Για την απενεργοποίηση των κωδικών άμεσης δημοσίευσης της ΟΡΜΑ στο Indymedia


Για την απενεργοποίηση των κωδικών άμεσης δημοσίευσης της ΟΡΜΑ στο Indymedia

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συντρόφους/ισσες που ενημερώνονται μέσω του Indymedia για κινητοποιήσεις της Οργάνωσης μας, πως από το Δεκέμβρη του 2019 δεν έχουμε δυνατότητα άμεσης δημοσίευσης στο μέσο. Οπότε για live ενημέρωση καθώς και για σημαντικές αλλαγές στη φύση της δράση μας θα πρέπει να απευθύνονται στα μέσα της Οργάνωσης μας (ormantifa.org ή στους λογαριασμούς που διατηρούμε σε facebook και twitter).

Δεχτήκαμε παράπονα πως δεν ενημερώσαμε εγκαίρως στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Κυριακής 19ης Ιανουαρίου πως είχε μεταφερθεί από το Σύνταγμα στα Προπύλαια και κόσμος έμεινε εκτεθειμένος στους μπάτσους. Προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε νεώτερες αναρτήσεις για το γεγονός, αλλά δεν εγκρίθηκαν από την ΔΟ.

Η απενεργοποίηση των κωδικών μας δεν ήταν επιθυμία μας, αλλά απόφαση της ΔΟ του Indymedia. Πάνω από 4 χρόνια που διατηρούσαμε αυτούς τους κωδικούς προσπαθήσαμε να σεβαστούμε την Πολιτική Δημοσίευσης και τη σκληρή, πράγματι, δουλειά που κάνουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της ΔΟ.

Δυστυχώς, όμως το τελευταίο εξάμηνο παρατηρούμε μια «στροφή» της ΔΟ απέναντι στην Οργάνωση μας. Η ανάκληση των κωδικών έγινε με την επίκληση της Πολιτικής Δημοσίευσης περί «κομματικής, εκλογικής προπαγάνδας». Το καλοκαίρι έγινε μια προσπάθεια από τη μεριά μας να συζητήσουμε με τη ΔΟ τον τρόπο που αντιλαμβάνονται αυτή το άρθρο και θεωρήσαμε το θέμα λήξαν.

Συγκεκριμένα με αφορμή τη στάση μας περί «υπερψήφισης αντιφασιστικών ψηφοδελτίων» στις εκλογές του 2019 υπήρξε η πρώτη απενεργοποίηση κωδικών. Επισημάναμε πως το ίδιο είχαμε κάνει στο Δημοψήφισμα του 2015 και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Εξάλλου Η ΟΡ.Μ.Α. δεν συμμετέχει στις εκλογές απλά παίρνει θέση.

Εδώ οι δημοσιεύσεις:

Θέση υπέρ ΟΧΙ https://athens.indymedia.org/post/1546569/

Κάλεσμα στην κεντρική συγκέντρωση https://athens.indymedia.org/post/1546939/

Αντισυγκέντρωση ενάντια στο ΝΑΙ (με ΟΚΔΕ Σπάρτακος κλπ) https://athens.indymedia.org/post/1546272/

Η ΔΟ μας απάντησε πως το μέσον έχει αλλάξει «γραμμή» και δηλώσαμε πως θα σεβαστούμε τη νέα ερμηνεία, αλλά ζητήσαμε από τη ΔΟ να έχει υπ` όψιν της πως υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» που χρειάζονται διευκρίνηση. Για παράδειγμα το 2015 στο Κερατσίνι (αλλά και σε μικρότερη ένταση το 2019 στα Μανιάτικα Πειραιά) είχαμε επίθεση φασιστών σε εκλογικά κέντρα. Αντιφασιστικό κάλεσμα θα μπορούσε να θεωρηθεί από μια οπτική ως «υπεράσπιση της εκλογικής διαδικασίας».

Ακολούθησε μια δεύτερη απενεργοποίηση κωδικών γιατί δεν ορίζαμε επαρκής θεματικές στις ανακοινώσεις μας. Πάλι προσαρμοστήκαμε στις αιτήσεις των σ..

Τρεις μήνες μετά και με αφορμή την εκδήλωση για την Εξέγερση που συνδιοργανώσαμε με την ΟΚΔΕ - Σπάρτακος έγινε τρίτη και οριστική ανάκληση κωδικών επειδή «…δεν αφορούν μόνο δημοσιεύσεις που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία, αλλά και οποιαδήποτε ανακοίνωση-κείμενο κομματικών οργανώσεων που εκπροσωπούνται στη βουλή και που διαθέτουν κάθε είδους μέσο».

Πλέον, κρίνουμε πως δεν υπάρχει λόγος να υπενθυμίσουμε στη ΔΟ πως η ΟΡ.Μ.Α. δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. Είναι φανερό πως η ΔΟ προσπαθεί να βρει καταστατικές δικαιολογίες για να αναμορφώσει μια πολιτική σχέση.

