Ξέπλυμα με μπλε και μαύρους κόκκους. Η κυβέρνηση της ΝΔ αθωώνει τη Χρυσή Αυγή


Μετά από σχεδόν 4,5 χρόνια δίκης, της πλέον μακροχρόνιας δίκης φασιστικής οργάνωσης στα μεταπολεμικά χρονικά της Ευρώπης, η εισαγγελέας με ένα απαράμιλλου θράσους σκεπτικό απαλλάσσει όλη την συμμορία από τις ποινικές τις ηθικές και πολιτικές ευθύνες. Σχεδόν σαν μην έγινε τίποτα όλα τα χρόνια της τρομοκρατίας και των δολοφονιών από τους τραμπούκους της συμμορίας. Ο Ρουπακιάς παραμένει ο μόνος ένοχος, όλο το περιώνυμο τάγμα εφόδου της Νίκαιας μετατρέπεται σε ανύποπτους περαστικούς που απλά βρέθηκαν στην περιοχή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, οι παραλίγο δολοφόνοι των Αιγυπτίων ψαράδων πέφτουν στα μαλακά, η επίθεση στους αγωνιστές του ΠΑΜΕ ξεπέφτει σε ήσσονος σημασίας αδίκημα, τα όπλα του με τόση αφθονία κυκλοφορούσαν μεταξύ των συμμοριτών δεν ανήκουν στην χρυσή αυγή. Όσο για το επίμαχο της διεύθυνσης οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση όλοι αθώοι.

Από όλο τον συρφετό που τραβολογιέται στα δικαστήρια μόνον ο Ρουπακιάς είναι ο καταδικασμένος και ο μόνος που θα αντιμετωπίσει μία ποινή που να πλησιάζει το ειδεχθές του εγκλήματός του, καθώς για όσους πρότεινε κάποιες ποινές αυτές μοιάζουν με χαϊδολόγημα και λαμβάνοντας υπόψη το 18μηνο της προφυλάκισης, πιθανά να μην εκτίσουν καμία επιπλέον ημέρα.

Η ΝΔ και το βαθύ κράτος πιασμένοι χέρι χέρι, αθωώνουν την φασιστική συμμορία με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Προφανώς η δίκη δεν έχει τελειώσει ακόμα, απομένει η τελική απόφαση του δικαστηρίου. Τέτοια εισαγγελική πρόταση όμως δεν θα τολμούσε να συντάξει ούτε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος. Για τη ΝΔ, λοιπόν, η «δουλειά» έγινε. Ο βασικός «ένοικος» της δεξιάς «πολυκατοικίας» είναι πάλι η ΝΔ και ο σφετερισμός του από τη Χρυσή Αυγή κατατροπώθηκε. Όμως το βαθύ κράτος δεν θέλει να στείλει μήνυμα ανένδοτου αγώνα αλλά μόνο να τραβήξει μερικά απείθαρχα αυτάκια. Ο αστικός μηχανισμός θα εξαντλήσει την αυστηρότητα του μόνο σε οργανώσεις του ταξικού κινήματος. Μια μικρή νεολαιίστικη ομάδα που καταλαμβάνει εγκαταλελειμμένα κτίρια, συμπαραστέκεται σε πρόσφυγες και αγωνίζεται για τα δίκαια των εργαζομένων αποτελεί «τρομοκρατικό» πυρήνα. Μια ομάδα αλητών, όμως, με διακηρυγμένο αντικομμουνιστικό και ρατσιστικό μίσος, που κάνει στρατιωτικά γυμνάσια, έχει οπλισμό και χτυπάει κομμουνιστές και μετανάστες για τον αστικό μηχανισμό αποτελεί μια τυχαία άθροιση μεμονωμένων περιστατικών. Το αστικό κράτος δεν μπορεί να αναγορεύσει τη Χρυσή Αυγή σε «εγκληματική οργάνωση» γιατί αυτό θα καθιστούσε το ΣΥΝΟΛΟ των μελών και στελεχών της σε «παράνομους» και έτσι θα δημιουργούσε ένα ιστορικό προηγούμενο μια βαριάς τιμωρίας μιας ακροδεξιάς οργάνωσης. Αυτό το οπλοστάσιο το χρησιμοποιεί μόνο ενάντια σε αναρχικές ή κομμουνιστικές οργανώσεις.

Η συντριβή της χρυσής αυγής έγινε τα προηγούμενα χρόνια μέσα στην κοινωνία, στους δρόμους, έξω από τα γραφεία της, απαγορεύοντας κάθε δημόσια συνάθροιση των συμμοριτών, με την συντριβή των λεγόμενων ταγμάτων εφόδου. Έγινε με τα όπλα και τις τακτικές του μαχητικού αντιφασισμού. Η αθώωση, λοιπόν, των ναζί και των ταγμάτων εφόδου τους δεν αποκαθιστά αυτόματα την οργανωτικές και πολιτικές δυνατότητες που είχαν καταχτήσει στην περίοδο 2010 – 2013. Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο, πλέον, είναι ο αντικομμουνιστικός ρεβανσισμός που χτίζεται καθημερινά με κέντρο την κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν υποτιμούμε την πιθανότητα να εμφανιστεί ξανά μια ναζιστική οργάνωση που να διεκδικήσει την πολιτική ηγεμονία στο χώρο του αστισμού. Όμως η προκλητική εισαγγελική πρόταση δεν ήρθε από τις προσβάσεις του Μιχαλολιάκου στο σύστημα αλλά από την αναίσχυντη ακροδεξιά πολιτική του κυβερνώντος κόμματος. Όπως η ΝΔ έχτισε τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, όπως η ΝΔ προσπαθεί να συγκροτήσει τις ρατσιστικές «επιτροπές κατοίκων» στις γειτονιές ενάντια στους μετανάστες, όπως οργανώνει τον «αυθόρμητο» κοινωνικό αυτοματισμό ενάντια στο ταξικό κίνημα, έτσι η ΝΔ σηκώνει το λάβαρο της υπεράσπισης των ναζιστικών πογκρόμ και δολοφονιών.

Το ξέπλυμα των φασιστών δεν θα περάσει όμως. Δεν θα επιτρέψουμε στον Μητσοτάκη να προσφέρει ανάπαυση στην συμμορία του φυρερίσκου και σε κάθε άλλον φασίστα. Η ακροδεξιά πολιτική ατζέντα της ΝΔ, της καταστολής, του κτυπήματος των σωματείων, του άσυλου, του δικαιώματος στην διαδήλωση, του εθνικιστικών περιπετειών με τις ΑΟΖ και τους πολέμαρχους της Λιβύης, του ρατσισμού των κλειστών στρατοπέδων και της περικοπής του δικαιώματος του ασύλου και των επαναπροωθήσεων σε Έβρο και Αιγαίο δεν θα περάσει.

Τα καθήκοντα της μάχης είναι μπροστά μας για τη συντριβή των Βορίδων, των Μπογδάνων και των Μπακογιάννηδων.

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License