Μια χούφτα αναρχικοί ξεφτίλισαν το κράτος και την καταστολή. – Κάλεσμα αύριο στην Ευελπίδων στις 10.30 στο κτήριο 16.

Δεν έχει σημασία πόσοι είμαστε, αλλά το πόσο αποφασισμένοι είμαστε και έως που σκοπεύουμε να φτάσουμε.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Μια χούφτα αναρχικοί ξεφτίλισαν το κράτος και την καταστολή. – Κάλεσμα αύριο στην Ευελπίδων στις 10.30 στο κτήριο 16.

Λίγα λόγια, τηρουμένων των αναλογιών που προτάσσουν οι διανυόμενες στιγμές. Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 13 αποφασισμένοι αναρχικοί ξεφτίλισαν – με όση ισχύ δύνανται να εμπεριέχουν οι έννοιες – το κράτος και την καταστολή. Αποφάσισαν να κάνουν πράξη το ρητό «η ελευθερία δεν χαρίζεται, παρά κατακτιέται με αγώνες», ανακαταλαμβάνοντας τους χώρους που για χρόνια στέγασαν ελεύθερες ιδέες. Ακόμα και αν ήξεραν ότι το εγχείρημα ήταν θνησιγενές, το επιχείρησαν. Και μόνο προς τούτο, τους αξίζει τεράστιος σεβασμός. Για λίγες ώρες οι χώροι που φέρουν ως σηματοδότηση τα χαρακτηριστικά «Ματρόζου 45» & «Παναιτωλίου 21», απελευθερώθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής, επιστρέφοντας στο κίνημα. Ο λυσσαλέος αγώνας των συντρόφων -που αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας- ας αποτελέσει το εφαλτήριο, το προεόρτιο για εκείνο που έρχεται. Δεν έχει σημασία πόσοι είμαστε, αλλά το πόσο αποφασισμένοι είμαστε και έως που σκοπεύουμε να φτάσουμε.

Οι πραιτοριανοί του καθεστώτος, μην αντέχοντας την ξεφτίλα που υπέστησαν, ενεργοποίησαν όλες τις δυνάμεις τους επιτιθέμενοι αρχικά στους αλληλέγγυους που έσπευσαν να συμπληρώσουν τον αγώνα των καταληψιών και μετέπειτα στα ντουβάρια των καταλήψεων. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα ακούγοντας το φερέφωνο της αστυνομίας, «δημοσιογράφο» Μίνα Καραμήτρου να δηλώνει ότι οι αλληλέγγυοι ξεκίνησαν την επίθεση. Δεν χρειαζόμαστε καν τα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης για να επιβεβαιώσουμε τα αυτονόητα. Διανύουμε την εποχή που η επιλογή της σύγκρουσης έχει περάσει αποκλειστικά στην πλευρά των μπάτσων. Το δόγμα περί τάξης, νόμου και ασφάλειας, προσπαθεί να καθιερωθεί μέσω μιας μόνιμης επίθεσης σε οτιδήποτε υπερβαίνει τα εσκαμμένα της υποτιθέμενης «νομιμότητας». Νόμιμο πια δεν θεωρείται ούτε το να κρατάς ένα πανό και να φωνάζεις συνθήματα. Διασαλεύει και αυτό τους νόμους και την τάξη.

Εις ότι μας αφορά ως συλλογικότητα, παρότι έχουμε πολλάκις τονίσει στα κείμενά μας ότι απέναντι στα ανθρωπόμορφα κτήνη των δυνάμεων καταστολής οφείλουμε να στεκόμαστε πάνοπλοι, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να συνδράμουμε με άδεια τα χέρια. Και τούτο επειδή τα μάτια των συντρόφων/ισσών που μας περιέγραφαν τη δράση ήταν κάτι παραπάνω από καθαρά, επειδή ο σκοπός τους «άγιαζε» τα μέσα και τα μέσα το «σκοπό». Ήταν τόσο όμορφη η αυτοκτονική τους πρόθεση που δεν γινόταν να μην συμβάλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις. Αν κάτι έμεινε από τη χτεσινή μέρα πέρα από την παραδειγματική μάχη των καταληψιών (χτες δεν έπεσαν μόνο πάνω τους, φρόντισαν να ρίξουν και τους τσιμεντόλιθους με τους οποίους χτίστηκε η κατάληψη), είναι η αδιάψευστη εικόνα των κατοίκων να γιουχάρουν, να χλευάζουν και να βρίζουν τους μπάτσους. Αργά αλλά σταθερά το κοινωνικό σύνολο αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται στις καταλήψεις, αλλά στα υπουργεία και στις κυβερνήσεις.

Για τις δυνάμεις καταστολής, δεν σπαταλούμε καθόλου μελάνι, ό,τι αισθανόμασταν και πριν, το ίδιο ενυπάρχει και τώρα. Για μια ακόμα φορά μπορείτε να υπερηφανεύεστε ότι τσακίσατε άοπλους ανθρώπους. Οργανωνόμαστε, εξοπλιζόμαστε και θα’ρθουν οι μέρες που δεν θα περιμένουμε την εμφάνισή σας, θα σας τσακίζουμε όπου και όταν θέλουμε εμείς. Συνυπογράφουμε την κατακλείδα από την ανακοίνωση της ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης:

“Έχουμε να κερδίσουμε έναν ολόκληρο κόσμο! Έχουμε να χάσουμε μόνο τους φόβους μας!”

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

ΥΓ1 – Ευχαριστούμε την συνέλευση αλληλεγγύης για την οικονομική ενίσχυση σε όλους τους συλληφθέντες, ένας εκ των οποίων ανήκει και στη συλλογικότητά μας.

ΥΓ2 – Αλληλεγγύη σε όλους τους συλληφθέντες (στους καταληψίες, στους αλληλέγγυους εκτός καταλήψεων και στους τρεις συντρόφους που συνελήφθησαν στην Ευελπίδων).

ΥΓ3 - Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους/ες τους/τις αντιφασίστες/στριες που την Παρασκευή 10/1/2020 φρόντισαν με τη παρουσία τους να φέρουν σε δοκιμασία τις αντοχές του «Κοινού Τόπου». Ο αγώνας για τη συμπλήρωση των 30.000 ευρώ συνεχίζεται!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License