Ενημέρωση από μικροφωνική Καρλόβασι

Περίπου 20 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στην κεντρική πλατεία Καρλοβάσου. Μοιράστηκαν κείμενα και συζητήσαμε με τον κόσμο.

post image

Περίπου 20 άτομα ανταποκρίθηκαν για την μικροφωνική παρέμβαση στην πλατεία του Καρλοβάσου στις 12 το μεσημέρι. Κρεμάστηκε πανό, διαβάστηκε το κείμενο μας ενώ άτομα γύρισαν την πλατεία μοιράζοντας και συζητώντας με τον κόσμο. 

Θετικό το γεγονός ότι αρκετά άτομα μας προσέγγισαν και μας είπαν πως συμφωνούν με τις ιδέες μας. Συζητήθηκε πως πρέπει να σπάσουμε την σιωπή μας για να μην αφήσουμε τα νησιά να γίνουν τόποι κανίβαλων.

Εικόνες:

από Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου 07/03/2020 3:38 μμ.


Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας εντατικοποιημένης επίθεσης ενάντια στους/ις μετανάστες/τριες, τόσο στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όσο και στα σύνορα του Έβρου. Ως απάντηση στην πίεση που ασκεί το τούρκικο κράτος χρησιμοποιώντας τους μετανάστες και την ανάγκη τους για ελευθερία ως μοχλό πίεσης προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, για να κερδίσουν τη στήριξή τους στο συριακό πόλεμο, το ελληνικό κράτος δεν διστάζει να πάρει θέση.

Επικαλείται καθεστώς εξαίρεσης για τους μετανάστες, αναστέλλοντας τις αιτήσεις ασύλου, απειλώντας με επαναπροώθηση όσους μετανάστες καταφέρνουν να περάσουν, κλείνοντας τα σύνορα στον Έβρο, σηκώνοντας στρατιωτικά ελικόπτερα σε καθημερινή βάση, στέλνοντας πολεμικά πλοία για να επιτηρούν τα θαλάσσια περάσματα, και βάζοντας το στρατό να κάνει στοχευμένες ασκήσεις με χρήση πραγματικών πυρών.

Παράλληλα, το παρακράτος βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις παραπάνω πολιτικές συνεισφέροντας σε συλλογές ειδών πρώτης ανάγκης για τους “ήρωες ακρίτες στρατιώτες/μπάτσους” ενώ εθελοντικά δημιουργούν ομάδες κρούσης συλλαμβάνοντας/βασανίζοντας μετανάστες και στήνοντας μπλόκα, ενισχύοντας τις ρατσιστικές μεθοδεύσεις του κράτους.

Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν πραγματοποιηθεί σειρά εμπρησμών και ξυλοδαρμών σε οχήματα/κτήρια αλληλέγγυων ή εργαζόμενων σε μκο. Η ενεργοποίηση της εθνικής ομοψυχίας έχει κολλήσει γάντι στην κυβέρνηση η οποία όσο κρατάει τον κόσμο ενωμένο ενάντια στους “εισβολείς”, βρίσκει την ευκαιρία να περνάει περαιτέρω μέτρα φτωχοποίησης των ζωών μας, αυξάνοντας το όριο συνταξιοδότησης στα 72 και ψηφίζοντας αντι-ασφαλιστικά νομοσχέδια.

Ακόμα, η μπίζνα του μεταναστευτικού καλά κρατεί. Την ίδια ώρα που η κομισιόν ανακοινώνει παροχή 700 εκατομμυρίων ευρώ για τη φύλαξη των ανατολικών συνόρων της, χτίζονται νέα κέντρα κράτησης με τις κατασκευαστικές εταιρίες να τρίβουν τα χέρια τους. Λεφτά επενδύονται για πλωτούς φράχτες, drones, λογισμικά επιτήρησης. Τέλος, συνοριοφύλακες, μπάτσοι και στρατιωτικοί προσλαμβάνονται και μεταφέρονται στα σύνορα, πάντα για την δήθεν ασφάλειά μας. Την ίδια στιγμή που μόνο στη Σάμο προσλαμβάνονται 180 νέοι συνοριοφύλακες, στο νοσοκομείο υπάρχουν πάνω από 30 βασικές ελλείψεις προσωπικού. Την ίδια στιγμή που φτιάχνονται νέα κέντρα – φυλακές επιτάσσοντας περιοχές, οι ανάγκες για υλικοτεχνικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και στα σχολεία περνάνε σε τρίτη μοίρα. Σε όλο αυτό τον εθνικιστικό/ρατσιστικό παροξυσμό, οι από πάνω προσπαθούν να μας πείσουν πως “δεν γίνεται αλλιώς”.

Μας λένε πως είμαστε εγκλωβισμένοι και γι’ αυτό δικαιολογείται να κρατάμε κόσμο εγκλωβισμένο σε νεκρές ζώνες, μας λένε πως πνιγόμαστε και γι’ αυτό δικαιολογείται να πνίγουμε κόσμο στα ανοιχτά του Αιγαίου.

Κόντρα στην κανονικότητα που θέλει να επιβάλλει το ελληνικό κράτος, απαντάμε με κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια σε ανοιχτά και κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενάντια στις απελάσεις. Απέναντι στα εθνικιστικά σόου και τα φασιστικά πογκρόμ, απαντάμε με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License