[Ηράκλειο Κρήτης] Ενημέρωση αναφορικά με την κατάληψη ΕΛΜΕΠΑ - ΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ  ΑΠΟΤΟΜΑ

Ενημέρωση αναφορικά με την κατάληψη ΕΛΜΕΠΑ ενάντια στο κάλεσμα για ένοπλη εθελοντική δράση στον Έβρο

ΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ  ΑΠΟΤΟΜΑ 

Εδώ και μέρες έχει κυκλοφορήσει ένα διαδικτυακό κάλεσμα προς εθελοντές που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις με υπογραφή "1η μοίρα αλεξιπτωτιστών" προκειμένου να μεταβούν στον Έβρο και να ενισχύσουν το έργο του στρατού και της αστυνομίας. Αυτό το κάλεσμα αντιμετωπίστηκε με ενθουσιώδη αποδοχή από πρώην μέλη ειδικών δυνάμεων,κρητικούς όπου κάποιοι έφτασαν στο σημείο να παρουσιαστούν πρόσφατα πρωτοβουλιακά στο στρατόπεδο στα Χανιά με πολεμική εξάρτηση όπου και τους έστειλαν πίσω.

Οι παραστρατιωτικοί κύκλοι καλούσαν σε συνάντηση-ενημέρωση την Παρασκευή 6/03 στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στο Ηράκλειο Κρήτης όπου θα έληγαν τις λεπτομέρειες της αποχώρησης τους και αυτόχρονα καλούσαν δημόσια  να τους παραχωρηθούν εξαρτήσεις, υλικό εκστρατείας, όπλα και πολεμοφόδια προς ενίσχυσή τους. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας ήταν ένας ηλικιωμένος πρώην καταδρομέας και συνταξιούχος μπάτσος ο οποίος ανακοίνωνε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις εκατοντάδες.

Η πρυτανεία του ΕΛΜΕΠΑ ανακοίνωσε ομόφωνα την ίδια μέρα ότι απαγορεύει την διεξαγωγή οποιασδήποτε τέτοιου τύπου εκδήλωσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Ταυτόχρονα η επίσημη λέσχη εφέδρων αξιωματικών ειδικών δυνάμεων Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα καλέσματα και ότι θα καταφύγει στον εισαγγελέα

Δυστυχώς γι αυτούς όμως η συνάντηση αυτή ακυρώθηκε έμπρακτα με την οργανωμένη και δυναμική παρουσία 120 Αντιφασιστ(ρι)ών που κατέλαβαν τον χώρο του καλέσματος και ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν σε όλο το χώρο του ΕΛΜΕΠΑ ώστε να εμποδίσουν οποιαδήποτε απόπειρα διεξαγωγής της συνέλευσης τους στο πανεπιστημιακό χώρο. Κάποιοι, σύντομα αντιλήφθηκαν την υπάρχουσα συνθήκη και αποφάσισαν να μην εμφανιστούν, αναβάλοντας την συμμετοχή τους επ' αόριστον. Κάποιοι άλλοι, δυστυχώς γι αυτούς, ήταν περισσότερο άτυχοι. Αυτοί που δεν είχαν την στοιχειώδη αντίληψη και πλησίασαν την συγκεντρωσή μας, έλαβαν τα δέοντα για κάποιον που εθελοντικά αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει την βρώμικη δουλειά του Ελληνικού κράτους. Οι ταχύτητες διαφυγής τους από το χώρο του ΕΛΜΕΠΑ έδειξαν ότι έχουν εκπαιδευτεί στο παρελθόν στο τρέξιμο. Διάφοροι άλλοι περίεργοι που ανέβηκαν με τα οχήματά τους για να πλησιάσουν το χώρο του καλέσματος, πρόσφεραν έξτρα φόρτο εργασίας στα συνεργεία αυτοκινήτων του Ηρακλείου. 

Θα ακολουθήσει εκτενής ενημέρωση και δημόσιο κάλεσμα για οποιαδήποτε δράση τις επόμενες ημέρες. Ο δικός μας κόσμος παραμένει σε επιφυλακή και ετοιμάζεται να απαντήσει ανάλογα σε οποιαδήποτε πρόκληση από πλευράς τους. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License