Ενημερωτικό κείμενο για τη σύλληψη συντρόφισσας μετά την παρέμβαση στην ΕΡΤ3


Στις 20/12 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο Κ. Σακκά, αλλά και στις καταλήψεις, από την Ανοιχτή Συνέλευση Συντονισμού Αντικατασταλτικών Δράσεων.

Μια ώρα μετά τη λήξη της παρέμβασης, 4 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, προσήγαγαν συντρόφισσα και τη μετέφεραν αρχικά στο ΑΤ Δωδεκανήσου και κατόπιν στη ΓΑΔΘ. Από τις 14:00 έως τις 22:30 δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με δικηγόρο ούτε με κάποιο σύντροφο/ισσα, μιας και αρχικά οι μπάτσοι επέμεναν πως επρόκειτο για προσαγωγή, αλλά και ακόμη και όταν απαγγέλθηκαν προφορικά οι κατηγορίες πέρασαν πάνω από 2 ώρες έως ότου τηλεφωνήσει. Όταν δόθηκαν και γραπτώς, η συντρόφισσα επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στην παρέμβαση, χωρίς να πει κάτι περαιτέρω ούτε και να υπογράψει κάποιο έγγραφο. Κατά τη διάρκεια της κράτησης της ζητήθηκαν στοιχεία πέραν αυτών της ταυτότητας τα οποία δε δόθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες είναι:

1) Διατάραξη Λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας

2) Απείθεια, αφού αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα, φωτογραφίες και να περάσει από εκτεταμένο σωματικό έλεγχο.

Στις 21/12 πέρασε από εισαγγελέα και ορίστηκε δικάσιμος στις 24/02.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ

ΔΙΚΗ 24/02

Αναρχικοί/ές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License