Η απαράδεκτη κατάσταση του ΟΑΣΘ

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες της άθλιας κατάστασης των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, σε μια ανευ προηγουμένου απαξίωση και υποβάθμιση ενός κοινωνικού αγαθού. Η αναμονή στις στάσεις μεγαλώνει, τα λεωφορεία είναι πάντα κάτι παραπάνω από γεμάτα ενώ πολλές φορές σταματούν λόγω βλάβης στη μέση του δρομολογίου. Σύμφωνα με μελέτες ίδου του ΟΑΣΘ των συγκοινωνιακών αναγκών της πόλης ένας στόλος 550 λεωφορείων μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες της πόλης. Στην ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα, ο αριθμός των λεωφορείων που βγαίνει στο δρόμο είναι κάτω του 250 ενώ μέσα στους ερχόμενους μήνες πρέπει να αποσυρθούν άλλα 90 λεωφορεία λόγω παλαιότητας. Όλα αυτά την ώρα που όλο και περισσότεροι/ες αναγκάζονται σε φτηνότερες μετακινήσεις που αποκλείουν το αυτοκίνητο, υπό το βάρος των οικονομικών τους προβλημάτων. Και αν αυτή είναι η κατάσταση για τους/τις πολλούς/ές, τι γίνεται με κάποιο ΑμΕΑ;

Ιδιοκτησιακό καθεστώς

Ο ΟΑΣΘ, ως μονοπωλιακός οργανισμός συγκοινωνιών στην πόλη, παρά το ότι έχει αλλάξει καθεστώς με τις διάφορες κυβερνήσεις που φροντίζουν να μας ενημερώσουν πως θα τον εξυγιάνουν, συνεχίζει να λειτουργεί με αδιαφάνεια και σκάνδαλα. Όντας για δεκαετίες σε ένα ιδιότυπο καθεστώς νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, χρηματοδοτούνταν σε τεράστιο ποσοστό από το κράτος που αναλάμβανε να καλύψει τα ελλείμματά του προς όφελος των μετόχων (της τάξεως του 125 εκατ. ευρώ ετησίως). Με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ο ΟΑΣΘ κρατικοποιήθηκε, με στόχο όπως τότε ακούγαμε, να μπει μια τάξη στα οικονομικά του, υπόσχεση που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Υπό διοίκηση Παππά είδαμε μια ανασύνθεση του ΔΣ και κάποιες αλλαγές στον προϋπολογισμό του, χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα για τις ανάγκες της πόλης, ενώ η ροή των χρημάτων ήταν και πάλι σκιώδης. Είτε με το προηγούμενο ιδιότυπο καθεστώς είτε με το υπό κρατική διαχείριση ο κόσμος της Θεσσαλονίκης είναι αυτός που υφίσταται τις συνέπειες. Είναι η φοιτήτρια, ο συνταξιούχος, ο εργάτης, η άνεργη, δηλαδή όλοι εμείς που δεν έχουμε καν την επιλογή του μέσου μετακίνησης μας.

Δηλώσεις, τετελεσμένα και το μέλλον των μεταφορών μας

Ο οργανισμός στην προσπάθεια του να δώσει μια προσωρινή λύση έχει παραχωρήσει ήδη από τον Μάιο 6 γραμμές στα ΚΤΕΛ. Την πρακτική αυτή συνεχίζει και ο τωρινός πρόεδρος Γιώργος Σκόδρας που στο επόμενο δίμηνο θα παραχωρήσει άλλες 25 γραμμές στα ΚΤΕΛ, μια τακτική που ενδεχομένως θα επιφέρει αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. Σε παρέμβαση κόσμου στα γραφεία του ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος Σκόδρας υποσχέθηκε 100 μεταχειρισμενα λεωφορεία μετά το Πάσχα που θα έρθουν να συμπληρώσουν τον ήδη γερασμένο στόλο του ΟΑΣΘ και 350 καινούργια που θα είναι έτοιμα για χρήση μετά από ενάμιση χρόνο. Δηλαδή μας δίνουν και πάλι αόριστες υποσχέσεις και εργολαβικού τύπου λύσεις και σαν να μην έφτανε αυτό ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ εξαγγέλει αύξηση των ελέγχων και των προστίμων. Είναι πασιφανές για άλλη μια φορά ότι προβλήματα που αφορούν οξείες κοινωνικές ανάγκες απαξιώνονται την ίδια στιγμή που για επενδύσεις μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων τα νομοθετήματα περνάνε εν μία νυκτί.

Την απαράδεκτη κατάσταση έρχεται να συμπληρώσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο σε μια συζήτηση παράνοια με ομιλητές να παρουσιάζουν αναβαθμίσεις στα λεωφορεία με Wifi κτλ ενώ παράλληλα διμοιρίες των ΜΑΤ παρεμπόδισαν άτομα να παραστούν στο συμβούλιο, κρατώντας τους υπό καθεστώς περιορισμού, ψάχνοντας τα πράγματα τους και απειλώντας τους με συλλήψεις χωρίς καν να τους αποδίδουν κατηγορίες. Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως η συνεδρίαση ήταν ανοιχτή προς τον κόσμο. Βλέπουμε λοιπόν το κίβδηλο ενδιαφέρον της πολιτείας για τις ανάγκες του κόσμου και συνάμα το καθεστώς τρόμου που θέλει να χτίσει η κυβέρνηση της ΝΔ σε όποιον αντιδρά και διεκδικεί μια καλύτερη καθημερινότητα. Τέλος η κατάσταση του ΟΑΣθ προβλέπεται να συνεχιστεί μακροπρόθεσμα, κάτι που πρόκειται να αποτελέσει πρόφαση, στο όνομα της καλύτερης εξυπηρέτησης, για μια ακόμα ιδιωτικοποίηση. Άλλωστε η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, πάντα στα πλαίσια των οδηγιών της Ε.Ε., είναι να ιδιωτικοποιήσει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης πράγμα που προσπαθεί να υλοποιήσει μανιωδώς. Δεν θα μπορούσαν έτσι οι μετακινήσεις μας να λείπουν από μια πολιτική που υπηρετεί πλήρως τις κεφαλαιοκρατικές επιταγές.

Κοινωνικός κανιβαλισμός

Στην προσπάθεια λοιπόν του/της καθενός/μιάς να διεκδικήσει μια θέση μέσα στα υπερπλήρη λεωφορεία ο κόσμος εκπίπτει σε φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού. Δηλαδή είναι ο διπλανός που σε σκούντηξε και που φταίει για το ότι δεν χωράμε, είναι ο κόσμος που δεν μπαίνει πιο μέσα, είναι ο μετανάστης και είναι και αυτός που δεν χτύπησε εισιτήριο (λες και έπρεπε να χτυπήσει με αυτή την κατάσταση!) κ.ο.κ.. Είναι η οργή για την κοινωνική εξαθλίωση που οδηγεί σε ατομικιστικές συμπεριφορές. Για αυτό κάθε φορά που βλέπουμε τέτοια φαινόμενα μέσα ή έξω από τα λεωφορεία πρέπει να υπενθυμίζουμε στους συνεπιβάτες μας ποιός φταίει για αυτήν την κατάσταση και πως με συλλογικούς αγώνες θα κερδίσουμε πίσω την αξιοπρέπεια μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΓΕΝΝΟΥΝ

 

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "Σχολείο για την μάθηση της Ελευθερίας"

Ανοιχτή συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 20:00

site: https://sxoleio12.wordpress.com/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License