Κατάληψη τώρα στο Βερολίνο

++ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΜΟΡΕΝΣΤΡΑΣΣΕ 17 ως ένδειξη αλληλεγγύης στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και καταλήψεις που δέχονται την επίθεση του κράτους. +++Besetzung des griechischen Konsulats jetzt in Berlin-Mitte/Mohrenstrasse 17 wegen der Repression in Griechenland. Aufruf zur Unterstützung! Spread the news! Kommt vorbei!

post image

++ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΜΟΡΕΝΣΤΡΑΣΣΕ 17 ως ένδειξη αλληλεγγύης στα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και καταλήψεις που δέχονται την επίθεση του κράτους.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Εικόνες:


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2019

Απο τις 15 Ιουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κύμα καταστολής με βασική στόχευση τις καταλήψεις. Εξ' αυτού ορμώμενοι/ες σήμερα 23/12/2019 καταλαμβάνουμε συμβολικά το ελληνικό προξενείο του Βερολίνου, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης.

Στις 20/11/2019 ο υπουργός Προ.Πο. Χρυσοχοϊδης ανακοινώνει τελεσίγραφο 15 ημερών για οικειοθελή αποχώρηση των καταλήψεων ή για συμβιβασμό με τους ιδιοκτήτες. Με τη λήξη του τελεσιγράφου βρίσκουμε 4 εκκενώσεις εντός Αττικής σε διάστημα λίγων ημερών. Έχουν προηγηθεί 15 εκκενώσεις καταλήψεων (αναρχικών και στέγαστικών), μια αστυνομική εισβολή σε φοιτητικό στέκι (ΑΣΟΕΕ), μια περίτεχνη προσπάθεια νομιμοποίησης της κατάργησης του ασύλου, αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, άγριοι ξυλοδαρμοί και συλλήψεις, φυλακίσεις εκδικητικού χαρακτήρα λόγω πολιτικών φορνημάτων (περίπτωση Leroy Merlin, Χ. Κορτέσης), κατασκευή κατηγοριών (περίπτωση Β.Σταθόπουλου) και προσπάθεια εξαφάνισης των μεταναστών (με την εγκατάσταση τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης).

Η όξυνση της καταστολής ως ευρύτερη στρατιγικήδεν είναι μια ακόμη επιλογή της κυριαρχίας σε μια περίοδο γενικότερης αστάθειας, παρά η μοναδική της επιλογή απέναντι στη κοινωνική πόλωση. Το κράτος οπλίζεται έναντι στις επερχόμενες αντιστάσεις που φέρνει ο κοινωνικός αποκλεισμός και στοχεύει στη συμμόρφωση αυτών.

Το δυστοπικό σκηνικό της συμμόρφωσης υποστηλώνουν οι κατασταλτικές επιχειρήσεις, τα δεκανίκια των δεξιών ρητορικών περι "νόμου, ασφάλειας, ανάπτυξης", συνεχίζοντας το έργο της 'αριστερής' κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τα θεμέλια οικοδομούνται με την άγαστη συνεργασία των ανεξάρτητων-εξαρτημένων δικαστικών αρχών. Η εισαγγελική πρόταση απαλλαγής όλων των κατηγοριών της Χρυσης Αυγής και καταδίκης μόνο του Ρουπακιά για την δολοφονία του Π.Φύσσα, καθώς και οι δρακόντειοι περιοριστικοί όροι των κατηγορούμενων για επίθεση στα γραφεία των ναζι (παρουσία 4 φορες το μήνα σε Α.Τ. απαγόρευση εξόδου απο την χώρα και καταβολή εγγύησης 15000 ευρώ έκαστος) είναι μόνο ένα παράδειγμα αυτής. Και αν η δυστοπία τους χρειάζεται καλλωπισμό τα Μ.Μ.Ε. υπηρετούν εμπράκτως αυτό το σκοπό.

Στον κόσμο της απολυταρχίας τους εμείς απαντάμε με τον κόσμο των καταλήψεων και της αυτο-οργάνωσης. Έναν κόσμο που αμφισβητεί την ιδιοκτησία, που αναδιαμορφώνει με αντι-ιεραρχικό χαρακτήρα και που οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν αναντιώνονται σε κάθε μορφή εξουσίας.

Η απάντηση στη βια των δογμάτων σας θα είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Κατειλημμένο Προξενείο 23.12.2019

Αλληλέγγυες/οι

από LA 23/12/2019 2:44 μμ.


Σύμφωνα με ανταπόκριση έχουν φτάσει εδώ και πάνω από μια ώρα οι Γερμανοί μπάτσοι ωστόσο δεν έχουν επιχειρήσει επέμβαση, καθότι το προξενείο θεωρείται ελληνικό έδαφος και απαιτείται ειδικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές.

από LA 23/12/2019 3 μμ.


Τα άτομα που κάνουν την κατάληψη καλούν τον κόσμο να βρεθεί έξω από το προξενείο ως ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Το προξενείο βρίσκεται στο κέντρο του Βερολίνου στην Mohrenstr. 17 (σταθμός μετρό Französische Straße).


Γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των καταληψιών και της αστυνομίας. Συζητιέται το ενδεχόμενο να βγουν έξω από το προξενείο. Η αστυνομία θα πάρει τα στοιχεία των ατόμων και ενδεχόμενα να τους ασκηθεί κατηγορία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο.

Υπάρχει διαφωνία μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σχετικά με την έξοδο από το προξενείο. Η αυτονομία ζητάει να βγουν σπαστα σε τρεις ομάδες, ενώ οι καταληψίες ζητούν να βγουν όλα μαζί συντεταγμένα.

Το προξενείο βρίσκεται στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας στο εμπορικό κέντρο του Βερολίνου ανάμεσα σε πολυκαταστήματα και τουριστικά μαγαζιά.

Επαναλαμβάνεται το κάλεσμα να προσέλθει αλληλέγγυος κόσμος για να στηρίξει.


post image

Πετυχημένη ενέργεια παρά τις αντιξοότητες και το βαρύ νομικό οπλοστάσιο του γερμανικού κράτους. Οι αστυνομικοί πιάστηκαν στον ύπνο όταν 17 ακτιβιστές από διάφορες χώρες ανέβηκαν στον 4ο όροφο και κρέμασαν το πανώ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. Στην καλά φυλασσόμενη περιοχή Stadtmitte-Friedrichstraße η αστυνομία απέκλεισε δρόμους ,έφερε οχήματα με καρούμπαλα, κλούβες, πυροσβεστικές στήνοντας ένα σκηνικό έντασης απειλώντας και σπρώχνοντας δεκάδες αλληλέγγυους που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο ελληνικό προξενείο.

Απολογιστικά: κανένας όμηρος στα χέρια του γερμανικού κράτους, παρά τις απειλές για μηνύσεις. Και το βασικότερο; Ενώ στις γερμανικές πόλεις απαγορεύεται το συνέρχεσθαι χωρίς άδεια και επίσημη δήλωση και ανάληψη ευθύνης, τη Δευτέρα στο Βερολίνο η απαγόρευση έσπασε στην πράξη, έγινε συγκέντρωση αλληλέγγυων για 5 ώρες με συνθήματα και πάθος και ο κόσμος παρέμεινε μέχρι την έξοδο των ακτιβιστών, η οποία συνοδεύτηκε με χειροκροτήματα. 

Rigaer Straße-Exarchia bleibt!

One struggle-one fight! Solidarität mit allen bedrohten Projekten in Griechenand und anderswo!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License