Ενημέρωση για την κινητοποίηση στις 24/2 στα γραφεία της ΓΣΕΕ (μια μέρα πριν το «Συνέδριό» της)


post image

Για την κινητοποίηση στις 24/2 στα γραφεία της ΓΣΕΕ (μια μέρα πριν το «Συνέδριό» της)

Το απόγευμα της Δευτέρας 24/2, μια μέρα πριν το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ στο Καβούρι, προχωρήσαμε σε κινητοποίηση για την καταγγελία αυτού και για την ανάδειξη της δικής μας αντίληψης για το συνδικαλισμό και τους εργατικούς αγώνες. Με αρχική συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο πορευτήκαμε επί της Πατησίων προς τα γραφεία της ΓΣΕΕ, όπου και πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση για μισή ώρα περίπου.

Έξω οι εργοδότες, το κράτος, οι κυβερνήσεις από τα σωματεία.

Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός της ταξικής ειρήνης και συνδιαλλαγής.

Το κάλεσμα στην πορεία που συνυπογραφόταν από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής, το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις βρίσκεται εδώ:

«Συνέδριο» ΓΣΕΕ: Φιέστα «κοινωνικής συμμαχίας» εργατοπατέρων-εργοδοτών-κυβέρνησης

Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά σωματεία έχουν μόνο μία απάντηση: ΟΥΣΤ!

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ θέλει να κάνει «συνέδριο» την άλλη Τρίτη 25/2. Προηγουμένως είχε προσπαθήσει να το κάνει στη Ρόδο… και στην Καλαμάτα… Τώρα η διορισμένη-από τα δικαστήρια-διοίκησή της, προγραμματίζει μια ολιγόωρη διαδικασία εξπρές σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής, με μοναδικό αντικείμενο μια κάλπη που θα ξαναβγάλει τους ίδιους γνωστούς εργατοπατέρες της παρέας Παναγόπουλου-Καραγεωργόπουλου-Κιουτσούκη- Βασιλόπουλου και ΣΙΑ Α.Ε. στη διοίκηση. Χωρίς διαδικασίες, χωρίς ομιλίες, χωρίς αντιπαράθεση και αποφάσεις, χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Μόνο κάλπη.

Για να το πετύχουν αυτό φρόντισαν: α. να «εκλέξουν» πλήθος συνέδρων από εργοδοτικά σωματεία-μηχανισμούς και να φέρουν «μαϊμού» αντιπροσώπους, β. να ζητήσουν την προστασία και παρουσία της αστυνομίας και ΜΑΤ στο συνέδριο, γ. να καλέσουν εισαγγελέα να διασφαλίσει την «έννομη» διεξαγωγή του «συνεδρίου», δ. να έχουν ως επίσημα προσκαλεσμένους και ομιλητές τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τον ΣΕΒ και άλλους εργοδοτικούς φορείς.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για ένα εργατικό συνέδριο. Ούτε καν για ένα γραφειοκρατικό συνδικαλιστικό συνέδριο, πολλά από τα οποία γίνονται με τους γνωστούς πλέον τρόπους. Πρόκειται για ένα κρατικό-κυβερνητικό-εργοδοτικό συνέδριο-φιέστα, μια τελετή της «κοινωνικής συμμαχίας» που θα επιβραβεύσει την κλίκα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για την προσφορά της στο ξεπούλημα των αγώνων, τον κατακερματισμό των εργαζόμενων, στην γραμμή υποταγής, ταξικής συνδιαλλαγής και αφοπλισμού του κινήματος των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, τα ταξικά σωματεία και κάθε συλλογικότητα του κοινωνικού κινήματος, δεν μπορούμε και δεν θα σταθούμε αδιάφορα απέναντι σε αυτή την ξευτίλα. Όχι γιατί έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο που μπορεί να παίξει η ΓΣΕΕ, ούτε γιατί έχουμε την αντίληψη για παιχνίδια συσχετισμών-ψήφων-εδρών ή περιμένουμε κάτι από τέτοια συνέδρια. Αλλά γιατί για να ξαναγίνει ο συνδικαλισμός μια όμορφη λέξη, πρέπει να ξεμπερδέψουμε αποφασιστικά με τον εργατοπατερισμό, με τις κλίκες αυτές και τον εκφυλισμό που αναδύουν.

Ο δικός μας δρόμος, η δική μας συλλογική δράση, οι αγώνες μας δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με τους γραβατομένους«συνδικαλιστές»-μάνατζερ που παρέα με τους εργοδότες μας και τις κυβερνήσεις, το κράτος και τα δικαστήρια υπονομεύουν και έρχονται σε ανοιχτή σύγκρουση με τα εργατικά μας συμφέροντα, στρέφονται ενάντια στους αγώνες μας. Γιατί ο δικός μας δρόμος είναι αγώνες και σωματεία στα χέρια των εργαζομένων, όλες οι αποφάσεις στις συνελεύσεις μας, τα αιτήματα οι ανάγκες και τα συμφέροντα μας ως εργαζόμενοι και όχι ως «συνεργάτες» και «εταίροι».

Η δική μας αντίληψη για το συνδικαλισμό και τους εργατικούς αγώνες εκφράζεται στην προσπάθεια για τη Διακλαδική από τα κάτω οργανωμένη απεργία στις 19 Μάρτη, στην οποία καλούμε να συμμετέχουν όλα τα αγωνιστικά σωματεία.

Να τους πούμε αποφασιστικά και ξεκάθαρα:

Έξω οι εργοδότες, το κράτος, οι κυβερνήσεις από τα σωματεία και το κίνημα

Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός της ταξικής ειρήνης και συνδιαλλαγής

Καλούμε κάθε σωματείο και κάθε εργατική συλλογικότητα σε κινητοποίηση καταγγελίας και εναντίωσης στο «συνέδριο» παρωδία, τη Δευτέρα 24/2 με συγκέντρωση στις 6.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (Πατησίων) και πορεία στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις

Επίσης, η πορεία της Δευτέρας 24/2 προς τα γραφεία στηρίχτηκε και από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Στις 20/2 είχε προηγηθεί σχετική σύσκεψη σωματείων, έπειτα από κάλεσμα του ΣΥΒΧΨΑ.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License