Η ΟΡ.Μ.Α. δεν έκρυψε ποτέ την πολιτική της στάση στα πράγματα. Ποτέ δεν ταυτιστήκαμε με κάποιο πολιτικό χώρο και πάντα διεκδικούσαμε το δικαίωμα μας για πολλαπλές συμμαχίες, πάντοτε προς όφελος (κατά τη γνώμη μας) του Μαχητικού Αντιφασισμού και της Κομμουνιστικής Εξέγερσης.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πραγματοποιήσει δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν προπαγανδιστεί και μέσα από το Indymedia με εντελώς διαφορετικές συμμαχίες. Παρακάτω αναφέρουμε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ μόνο ένα μικρό μέρος από αυτές τις αμφιλεγόμενες δράσεις (πχ δεν αναφέρουμε καθόλου δράσεις με κοινωνικούς χώρους)

Διαδηλώσεις Ιμίων (με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος κλπ)

2016 https://athens.indymedia.org/post/1554453/

2017 https://athens.indymedia.org/post/1568585/

2018 https://athens.indymedia.org/post/1583048/

2015

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Νοέμβρης (με ΕΕΚ)

ΓΑΔΑ https://athens.indymedia.org/post/1550714/

Ν Ηράκλειο https://athens.indymedia.org/post/1550377/

Πρωτοβουλία για Ροζάβα

Σύσκεψη 11/2015 https://athens.indymedia.org/post/1551736/ (με ΕΕΚ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, PKK, HDP κλπ)

Διαδήλωση 12/2015 https://athens.indymedia.org/post/1551864/ (με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν κλπ)

2016

Εργατική Σύσκεψη για φασιστικό σωματείο

Συνδικάτο ΟΑΣΑ 5/2016 https://athens.indymedia.org/post/1558884/ (με ΕΑΣ – ΕΘΕΛ ΟΑΣΑ)

2017

Αντιφασιστική συγκέντρωση Σύνταγμα 1/2017 https://athens.indymedia.org/post/1567792/ (με ΕΕΚ κλπ)

Διαδήλωση Πέραμα 12/2017

https://athens.indymedia.org/post/1581546/ (με ΠΕΝΕΝ, Σωματεία Εργαζομένων Δ. Νίκαιας, Οδηγών Δ. Πειραιά κλπ)

2018

Διεθνιστική Πρωτοβουλία (με ΕΕΚ – ΟΚΔΕ Σπάρτακος – Ροσινάντε κλπ)

Διαδήλωση 2/2018 https://athens.indymedia.org/post/1584230/

Εκδήλωση 3/2018 https://athens.indymedia.org/post/1584423/

Ανοιχτές εκδηλώσεις 5/2018 https://athens.indymedia.org/post/1588491/

2019

Διεθνιστική συγκέντρωση & διαδήλωση Προπύλαια 1/2019 https://athens.indymedia.org/post/1594894/ (με ΕΕΚ – ΟΚΔΕ Σπάρτακος – Ροσινάντε)

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάθε σύντροφος/ισσα, αυτήν την πολιτική ακολουθούμε από την ίδρυσή μας και μέχρι πρόσφατα η ΔΟ θεωρούσε αυτές τις δράσεις εντός της Πολιτικής Δημοσίευσης.

Θεωρούμε πολιτικά λανθασμένη τη συγκεκριμένη ερμηνεία της ΔΟ γιατί περιχαρακώνει την πληροφόρηση σε ένα στενό κύκλο, κρίνοντας όχι μόνο συλλογικότητες και τις θέσεις τους αλλά και τις τακτικές συμμαχίες τους. Φυσικά και είναι δικαίωμα της ΔΟ του Indymedia να αλλάξει ερμηνεία της Πολιτικής Δημοσίευσης παρ` όλη τη διαφωνία μας. Αν ήθελε η ΔΟ να διατηρήσει την ενεργή συμμετοχή μας στο μέσον, αρκούσε η ενημέρωσή μας και φυσικά θα προσαρμόζαμε τις δημοσιεύσεις μας σε αυτές που θα ήταν πολιτικά ανεκτές στο νέο πλαίσιο, πράγμα που έτσι κι αλλιώς θα κάνουμε στο μέλλον χωρίς να αναγκάζουμε την ΔΟ να τις «κόβει».

Η απενεργοποίηση των κωδικών άμεσης δημοσίευσης για την ΟΡΜΑ, θεωρούμε δεν προστατεύει το Indymedia ούτε «τιμωρεί» την Οργάνωση μας αλλά δημιουργεί περισσότερες δυσκολίες στο ταξικό κίνημα. Περιπτώσεις σαν την αντισυγκέντρωση της 19ης Γενάρη που είναι απαραίτητη ή άμεση ενημέρωση, δυστυχώς, δεν θα μπορεί να παρέχει πλέον το συγκεκριμένο μέσον.

Ευελπιστούμε πως σε μια επόμενη φάση θα αποκατασταθεί η πολιτική εμπιστοσύνη με τη ΔΟ του Indymedia γιατί σαν Οργάνωση υποστηρίζουμε κάθε μέσο – οργάνωση – μηχανισμό που προσπαθεί να στηρίξει το ταξικό κίνημα και πολύ περισσότερο σεβόμαστε και υποστηρίζουμε ιστορικά εγχειρήματα που προήλθαν από σημαντικές στιγμές του κινήματος.

Ελπίζουμε όλοι μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούν οι καιροί μας.

Συντροφικά,

Oργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License