Σαν ένα νέο τάγμα εφόδου από αυτά που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από τους χρυσαυγίτες, αυτή τη φορά με κουστούμι όμως, ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Στάντζος, σε συνεργασία με την αστυνομία επέβαλαν την εκκένωση της πλατείας από μετανάστες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν. Μία ακροδεξιά ρητορική "επιχειρημάτων", συνοδευόμενη από τα γνωστά άναρθρα επιφωνήματα, ήταν αρκετά ώστε ο "αυτοκράτορας" και οι "αυλικοί" του να αρχίσουν τις θριαμβολογίες.

Άλλωστε οι μετανάστες που διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο hotspot, για τον εγκλωβισμό τους σε μία φυλακή- υγειονομική βόμβα, για τα κλειστά σύνορα, ενάντια στις πολιτικές της ευρωπαϊκής ένωσης και της κυβέρνησης, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κλείνουν τους δρόμους και τις πλατείες. Αντιθέτως έχουν δικαίωμα κατάληψης της πλατείας όλοι οι νοικοκυραίοι που έβαλαν τα καλά τους, άφησαν στο σπίτι τους την αφαίμαξη που τους έχουν προκαλέσει τα μνημόνια και πήγαν να "γιορτάσουν" το άναμα του δέντρου. Έχουν δικαίωμα κατάληψης δρόμων και λιμανιών έχουν εκείνοι που υποδέχονται τους "καλούς" εκ της Ανατολής με τα φουσκωμένα πορτοφόλια,αλλά οι "κακοί" φτωχοδιάβολοι που έρχονται από βομβαρδισμένα χωριά, την κλιματική αλλαγή, διωγμένοι για τις πολιτικές ή σεξουαλικές επιλογές τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα και πρέπει να ζουν φυλακισμένοι.

Εμείς επιλέγουμε με ποιους θα ζήσουμε, με ποιους θα χτίσουμε δεσμούς αλληλεγγύης και συντροφικότητας και δεν θα αφήσουμε κανέναν μπάτσο και κανέναν χωροφύλακα, είτε έχει γκλοπ είτε μαχαίρι, είτε φοράει παραλλαγή ή κοστούμι να επιβάλεις σε ποιον δρόμο θα πατήσουμε, σε ποια πλατεία θα διαμαρτυρηθούμε.

-Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου

(https://www.youtube.com/watch?v=giiMnSDcsLQ)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License