Πανό, Μικροφωνική και Αφίσα καλέσματος στην Πορεία 5/3

Δράσεις προπαγάνδισης και ενημέρωσης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και κάλεσμα στην πορεία 5/3 ενάντια σε πόλεμο, εθνικισμό, κλειστά σύνορα, παρανομοποίηση

post image

Να σταματήσει ημιλιταριστική– πολεμική διαχείρισητων μεταναστευτικών ροών

Τις τελευταίες μέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα,χερσαία και θαλάσσια, έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν πολύ περισσότερα άτομα από όσα συνήθως επιλέγουν αυτούς τους δρόμους για να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η άφιξή τους οφείλεται σε εντολή του διαχειριστή του τουρκικού κράτους και κεφαλαίου, ο οποίος και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις ροές αυτές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ αυτού και των εδώ αφεντικών διαμάχη και ανταγωνισμό για έλεγχο της περιοχής, το μοίρασμα των ΑΟΖ, τα χρήματα που θα δώσει η Ευρωπαική Ένωση για να φυλακίζονται αποτελεσματικά μετανάστες σε hot spot - στρατόπεδα συγκέντρωσης σε ελλάδα και τουρκία.

Το ελληνικό κράτος σε συνεργασία με τους συμμάχους του στις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών απαντά με την κήρυξη ενός ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ πολέμου εναντίον τους που περιλαμβάνει πραγματικά πυρά και πραγματικούς νεκρούς και τη μετατροπή των ελληνοτουρκικών συνόρων σε ένα απέραντο πεδίο βολής, από τον Έβρο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο μέχρι το Καστελόριζο. Τα σώματα προσφύγων και μεταναστών που εκτοπίζονται βίαια από τις πολεμικές επεμβάσεις των ΙΔΙΩΝ κρατών που τους κήρυξαν τον πόλεμο, συναντούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα ένα πάνοπλο στρατιωτικο-αστυνομικό σύμπλεγμα, που περιλαμβάνει επαγγελματίες στρατιωτικούς, ΟΥΚάδες, ΜΑΤατζήδες και ειδικές ομάδες που απαγάγουν και συλλαμβάνουν κόσμο που κατάφερε να διασχίσει τα σύνορα. Όταν ούτε αυτοί είναι αρκετοί, δράση αναλαμβάνουν “εθελοντές πολίτες”, ντόπιοι και μη δηλαδή κάτοικοι που στηρίζουν τη δολοφονική δράση στρατού και αστυνομίας. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Στον Έβρο ανοίγεται πυρ από τις δυνάμεις καταστολής και τριγυρνούν παραστρατιωτικές φασιστικές ομάδες, στο λιμάνι της Θερμής στη Λέσβο ομάδες ντόπιων με τη στήριξη και συνεργασία τοπικών παραγόντων εμποδίζουν την άφιξη βαρκών ενώ άλλες εμποδίζουν την είσοδο στην πόλη της Μόριας σε μετανάστες.

Η στρατιωτική διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού και η αντιμετώπιση των προσφύγων μεταναστών ως “εισβολέα” ή “ασύμμετρης απειλής” που πρέπει να αντιμετωπιστεί με στρατιωτικούς όρους δεν ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες. Έχει ξεκινήσει από τις πρώτες προσφυγικές ροές και περιλάμβανε ένα σύνολο μεθόδων όπως συνοριοφύλακες και FRONTEX, παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο και αλλού, βασανισμοί και δολοφονίες μεταναστών,στρατόπεδα συγκέντρωσης μακριά από τον αστικό ιστό, από τον οποίον οι πρόσφυγες και μετανάστες εκτοπίζονταν μεθοδικά από την αστυνομία στο όνομα του εξευγενισμού περιοχών και της τουριστικοποίησής τους. Η πολεμική διαχείριση των προσφύγων ως “πλεοναζόντων πληθυσμών” που δε μπορούν να αφομοιωθούν στην κρατική και καπιταλιστική κανονικότητα (όσων φυσικά δεν χρειάζονται ως φτηνά, υποτιμημένα εργατικά χέρια) δεν είναι πρωτοτυπία της κυβέρνησης της Ν.Δ. Ακολουθήθηκε κατά γράμμα και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παρά τιςπροσπάθειές της να ξεπλύνει τον εγκλεισμό των μεταναστών με την ενίσχυση του “φιλανθρωπικού ρόλου” των ΜΚΟ. Απλώς η θανατοπολιτική του ελληνικού κράτους αυτές τις μέρες δεν μπορεί να είναι παρά απολύτως εμφανής, αφενός γιατί το ελληνικό κράτος έρχεται μπροστά στις αντιφάσεις των πολέμων που το ίδιο και οι συμμαχίες του εξάγει, αφετέρου γιατί η κυβέρνηση Ν.Δ. χρησιμοποιεί ανοιχτά και οξύνει τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά μέρους της ελληνικής κοινωνίας, πολύ πριν την εκλογή της.

Όμως, παρά την κατασκευή της εικόνας των μεταναστών είτε ως κακόβουλων εισβολέων είτε σαν άβουλα πιόνια στα χέρια κάποιων (όντως) αδίστακτων, αυτές και αυτοί αγωνίζονται, διεκδικούν και εξεγείρονται ενάντια στο καθεστώς εγκλεισμού και περιθωριοποίησής τους, ενάντια στην διαρκή υποτίμησή τους, ενάντια στην εγκληματοποίηση και τη μη παροχή νόμιμων εγγράφων. Όπως έκαναν στη Λέσβο πριν κάποιες εβδομάδες και δέχτηκαν την ωμή καταστολή του ελληνικού κράτους, όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Και όπως θα κάνουν στο μέλλον σπάζοντας τα σύνορα των κρατών είτε τα εσωτερικά σύνορα της φτώχειας και του εγκλεισμού.Εμείς, στηρίζουμε τον αγώνα των μεταναστών και προσπαθούμε να συναντιόμαστε, να παλεύουμεκαι να ζούμε μαζί. Γιατί σε κάθε δουλειά μιλάμε 10 γλώσσες, γιατί σιχαινόμαστε τον ελληνικό εθνικισμό, γιατί το ελληνικό κράτος καταστέλλει και τους δικούς μας αγώνες. Και οι πολυεθνικές κοινότητες που παλεύουν να δημιουργηθούν είναι αυτό που δε θα μπορούν να διαχειριστούν.

Σύνορα ΑΝΟΙΧΤΑ για όλους/ες

Χαρτιά και ελευθερία μετακίνησηςσε πρόσφυγες/μετανάστ-ρι-ες

Να κλείσουν ΟΛΑ τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,καθολική σίτιση Ϗ στέγαση - περίθαλψη στον αστικό ιστό

Καμία συμμετοχή του ελληνικού κράτουςστις επεμβάσεις σε Μ. Ανατολή Ϗ Αφρική

Κοινοί, διεθνιστικοί, πολυεθνικοί αγώνες ντόπιων και μεταναστ-ρι-ών

Πορεία ενάντια σε πόλεμο και εθνικισμό

Πέμπτη 5/3, 18:00, Καμάρα

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License