Δημόσια ενημέρωση για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις της ελ.ας.

Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να εκθέσει τις μεθοδεύσεις των μηχανισμών καταστολής δημόσια, και με αυτό τον τρόπο να διαρρήξει το κλίμα φόβου και απομόνωσης που επιχειρείται μέσω τέτοιων μεθόδων. Tο περιστατικό που περιγράφουμε εδώ συνέβη την περίοδο των χριστουγέννων και αφορά τη διαρκή επιχείρηση της ‘αντι’-τρομοκρατικής για την παρακολούθηση της συντρόφισσας Μυρτώ Σ., αλλά και του 5χρονου παιδιού της ίδιας και του αναρχικού Δ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος καταζητείται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Δημόσια ενημέρωση για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις της ελ.ας.

Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να εκθέσει τις μεθοδεύσεις των μηχανισμών καταστολής δημόσια, και με αυτό τον τρόπο να διαρρήξει το κλίμα φόβου και απομόνωσης που επιχειρείται μέσω τέτοιων μεθόδων.

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα μαθαίνοντας ότι η ‘αντι’-τρομοκρατική μαφία παρακολουθεί συντρόφους, τόσο στις πολιτικές διεργασίες όσο και στην προσωπική και κοινωνική καθημερινότητα. Ούτε επικαλούμαστε τη νομιμότητα ή μη των πρακτικών αυτών με τη δημόσια καταγγελία τους. Το κράτος στηρίζεται στο παρακράτος για την επιβολή της κυριαρχίας του, με όλα τα μέσα. Επιστρατεύει τη διασπορά του φόβου για την εμπέδωση της υποτέλειας στους υπηκόους του. Ουσιαστικά κράτος και παρακράτος είναι ένας ενιαίος μηχανισμός.

Tο περιστατικό που περιγράφουμε εδώ συνέβη την περίοδο των χριστουγέννων και αφορά τη διαρκή επιχείρηση της ‘αντι’-τρομοκρατικής για την παρακολούθηση της συντρόφισσας Μυρτώ Σ., αλλά και του 5χρονου παιδιού της ίδιας και του αναρχικού Δ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος καταζητείται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Ένα πρωί οι γονείς ενός απ’τους φίλους του παιδιού απ’το σχολείο, προσφέρθηκαν να πάνε με το αμάξι τους τα παιδιά στη Πάρνηθα για εκδρομή στα χιόνια. Τρεις μέρες μετά, κάποιοι διέρρηξαν το αμάξι έξω από το σπίτι τους, χωρίς να πάρουν τίποτα, παραμόνο ψαχουλεύοντας στο νουλαπάκι. Την ώρα της διάρρηξης, γείτονες παρατήρησαν άτομο να παραφυλάει στη γωνία εμφανώς άνετος με την όλη επιχείρηση. Φυσικά, δεν μπορούμε να παρέχουμε αποδείξεις ότι πρόκειται για επιχείρηση της ‘αντι’-τρομοκρατικής, αφού οι ασφαλίτες συνήθως διαφεύγουν της εξακρίβωσης, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι μόνο αυτοί θα μπορούσαν να είναι στην προκειμένη περίπτωση. Άλλωστε τέτοιες πρακτικές ταιριάζουν απόλυτα στις παρακρατικές μεθοδεύσεις τους.

Οφείλουμε όμως να τονίσουμε τον ιδιαίτερα σιχαμερό χαρακτήρα της συγκεκριμένης πρακτικής, διότι στοχοποιεί όχι τόσο τη συντρόφισσα, ούτε απλά τις κοινωνικές της σχέσεις, αλλά τις κοινωνικές σχέσεις, τις παιδικές φιλίες ενός 5χρονου παιδού. Τα καθάρματα, μισθοφόροι των αφεντικών, που στήνουν καρτέρι καθημερινά έξω από τον παιδικό σταθμό του παιδιού, επιχειρούν να εκφοβίσουν και άλλους γονείς και τα παιδιά τους. Ειδικότερα, γονείς που δεν επέλεξαν να αποστασιοποιηθούν από τη φιλία τους με το παιδί ενός καταζητούμενου αναρχικού, πληρώνουν το τίμημα για τη συνεπή τους στάση.

Την τελευταία περίοδο έχουν κοινοποιηθεί πληθώρα περιστατικών παρακολούθησης (με συστήματα γεωεντοπισμού, υποκλοπές τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών, φυσική παρακολούθηση) από τα όργανα της ελ.ας., που αναδεικνύουν την ευρεία εμβέλεια της πρακτικής αυτής και το σκοπό της. Το γεγονός ότι παρακολουθούνται συστηματικά πρόσωπα από όλο το κοινωνικό φάσμα, σε συνδυασμό με το ότι αυτό συμβαίνει σχεδόν απροκάλυπτα, εκφράζει τη φασιστική πρακτική της σημερινής αστικής ‘δημοκρατίας’, που είναι τόσο η εγκαθίδρυση του μαζικού ελέγχου, αλλά και η κανονικοποίησή του στην αντίληψη και ψυχολογία των υποτελών της. Η προστασία των πολιτικών-μαφιόζων-καπιταλιστών και των συμφερόντων τους από την κοινωνική αντίσταση, που οι ίδιοι ονομάζουν ‘προστασία του πολιτεύματος’, ως υπέρτατος σκοπός της κρατικής καταστολής είναι αυτός που αγιάζει και τα πιο βρώμικα μέσα.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνέλευση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία

σε αλληλεγγύη με τους αγωνιστές που κατηγορούνται για την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Φλεβάρης 2020

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License