Το βράδυ της 16ης Δεκέμβρίου, αποφασίσαμε να προσφέρουμε στιγμές κανονικότητας σε εκείνους τους αιμοβόρους φιλήσυχους που την επιζητούν διαρκώς. Επιλέξαμε μια από τις πλούσιες συνοικίες των Αθηνών, σημείο αναφοράς των διεφθαρμένων αστών, το Κολωνάκι. Συγκεκριμένα την περιοχή που κατοικεί η ελίτ της καθεστηκυίας τάξης. Τραπεζικά στελέχοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, διπλωμάτες, στρατιωτικοί και λοιποί αρουραίοι είδαν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα τους να καίγονται, οι δρόμοι της ασφαλούς και ήσυχης γειτονιάς τους να μετατρέπονται σε πεδίο μάχης. Θελήσαμε με αυτόν τον τρόπο να φέρουμε τους αποστασιοποιημένους από τα γεγονότα, μα συνάμα υπαίτιους του κοινωνικού- ταξικού πολέμου προ των ευθυνών τους. Τους διαβεβαιώνουμε οτι ο φόβος πλέον θα γίνει και δικό τους βίωμα με τρόπο που ούτε καν τον φαντάζονται. Το σκηνικό πολέμου δεν είναι κάποιο απομακρυσμένο μέρος αλλά η ίδια η πόλη που, ανάμεσα στα αφεντικά και τους υποτακτικούς τους κινούνται άνετα οι εξεγερμένοι. Ας γνωρίζουν λοιπόν πως πουθενά δε θα είναι ασφαλής καθώς κυλάμε στις φλέβες της, φυσικά όπως το αίμα στο ανθρώπινο σώμα, μεταδίδοντας τον ιό της ανυπακοής και ελευθερίας.

Βγαίνουμε αθόρυβα από το σκότος της πόλης

όσα αγγίζουμε παίρνουν φωτιά,

ο,τι αφήνουμε γίνεται στάχτη.

Είμαστε η εξέγερση που έρχεται

Πυρήνας Αναρχικής δράσης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License