Ο κατατρεγμός των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται. Είχαμε πρόσφατα τα γεγονότα σε Λέσβο και Χίο με τον ξεσηκωμό προσφύγων αλλά και των νησιωτών  απέναντι στην απόφαση των κυβερνώντων να δημιουργήσουν κλειστά κέντρα κράτησης ουσιαστικά φυλακές.

Είχαμε τις ορδές των κρατικών δολοφόνων Ματατζήδων οι οποίοι μοίρασαν απλόχερα ξύλο και χημικά στους  διαδηλωτές. Αλλά και την απάντηση συντρόφων και κατοίκων οι οποίοι επέστρεψαν ένα ποσοστό λαικής αντιβίας απέναντι στο κράτος. Οι Ματατζήδες τελικά έφυγαν άρον άρον κατόπιν εντολής της θλιβερής κυβέρνησης των φασιστών της ΝΔ. Πάντως εκτιμούμε πως σύντομα μπορεί να επιστρέψουν εκεί οι μπάτσοι.

Από την άλλη εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σκηνικό πολέμου στα σύνορα στον Εβρο τα οποία είναι και ευρωπαικά σύνορα. Ο Ερντογάν βέβαια επιθυμώντας να πετύχει τους δικούς του σκοπούς ελευθέρωσε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι θέλουν να περάσουν από Ελλάδα και να συνεχίσουν προς χώρες της ΕΕ. Μια  ΕΕ  η οποία έχοντας θωρακίσει τα σύνορά της παίζει το δικό της άτιμο παιχνίδι απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Νομίζουν ότι με τα συρματοπλέγματά τους θα αποφύγουν αυτό που τα ίδια αυτά  καθάρματα δημιούργησαν ξεκληρίζοντας χιλιάδες κόσμο. Η απάντηση του ελληνικού κράτους είναι το ανέβασμα στρατού και μπάτσων στον Εβρο. Οι οποίοι απωθούν με βία και χημικά τους πρόσφυγες ξανά πίσω μην επιτρέποντας την έλευσή τους και το πέρασμα από την Ελλάδα. Ο Χρυσοχοίδης δηλαδή ππαίζει το ρόλο του χωροφύλακα της Ευρώπης. Εχοντας επιστρατεύσει το κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό συνεπικουρούμενους από πάσης φύσεως φασίστες. Αρωγός βέβαια τα αστικά κανάλια οι οποίοι αναπαράγουν όλη μέρα ρατσιστικό και ξενοφοβικό δηλητήριο. Ομως για τα στρατεύματα των Ευρωπαίων που στάλθηκαν σε Αφρική και Αφγανιστάν προκαλώντας αναρίθμητες προσφυγικές ροές, δε μιλάει κανένα κάθαρμα.

Από την άλλη ο Τσίοπρας παίζει το δικό του παιχνίδι των κλειστών ή ανοιχτών συνόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όταν κυβέρνησε γέμισε με ανθρώπινες ψυχές το Γκουαντάναμο της Μόριας. Αυτή τη στιγμή δεν τους συμφέρει και θέλουν να μην ακούγεται ο λόγος των αναρχικών διότι η αλληλεγγύη των αναρχικών δε χωράει σύνορα και φράχτες. Οπως και οι κινητοποιήσεις που τους προκαλούν εφιάλτη.

Η ΦΩΝΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΔΕ ΘΑ ΣΙΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License