Ανακοίνωση για την απεργία στον όμιλο ΟΤΕ

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Τον Δεκέμβριο, ο όμιλος ΟΤΕ απέλυσε 6 φύλακες και 3 εργαζόμενες της OTEAcademy, ενώ 69 φύλακες απολύθηκαν με την ύπουλη τακτική της «εθελούσιας» αποχώρησης. Ο όμιλος ΟΤΕ το περασμένο έτος μοίρασε μέρισμα στους μετόχους του της τάξεως των 340.000.000€. Την ίδια στιγμή για τη μισθοδοσία 15.000 εργαζομένων του ομίλου, δαπανήθηκε το ποσό των 250.000.000€. Όσο οι εργαζόμενοι/ες του ΟΤΕ βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται, οι μέτοχοι που δε συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, βλέπουν τα έσοδα τους να αυξάνονται.

Χαιρετίζουμε την απεργία των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ η οποία έχει ξεκινήσει από τις 21 Δεκεμβρίου και συνεχίζεται με αμείωτο πάθος και αγώνα. Καταγγέλουμε την παράνομη και κατασταλτική επίθεση του ομίλου στους Aπεργούς, με την κατά παραγγελία σύλληψη 5 εργαζομένων - Απεργών, έξω από το κατάστημα της εταιρείας στην Θεσσαλονική το βράδυ της Τρίτης. Όσοι επιτίθενται στην Aπεργία, σε εργαζόμενους και εργαζόμενες θα μας βρούνε απέναντι τους.

Αλληλεγγύη στους 5 συλληφθέντες - Aπεργούς.

Αλληλεγγύη στους Aπεργούς του ομίλου ΟΤΕ.

- Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΣΕ ΒΙΟΜΕ - Εργαζόμενοι/ες στη ΣΕ ΒΙΟΜΕ

http://biom-metal.blogspot.com/2020/01/blog-post_13.html

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License