Εικαστική Παρέμβαση - Ιωάννινα

Εν όψει της εκδήλωσης του κινήματος Αφήστε με να Ζήσω η οποία έφτασε και στην πόλη μας κρίναμε αναγκαίο να πραγματοποιήσουμε μια σειρά εικαστικών παρεμβάσεων, πετώντας τρικάκια, κολλώντας αφίσες και γράφοντας συνθήματα κατά της ποινικοποίησης των εκτρώσεων και υπέρ της αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας, σε διάφορους χώρους όπου στεγάζονται οι διοργανωτές της.

post image

Εν όψει της εκδήλωσης του κινήματος Αφήστε με να Ζήσω η οποία έφτασε και στην πόλη μας κρίναμε αναγκαίο να πραγματοποιήσουμε μια σειρά εικαστικών παρεμβάσεων, πετώντας τρικάκια, κολλώντας αφίσες και γράφοντας συνθήματα κατά της ποινικοποίησης των εκτρώσεων και υπέρ της αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας, σε διάφορους χώρους όπου στεγάζονται οι διοργανωτές της. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ιερά Μονή Ντουραχάνης, οι σύλλογοι Πολυτέκνων και Τριτέκνων Ιωαννίνων, η ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου, ο σύλλογος «Απόστολος Παύλος» και η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης, που όλοι έχουν κάτι να πουν για το ζήτημα των εκτρώσεων. Αυτή η εκδήλωση στα Ιωάννινα στοχεύει στο ίδιο που στόχευαν και όλες οι άλλες ημερίδες του κινήματος σε άλλες πόλεις, στο να ανοίξει δηλαδή ο διάλογος για το αν τελικά μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να κάνει έκτρωση, αφού, όπως μας ενημέρωσε και η ιερά σύνοδος η έκτρωση αποτελεί φόνο. Εμείς λοιπόν, αρνούμαστε να πάρουμε θέση σ’ αυτόν το διάλογο. Το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση των σωμάτων μας είναι αδιαμφισβήτητο. Κάθε γυναίκα μπορεί να παίρνει τις δικές της αποφάσεις για το αν θέλει παιδί ή όχι, καμία εκκλησία και κανένας νόμος δεν θα έχει λόγο σ’ αυτό. Οι παρεμβάσεις μας έγιναν για να τους θυμίσουμε πως κουμάντο στα σώματά μας κάνουμε μόνο εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε στην πόλη που ζούμε να ακούγονται τέτοιες φωνές και να μένουν αναπάντητες.

 

ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ

Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

 

Corpus Rebellis|συλλογικότητα ενάντια στην πατριαρχία

corpusrebellis@gmail.com

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License