Αναβλήθηκε η δίκη της Liebig34 Βερολίνο

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 30 Απριλίου 2020, στις 09:30 το πρωί στον ίδιο χώρο (Turmstraße, Mitte), όπου ισχύουν δρακόντια μέτρα ασφαλείας.

post image

Φρήντριχσχαϊν 30.01.2020 Η δίκη του αναρχοφεμινιστικού εγχειρήματος Liebigstraße 34 στο εναλλακτικό Φρήντριχσχαϊν δεν ολοκληρώθηκε καθώς από την πλευρά της υπεράσπισης υποβλήθηκαν καθώς ο δικαστής χρησιμοποιούσε μόνο τις αρσενικές μορφές στη γλώσσα την ώρα που διάβαζε το κατηγορητήριο. Ο δικηγόρος της Liebig34 υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό καθώς αποτελεί ομολογία της αρχικής αιτίασης ότι το δικαστήριο μεροληπτεί σε βάρος ατόμων που ετεροκαθορίζονται ως προς το φύλο. 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Παράλληλα, την ίδια μέρα ακτιβιστές άνοιξαν πανώ μέσα στο τοπικό κοινοβούλιο του Βερολίνου και κινήθηκαν προς την AfD, ενώ το βράδυ της Tετάρτης προς Πέμπτη είχε προηγηθεί επίθεση σε βάρος του οχήματος του δικηγόρου των τοκογλύφων της εταιρίας Padowicz, που ζητά την έξωση του εγχειρήματος.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΣ 31.01.2020 ΣΤΟ ΦΡΗΝΤΡΙΧΣΧΑΪΝ

Με ανάρτησή του το εγχείρημα Liebig 34 καλεί στην πορεία της Παρασκευής 31.01.2020 με αφορμή το Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Αστυνομίας και με αιχμή τη δολοφονία της Μαρίας στο Φρήντριχσαϊν: «Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας. Κάλεσμα οργής.». Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «αλληλέγγυοι που βρισκόντουσαν έξω από το σπίτι μας στην Dorfplatz εκδιώκονται βίαια από ασφαλίτες, μπάτσοι φυλλάνε την AfD σε κάθε της βήμα, ακόμη και στη διαμαρτυρία μέσα στο νεκροταφείο του Μαρτσάν την ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα, μπάτσος δολοφονεί την αντιφασίστρια Μαρία μέσα στη γειτονιά μας. Αυτά είναι τα συμβάντα του σαββατοκύριακου στο Βερολίνο. Θα το πούμε καθαρά: οι γερμανοί μπάτσοι είναι δολοφόνοι και φασίστες.»

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

Το κίνημα ενάντια στους ξέφρενους ρυθμούς αύξησης ενοικίων του Βερολίνου πήρε σάρκα και οστά και ανάγκασε τα αριστερά κόμματα να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις. Για πρώτη φορά παγώνουν τα ενοίκια σε όλη την πόλη την οποία οργιάζει η κυριλοποίηση και η τοκογλυφία με στόχο να μείνει το «κέντρο» καθαρό από κινήματα και μετανάστες. Την απόφαση ψήφισε και η SPD, μαζί με τους Πράσινους και τη Linke, ενώ οι Φιλέλευθεροι της FDP μίλησαν για πρωτόγνωρες αποφάσεις σε βάρος της αγοράς και «κομμουνιστοποίηση» της πρωτεύουσας. Απότερος σκοπός του κινήματος είναι η κρατικοποίηση των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών και ο λαϊκός έλεγχος της διαχείρισης της κατοικίας.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License