ΡΩΣΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

ΡΩΣΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

ΡΩΣΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ Μόσχα, 13 Ιουνίου 2002 (11:53 UTC+2) Σε μια κίνηση του Κρεμλίνου προκειμένου να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις στη ρωσική κοινή γνώμη, αλλά και στη διεθνή κοινότητα, αναφορικά με τις προθέσεις της Μόσχας στην Τσετσενία, ο πρόεδρος Βλαντιμιρ Πουτιν, υπέγραψε διάταγμα, το οποίο και επιτρέπει την επιστροφή 150.000 Τσετσένων προσφύγων στις εστίες τους. Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν οι Τσετσένοι πρόσφυγες θα αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τους καταυλισμούς τους στη γειτονική Ινγκουσετία, στους οποίους έχουν ήδη περάσει τρεις χειμώνες και καθώς οι εστίες τους στην Τσετσενία, έχουν καταστραφεί από τις πολεμικές συγκρούσεις. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, η εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος μαζικής επιστροφής των προσφύγων, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι θα καταλήξει σε ανθρωπιστική καταστροφή.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License