Κείμενο των 22 προσαχθεντων/ισσων της αφισοκόλλησης στην Ελευσίνα που ειναι τώρα στην ΓΑΔΑ


Σήμερα το απόγευμα στις 8/2/2020, 21 άτομα πραγματοποιήσαμε προγραμματισμένη αφισοκόλληση για τους αγωνιστές Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλο στους δρόμους της Ελευσίνας.

Στη λήξη της παρέμβασης και χωρίς καμία πρόκληση εμφανίστηκαν περίπου 20 μπάτσοι ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ με σειρήνες, περιπολικά, μηχανές και τζιπάκια. Απαίτησαν με προκλητικό και έντονο τόνο να τους δώσουμε ταυτότητες και έκαναν επίδειξη δύναμης με ατάκες όπως "μη μιλάτε, ρωτάς πολλά, εγώ κάνω κουμάντο εδώ" κ.α. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν και άλλοι μπάτσοι που μας μετέφεραν στη ΓΑΔΑ χωρίς να μας δικαιολογήσουν το λόγο της προσαγωγής.

Η συνθήκη που δημιουργείται τον τελευταίο καιρό από την αστυνομία απέναντι σε συντρόφους/ισσες μας αποδεικνύει ότι η καταστολή εντείνεται συνεχώς και ότι το κράτος παίρνει πιο επιθετικό πρόσωπο. Η προσαγωγή μας από μια ολόκληρη κουστωδία μπάτσων για μια απλή αφισοκόλληση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικευμένης καταστολής και προσπάθειας δημιουργίας κλίματος φόβου στα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Να ξέρουν ότι δεν πτοούμαστε από τέτοιες γελοίες κινήσεις και πρακτικές. Ίσα ίσα πεισμώνουμε και ο δρόμος θα μας βλέπει όλο και πιο συχνά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Δύναμη σε όσους/όσες αγωνίζονται

22 προσαχθέντες/ισσες της αφισοκόλλησης στη Ελευσίνα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License