Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Ευελπίδων που δικάζονται καταληψίες και αλληλέγγυοι από το Κουκάκι

Στις 11 Γενάρη, ομάδες συντροφισσών και συντρόφων πραγματοποιούν ανακατάληψη των εκκενωμένων, στο πλαίσιο του τελεσίγραφου Χρυσοχοΐδη, καταλήψεων στη Ματρόζου και την Παναιτωλίου στο Κουκάκι, με την ταυτόχρονη παρουσία και στήριξη πλήθους αλληλέγγυων. Η επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής έρχεται γρήγορα, με αποτέλεσμα, σε πρώτη φάση, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις αλληλέγγυων έξω από το κτίριο της Ματρόζου. Στη συνέχεια, οι μπάτσοι επιχειρούν εναντίον των καταληψιών, οι οποίοι υπερασπίζονται σθεναρά τα επανακατειλημμένα κτίρια, αμφισβητώντας στην πράξη το μονοπώλιο της κρατικής βίας και επιστρέφοντας στις δυνάμεις καταστολής ένα ποσοστό από τη βία που εξαπολύουν καθημερινά ενάντια στους αδύναμους και τους αντιστεκόμενους αυτού του κόσμου. Με τις πράξεις τους αλλά και το δημόσιο λόγο τους, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες των καταλήψεων του Κουκακίου έστελναν τις ώρες εκείνες το μήνυμα πως η μάχη τους δεν αφορούσε μόνο την υπεράσπιση ενός σπιτιού, μιας κατάληψης, αλλά της ιστορίας των καταλήψεων και του αιτήματος για κατάληψη των άδειων σπιτιών από τους προλετάριους, σε μια εποχή που το ζήτημα της στέγασης των φτωχών κομματιών της κοινωνίας γίνεται ολοένα και πιο χειροπιαστό, με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας να αρχίζουν πια σε ευρεία κλίμακα από τον ερχόμενο Μάιο. Την υπεράσπιση τελικά κάθε μορφής αγώνα ενάντια στην κρατική βία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που σήμερα ξεδιπλώνεται ίσως πιο απροκάλυπτα από ποτέ.

Παρά την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα των συντροφισσών και των συντρόφων, οι μπάτσοι καταφέρνουν – βαμμένοι,ασβεστωμένοι και χτυπημένοι από τους τσιμεντόλιθους που οι ίδιοι είχαν τοποθετήσει στις εισόδους των κτιρίων- να μπουν στις καταλήψεις και να συλλάβουν τους ανθρώπους που μαχητικά τις υπερασπίζονταν. Την επόμενη μέρα στα δικαστήρια, οι μπάτσοι, σκυλιασμένοι από την όχι και τόσο κολακευτική για το πρεστίζ τους προηγούμενη νύχτα, επιτίθενται αναίτια στους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Ευελπίδων, προχωρώντας, κατά τη συνήθεια τους, σε νέους ξυλοδαρμούς και συλλήψεις.

Τελικά, την επόμενη μέρα, ο εισαγγελέας προτείνει διώξεις για όλους σε βαθμό πλημμελήματος, ξεσηκώνοντας το ‘‘κοινό περί δικαίου αίσθημα’’ των δολοφόνων της ΕΛΑΣ, του μανιακού καθάρματος Χρυσοχοϊδη και του ίδιου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Με ευθείες και ξεδιάντροπες, ακόμα και στο πλαίσιο της δικής τους ‘‘διάκρισης των εξουσιών’’, παρεμβάσεις προς τη Δικαιοσύνη, και οι τρεις τους ζητάνε την αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακουργήματα, επικαλούμενοι το τηλεοπτικό υλικό που θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους οι εισαγγελείς και να διαπιστώσουν, ακόμη και με το ζόρι αν χρειαστεί, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών.

Δεν πειράζει που τηλεοπτικό υλικό υπήρχε και από τη βάναυση μεταχείριση της οικογένειας Ινδαρέ. Δεν πειράζει που τηλεοπτικό υλικό υπήρχε και από το βασανισμό γυναίκας αμεα από τους μπάτσους της Ομόνοιας. Δεν πειράζει που τηλεοπτικό υλικό υπήρχε και από την άγρια δολοφονία του Ζακ... Και πόσα άλλα περιστατικά ξυλοδαρμών, βασανισμών, εξευτελισμών, σεξιστικών επιθέσεων και κακοποιήσεων, δολοφονιών, που η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί καθημερινά, και που ακόμα και αν τύχει και ‘‘αξιοποιηθούν ως τηλεοπτικό υλικό’’, απλά «θα τεθούν υπό εξέταση...». Μέσα από αυτή τη χυδαία αντιστροφή της πραγματικότητας, όπου ξαφνικά οι ένστολοι βασανιστές και δολοφόνοι παρουσιάζονται σαν ανώνυμοι εργάτες των 800 ευρώ και οι αναρχικοί ως επώνυμα πλουσιόπαιδα που απειλούν την κοινωνία, αυτό που επιχειρείται δεν είναι άλλο από την απονομιμοποίηση του αναρχικού χώρου στη συλλογική συνείδηση, το τσαλαπάτημα της προσδοκίας και της διεκδίκησης ενός κόσμου χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, χωρίς καπιταλισμό, κράτος και εξουσία.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 πμ :

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η δίκη των συλληφθέντων από την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου η δίκη των συλληφθέντων από την κατάληψη της οδού Μαντρόζου

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η δίκη των συλληφθέντων από την συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της ανακατάληψης

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΟΝΟΣ/ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ

Συνέλευση αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License