Βερολίνο: δολοφονία αντιεξουσιάστριας

Έρχονται στο φως λεπτομέρειες για τη δολοφονία της Μαρίας. Όταν εισέβαλλαν οι μπάτσοι στο διαμέρισμα αντίκρυσαν δυο μαυροκόκκινες σημαίες και συνειδητοποίησαν αμέσως ότι πρόκειται για άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή να στέκονται φιλικά σε αυτόν (βλ. φωτογραφίες).

post image

Έρχονται στο φως λεπτομέρειες για τη δολοφονία της Μαρίας. Όταν εισέβαλλαν οι μπάτσοι στο διαμέρισμα αντίκρυσαν δυο μαυροκόκκινες σημαίες και συνειδητοποίησαν αμέσως ότι πρόκειται για άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή να στέκονται φιλικά σε αυτόν (βλ. φωτογραφίες).

Εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο ένστολος δολοφόνος κινήθηκε από οργή, καθώς στο περίφημο τμήμα 51 της Wedekindstraße στο οποίο ανήκει έχουν μεγάλη εμπειρία και μίσος απέναντι στον αυτόνομο/αντιφασιστικό χώρο της γύρω περιοχής. Οι κάτοικοι του εναλλακτικού Φρήντριχσχαιν έχουν βιώσει επανειλημμένα απειλές, ακόμη και με την επίδειξη όπλου, στους συνεχείς ελέγχους καθώς η περιοχή στα βόρεια τελεί υπό καθεστώς “ύψιστης επικινδυνότητας”. Ακόμη και η περιοχή στα νότια θεωρείται εν μέρει Gefahrengebiet (υπό καθεστώς “ύψιστης επικινδυνότητας”) καθώς και εκεί δρουν μπάτσοι του ίδιου τμήματος.

Μας ανησυχούν ακόμη περισσότερο τα ίχνη από το αίμα της Μαρίας πάνω στην πόρτα, από την πλευρά όμως προς το διάδρομο. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι συνάντησε τη Μαρία μέσα στο δωμάτιό της.

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν επίσης ότι η χωροταξία στην είσοδο του διαμερίσματος θα μπορούσε να επιτρέψει στους αστυνομικούς μια υποχώρηση σε περίπτωση που δεχόντουσαν όντως απειλή κατά της ζωής τους.

Έκπληξη προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η ταινία με την οποία σφραγίστηκε το δωμάτιο της Μαρίας φέρει το όνομα του αστυνομικού τμήματος 51. Σε αυτές τις περιπτώσεις έρευνες διεξάγει η αστυνομία από άλλη περιοχή.

Έγινε επίσης γνωστό από κατοίκους, ότι εθέαθη αστυνομικός με πολιτικά να καταστρέφει το πρόχειρο σημείο μνήμης μπροστά από το σπίτι της Μαρίας. Όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις για τους λόγους που κατέστρεφε το σημείο μνήμης, αυτός υπερασπίσηκε οργισμένος τον συνάδελφό του. Είπε μάλιστα ότι θα έπραττε και αυτός με τον ίδιο τρόπο, ενώ ανέφερε και το όνομά του.

https://de.indymedia.org/node/62149 μετάφραση Μιχάλης

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Παρασκευή 31.01. | 20:00 ώρα | Wismarplatz | Berlin-Friedrichshain | Πληροφορίες: entsichern.noblogs.org | https://twitter.com/Entsichern2020B

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License