Από τις απαρχές της, η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία ήταν και παραμένει ακόμα, διάχυτη στις αξίες της ελληνικής πραγματικότητας. Από τη γέννηση μας, μας ορίζει ως χριστιαν@, βαφτίζοντάς μας και προσπαθεί να καθορίσει, επίσης, κάθε κίνηση μας στο ενδιάμεσο της ζωής έως και στο θάνατό μας. Επιχειρεί να ορίσει τις δυναμικές των σχέσεων που δημιουργούμε, θέτοντας ρόλους που πρέπει να επιτελέσουμε. Οι γυναίκες την υποταγή στο αρσενικό, οι άντρες στο ρόλο του αφέντη- προστάτη- ισχυρό φύλο και ότι παρεκκλίνει από τα κυρίαρχα πρότυπα, το ονομάζει αμαρτωλό και το αντιμετωπίζει ως εχθρικό (lgbtqi+ άτομα, μετανάστ@, εβραί@, αλλόθρησκ@, τοξικοεξαρτημέν@, σεξεργάτρι@, αναρχικ@, κ.α.)

Φυσικά, η ελληνοορθόδοξη θρησκεία δεν θα μπορούσε να διασπείρει τίποτα από όλα αυτά χωρίς τον καλύτερο συνεργάτη της, το κράτος. Το κράτος, το οποίο υιοθετεί τις χριστιανικές αξίες μέσα στους θεσμούς του και έτσι, τις βοηθά να εγκαθιδρυθούν στις ζωές μας. Στην οικογένεια, στο σχολείο, στην εργασία και σε όλες τις πτυχές της ζωής, επιβάλλει όλη αυτή την κατήχηση. Το κράτος φυσικά επωφελείται από αυτή τη σχέση, καθώς διαιωνίζεται το τρίπτυχο πατρίς- θρησκεία- οικογένεια και μέσω αυτού, δημιουργεί πολίτες οι οποίοι ζουν κάτω από το καθεστώς του φόβου ενός παντοδύναμου θεού, κάνοντας μια φιλήσυχη και υπάκουη ζωή, περιμένοντας τη μεταθάνατον ανταμοιβή και εξιλέωση.

Την ίδια στιγμή, που το κράτος αποφάσισε να δώσει επίδομα μητρότητας, αναδεικνύοντας το δημογραφικό ζήτημα του έθνους, το παπαδαριό μαζί με πιστούς, πατριώτες και νοικοκυραίους βγάζουν δημόσιο λόγο για το τι θεωρούν πως πρέπει να κάνουμε με τα σώματά μας. Οργανώνουν και στηρίζουν εκδηλώσεις διατυμπανίζοντας ότι οι εκτρώσεις είναι δολοφονία και βγάζουν διαφημιστικές καμπάνιες που ‘ενημερώνουν’ τις γυναίκες πως δεν πρέπει να κάνουν έκτρωση.

Είμαστε όμως και εμείς εδώ, που τους χαλάμε τα σχέδια τους γιατί δεν υποτασσόμαστε σε καμία θρησκεία και δεν θυσιαζόμαστε για καμία πατρίδα. Γιατί δεν είμαστε και ούτε πρόκειται να γίνουμε αναπαραγωγικές μηχανές του έθνους. Γιατί εμείς αποφασίζουμε όχι μόνο για το τι θα γίνει μες το σώμα μας, αλλά και πώς θα είναι τα σώματά μας, χοντρά ή αδύνατα, με τρίχες ή χωρίς. Γιατί εμείς αποφασίζουμε πώς θα ζήσουμε.

Τα ξημερώματα της 13 Φεβρουαρίου, βάλαμε τη δική μας ‘αμαρτωλή και βρώμικη’ πινελιά, συνοδευόμενη με τρικάκια, σε εκκλησίες που στέκουν μεγαλεπίβολες και ‘άφθαρτες’ στον αστικό ιστό, σε διάφορες περιοχές της θεσσαλονίκης.

ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ

ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟ

ΧΩΡΙΣ ΣΥΖΥΓΟ

ΑΝΑΡΧΟΜΑΓΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΙΣΣΕΣ

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΣΣΕΣ

ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΣΑΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

 

Ψυχούλες που τις άφησαν να ζήσουν

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License