Βερολίνο: Στις 30 Απρίλη η δίκη της αναρχοφεμινιστικής κολεκτίβας Liebig 34

Στις 30 Απρίλη θα συνεχιστεί η δίκη για την εκκένωση του αναρχο-κουΐαρ-φεμινιστικού στεγαστικού εγχειρήματος της Liebig34 στο Βερολίνο. Ο συνήγορος του εγχειρήματος κατέθεσε ένσταση για μεροληψία από πλευράς του δικαστή, καθώς χρησιμοποιεί στις αγορεύσεις του μόνο αρσενικά μέρη του λόγου. Σε περίπτωση που η ειδοποίηση έξωσης εκδοθεί στις 30 Απριλίου, ο Heusinger έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ασκήσει έφεση. Επιπλέον, κάτι τέτοιο ενδεχομένως να ανεβάσει τους τόνους – καθώς στις 30 Απριλίου γιορτάζεται η Βαλπουργία Νύχτα, το βράδυ πριν από την 1η Μαΐου.

Στις 30 Απρίλη θα συνεχιστεί η δίκη για την εκκένωση του αναρχο-κουΐαρ-φεμινιστικού στεγαστικού εγχειρήματος της Liebig34 στο Βερολίνο. Ο συνήγορος του εγχειρήματος κατέθεσε ένσταση για μεροληψία από πλευράς του δικαστή, καθώς χρησιμοποιεί στις αγορεύσεις του μόνο αρσενικά μέρη του λόγου, το οποίο τον φέρνει ενάντιο στις αρχές του εγχειρήματος, που προσφέρει έναν χώρο προστασίας από cis άνδρες και ζητά δικαιοσύνη στα έμφυλα ζητήματα. Σχετικά με την ένσταση θα πρέπει να αποφανθεί η ολομέλεια του δικαστηρίου.

Από την πλευρά τους οι μηνυτές (η ιδιοκτήτρια του σπιτιού) κατέθεσαν αίτημα για απόδοση της προβλεπόμενης απόφασης ερήμην των κατηγορουμένων. Αν ικανοποιηθεί το αίτημα των μηνυτών και βγει η ετυμηγορία ερήμην, θεωρητικά μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως. Αυτό σημαίνει ότι το στεγαστικό εγχείρημα μπορεί να εκκενωθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του "Liebig 34", Moritz Heusinger, εξήγησε ότι η τρέχουσα διαδικασία έξωσης απευθύνεται στον σύλλογο "Raduga", ο οποίος ήταν ο προηγούμενος ενοικιαστής του σπιτιού στη Liebigstraße. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του σπιτιού, ωστόσο, είναι ο σύλλογος "Mittendrinn", ο οποίος λέγεται ότι είχε προηγουμένως υπογράψει συμφωνία με την "Raduga". Σύμφωνα με τον Heusinger, μια ειδοποίηση έξωσης εναντίον της ένωσης "Raduga" δεν θα ήταν επομένως εκτελεστή κατά του "Mittendrinn". Ωστόσο, το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να εξεταστεί βραχυπρόθεσμα σε συνοπτικές διαδικασίες.

Σε περίπτωση που η ειδοποίηση έξωσης εκδοθεί στις 30 Απριλίου, ο Heusinger έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ασκήσει έφεση. Επιπλέον, κάτι τέτοιο ενδεχομένως να ανεβάσει τους τόνους – καθώς στις 30 Απριλίου γιορτάζεται η Βαλπουργία Νύχτα, το βράδυ πριν από την 1η Μαΐου, την οποία έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά στο παρελθόν για δράσεις σχετικά με την οδό Rigaer Strasse.

Όπως ανακοινώθηκε, άτομα υποστηρικτικά προς το στεγαστικό εγχείρημα συγκεντρώθηκαν έξω από το περιφερειακό δικαστήριο Moabit την Πέμπτη το πρωί. Περίπου 60 έως 100 άτομα βρέθηκαν εκεί πριν από την έναρξη της δίκης, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία συνολικά παραβρέθηκαν 300 άτομα.

Επίσης την Τετάρτη 29.01 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στην έδρα του δημοτικού συμβουλίου Friedrichshain-Kreuzberg στην Yorckstraße. Το δημοτικό συμβούλιο είναι "συνυπεύθυνο για το επερχόμενο φεστιβάλ εκκενώσεων και την κερδοσκοπική φούσκα της αγοράς ακινήτων", σύμφωνα με την επιστολή στο γερμανικό indymedia

Πηγή

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License