Απο το Βερολίνο στην ελλάδα - Κάτω τα ξερά σας απο τις καταλήψεις

Την Τετάρτη, 11.12.2019 καλέστηκε συγκέντρωση/παρέμβαση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Κεραμέως και της υφυπουργού Ζαχαράκη, ως εκπροσώπους της κυβέρνησης του δόγματος “νόμος και τάξη”, σε ένδειξη αλληλεγγύης στις εκκενωμένες καταλήψεις αλλα και επικείμενες εκκενώσεις.

post image

Την Τετάρτη, 11.12.2019 καλέστηκε συγκέντρωση/παρέμβαση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Κεραμέως και της υφυπουργού Ζαχαράκη, ως εκπροσώπους της κυβέρνησης του δόγματος “νόμος και τάξη”, σε ένδειξη αλληλεγγύης στις εκκενωμένες καταλήψεις αλλα και επικείμενες εκκενώσεις.

Οι συγκεκριμένες ως πολιτικές προϊστάμενες του υπουργείου παιδείας είναι συνυπεύθυνες για το νομοσχεδίου της κατάργησης του ασύλου. Η κατάργηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της μηδενικής ανοχής, πολιτική και στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της νέας δημοκρατίας. Στις 11.11.2019 έγινε επέμβαση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ, αφού είχε προηγηθεί η εκκένωση της Βανκούβερ Απαρτμάν, η οποία ανήκει στο εν λόγω πανεπιστήμιο, καθώς και οι εκκενώσεις 13 αντιεξουσιαστικώ/αναρχικών καταλήψεων, και στεγαστικές μεταναστών. Βέβαια αυτή η κατασταλτική επιχείρηση ξεκίνησε επί διακυβέρνησης Σύριζα, σε ενα ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης, και το οποίο παγιώνεται με τα δέξια γκλόμπ.Στις 20.11.2019 ο Χρυσοχοϊδης, ως νέος Ιαβέρης του σύγχρονου κράτους ελέγχου και καταστολής, έδωσε τελεσίγραφο για οικειοθελή αποχώρηση όλων των καταλήψεων. Στόχος τους η επιβολή ενός ασφυκτικού κλοιού συμμόρφωσης όλων των ανεπιθύμητων: αναρχικοί/ες, αντιεξουσιαστές/ριες, μετανάστες/ριες, φτωχοί/ες, τοξικοεξαρτημένοι/ες, μικροπαραβάτες/ριες, “διαφορετικοί/ες”. Όραμα τους η δημιουργία μιας νέας αστυνομοκρατούμενης “κανονικότητας” που θα εναρμονίζεται και θα υπηρετεί συγκεκριμένες αρχές και νόρμες. Το κράτος θωρακίζεται ενάντια στις επερχόμενες αντιστάσεις που θα φέρει η όξυνση του κοινωνικού αποκλεισμού. Η εργαλειοθήκη του κράτους περιλαμβάνει σύγχρονα μέτρα βιοελέγχου (drones, κάμερες, dna) και πατροπαράδοτες τακτικές όπως συλλήψεις, παρακολουθήσεις, χαφιεδισμό, βασανιστήρια και τελεσίγραφα. Τακτικές που χρησιμοποίθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στη γερμανία και ειδικά στο Βερολίνο, με τελεσίγραφα για οικειοθελή αποχώρηση και νομιμοποίηση καταλήψεων, συνοδευόμενα με άγρια καταστολή.Απέναντι στο φόβο και την ηττοπάθεια που θέλουν να μας επιβάλλουν, θα μας βρούν μπροστά τους με όπλο μας την ανυποχώρητη αλληλεγγύη.

Η απάντηση στα τελεσίγραφα θα δωθεί στους δρόμους. Η συνθηκολόγηση δεν είναι επιλογή.

Αλληλεγγύη στα απειλούμενα projects στο Βερολίνο

10-100-1000 καταλήψεις!Ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License