Ισπανία: Αφίσες ενάντια στην τεχνολογική πρόοδο

Ας καταστρέψουμε ό,τι μας καταπιέζει. Ενάντια στα κοινωνικά δίκτυα, τις νέες τεχνολογίες και τον κόσμο τους. Θάνατος στην πρόοδο, Ζήτω η Αναρχία!

post image

Ισπανία: Αφίσες ενάντια στην τεχνολογική πρόοδο

Ας καταστρέψουμε ό,τι μας καταπιέζει.

Ενάντια στα κοινωνικά δίκτυα, τις νέες τεχνολογίες και τον κόσμο τους.

Οι συνελεύσεις, οι καταλήψεις, οι άμεσες δράσεις, οι διαδηλώσεις… όλο και περισσότερο διαμεσολαβούνται απ’ τις νέες τεχνολογίες. Κατά συνέπεια, τα συναισθήματα, οι εμπειρίες, οι αισθήσεις, οι συναντήσεις, οι σχέσεις… μέσα στα αναρχικά περιβάλλοντα προσαρμόζονται σε αυτές τις τεχνολογίες, δίνοντας έτσι χώρο σε αυτά τα περιβάλλοντα κι αυτά τα μέρη ν’ ακολουθούν τη λογική της τεχνο-βιομηχανικής κοινωνίας: αμεσότητα, ρηχότητα, αποτελεσματικότητα, τάξη, αποδοτικότητα… δίχως αμφιβολία το σύστημα αποικίζει τους χώρους και τις στιγμές αγώνα μας. Να διαρρήξουμε τους δεσμούς μας με αυτήν την κατάσταση, να ξανασυναντηθούμε πολεμώντας στους δρόμους, μακριά από εικονικούς χώρους, μακριά από την δεσποτεία των εικόνων και της συνδεσιμότητας, μακριά από αυτήν την προοπτική. Να επιβραδύνουμε και να αναστοχαστούμε, να κρίνουμε, να επιτεθούμε, να ζήσουμε απαλλαγμένοι από την αγωνία της ταχύτητας. Για τη δημιουργία αναρχικών σχέσεων δίχως διαμεσολαβήσεις και τεχνολογίες. Ν’ αλλάξουμε τον τρόπο κατανόησης του κόσμου μας προκειμένου να τον καταστρέψουμε.

Η χρήση των κοινωνικών δικτύων και των τεχνολογιών διαμεσολαβεί τις ζωές μας, τις περιστάσεις, τον τρόπο πρόσληψης και κατανόησης του κόσμου, ανασκευάζει τον χωροχρόνο, μετρέποντάς τον σε εικονικό, εμπορευματοποιεί και ρηχοποιεί τις κοινωνικές σχέσεις αποξενώνοντάς μας όλο και περισσότερο. Όλη αυτή η διαδικασία μάς απομακρύνει απ’ το όνειρό μας για ελευθερία, μας μετατρέπει σε αλλοτριωμένα όντα τροποποιημένα σύμφωνα με τις ανάγκες του βιομηχανικού κόσμου. Δεν πρόκειται περί μιας ουδέτερης διαδικασίας. Συνιστά μία συνθήκη του τεχνο-βιομηχανικού συστήματος ώστε ο προγραμματισμένος κόσμος να λειτουργεί σε υψηλούς ρυθμούς. Μια συνθήκη αποδοτική, αποτελεσματική, επιφανειακή, εικονική και κατακερματισμένη. Δεν προσφέρεται χώρος για “εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα”, εφόσον διέπονται από τα ίδια χαρακτηριστικά. Πρέπει να καταστρέψουμε τον κόσμο τους, να βγούμε στους δρόμους, να ανακτήσουμε τις ζωές μας, να παλέψουμε για πραγματικές κοινωνικές σχέσεις μακριά από κάθε τεχνολογική και εξουσιαστική διαμεσολάβηση.

Θάνατος στην πρόοδο, Ζήτω η Αναρχία!

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License