Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Β. Σταθόπουλο [Φυλακές Λάρισας, 15/12]

Καλούμε-στηρίζουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Β. Σταθόπουλο στις φυλακές της Λάρισας, την Κυριακή 15/12.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, συλλαμβάνεται από μπάτσους της αντιτρομοκρατικής ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος με την πρόφαση ότι συμμετείχε σε ληστεία στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου. Την επόμενη μέρα, μέσα σε ένα κρεσέντο τρομο-υστερίας ανακοινώνεται ξαφνικά πως κατηγορείται και για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ οι λακέδες της αντιτρομοκρατικής τον ξυλοκοπούν στα «περίφημα» κρατητήρια του 12ου ορόφου της Γαδα.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του αρνείται τις κατηγορίες για ληστεία και ένταξη του στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ όπως τονίζει ο ίδιος σε κομμάτι της «απολογίας» του,''...Όλη αυτή η θεαματικότητα στο πρόσωπό μου είναι στα πλαίσια μιας κατασταλτικής πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης ενάντια στους αναρχικούς και στο αναρχικό κίνημα. Οι αρχές λένε συστηματικά ψέματα για τον τρόπο που κινούμαστε και δρούνε οι αναρχικοί, ουσιαστικά μου έχουν φορτώσει το μισό ποινικό κώδικα επειδή έδειξα αλληλεγγύη σε ένα τραυματισμένο άνθρωπο. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης αυτής δέχομαι ότι βοήθησα έναν άνθρωπο που ήταν τραυματίας. Εγώ είμαι αναρχικός, συμμετέχω στο αναρχικό κίνημα.... Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες και για την ληστεία και για την επαναστατική αυτοάμυνα''.

Αναγνωρίζουμε την επίθεση στον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο ως κομμάτι της επίθεσης στο αναρχικό και ευρύτερο ανατρεπτικό κίνημα, επίθεση που εμπεριέχει εκκενώσεις καταλήψεων, εισβολές σε πανεπιστήμια, επιθέσεις με ξύλο και χημικά στην γειτονιά των Εξαρχείων, απαγωγές και βασανισμούς συντρόφων. Στην εποχή που τα ΜΜΕ διασύρουν συντρόφους και αγωνιστές με τον χειρότερο τρόπο, βαδίζοντας χέρι χέρι με την κατασταλτική πολιτική του κράτους, η αλληλεγγύη θα συντρίψει τον φόβο. Αναγνωρίζουμε τις κατηγορίες εναντίον του συντρόφου μας ως μια σκευωρία που προέρχεται από το μπατσο-υπουργείο και τον Χρυσοχοίδη, με τις οποίες προσπαθούν να διαλύσουν την ζωή του μόνο και μόνο επειδή είναι αναρχικός, και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν πολιτικά.

Καλούμε-στηρίζουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Β. Σταθόπουλο στις φυλακές της Λάρισας, την Κυριακή 15/12.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Αναρχική ομάδα Bellini

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License