχουμε σε κοινή συλλογικότητα για την διοργάνωση κεντρικής πορείας Μνήμη και Αγώνα για το μέλος του Ε.Α Λάμπρο Φούντα).

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License