Κάλεσμα της Αναρχικής Ομοσπονδίας (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης) στην αντικατασταλτική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Κάλεσμα της Αναρχικής Ομοσπονδίας (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης) στην αντικατασταλτική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις | Σάββατο 14/12, 13:00, Καμάρα

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις. Ούτε βήμα πίσω μπροστά στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του κράτους.

Περπατώντας στο ίδιο χαλί που έστρωσε η κατά τα φαινόμενα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ. έρχεται να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη», καθώς και την «κανονικότητα» της διαρκώς εντεινόμενης καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ξεκινώντας μια νέα κατασταλτική εκστρατεία με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ταυτόχρονα, εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στο αναρχικό κίνημα, στους/στις μετανάστες/μετανάστριες και τις κοινότητες αγώνα τους, στις καταλήψεις και τις δομές του αντικαπιταλιστικού κινήματος, με αποκορύφωμα το δεκαπενθήμερο, εκβιαστικό «τελεσίγραφο» παράδοσης των κατειλημμένων χώρων, το οποίο συντάχθηκε από τον Υπουργό Καταστολής, Μ. Χρυσοχοΐδη, προαναγγέλλοντας τις προσεχείς κατασταλτικές ενέργειες του κράτους, εν προκειμένω τις επαπειλούμενες εκκενώσεις των καταλήψεων.

Είναι σε όλους και όλες μας φανερό ότι η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων στο σύνολό τους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των αντικοινωνικών πολιτικών και των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων, που για τους/τις από τα κάτω σημαίνουν περαιτέρω φτωχοποίηση, εξαθλίωση και αποκλεισμό. Με λίγα λόγια, η παρούσα φάση του κατασταλτικού σχεδιασμού του κράτους είναι απαραίτητη για την επιβολή της νέας κοινωνικής συνθήκης που μας ετοιμάζουν τα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό (φακέλωμα σωματείων, επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία, νόμος για περιορισμό διαδηλώσεων, κλειστά κέντρα κράτησης-φυλακές μεταναστών/τριών, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην υγεία και την εκπαίδευση). Πάνω στα απομεινάρια των κινημάτων και στον κατακερματισμένο κοινωνικό ιστό που άφησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έρχεται τώρα η Ν.Δ., για να οξύνει την κρατική-κατασταλτική τρομοκρατία, την κοινωνική συνθήκη της σιωπής, του φόβου και της υποταγής.

Για εμάς, τους/τις καταπιεσμένους/νες, τις/τους εκμεταλλευόμενες/ους, τους/τις από τα κάτω, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ανυποχώρητης αντίστασης ενάντια στη βαρβαρότητα του κρατικού και καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού. Ανεξαρτήτως του εκάστοτε κρατικού διαχειριστή των καπιταλιστικών συμφερόντων η θέση μας είναι αδιάλλακτα στους δρόμους του αντικρατικού και αντικαπιταλιστικού αγώνα, για να ανασάνει η τάξη μας, για να κάνουμε βήματα προς τα μπρος ως χειμαζόμενη κοινωνική βάση, με απώτερο σκοπό τον ριζικό μετασχηματισμό των κυρίαρχων κοινωνικών και παραγωγικών σχέσεων, για να διανοίξουμε συλλογικά τον δρόμο για την καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση και τη γενικευμένη αυτοδιεύθυνση. Οι ταξικοί αγώνες και οι κοινωνικές εξεγέρσεις που ξεσπούν σήμερα σε όλα τα μέρη του κόσμου ενάντια στην καταπίεση και την εξαθλίωση ας μας εμπνεύσουν για τους αγώνες που έρχονται. Να προτάξουμε, λοιπόν, την κοινωνική αυτοοργάνωση, τη μαχητική αντίσταση και την ταξική αλληλεγγύη των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, συνθλίβοντας την αντιλαϊκή στρατηγική του αστικού στρατοπέδου.

ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 13:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχική Ομοσπονδία(Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)

anarchist-federation.gr

anarchist-federation@riseup.net

twitter: twitter.com/anarchistfedGr

fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License