Κανένας μόνος και καμία μόνη στα χέρια του κράτους

Αγώνας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Να υπερασπιστούμε τις κοινότητές μας, τις συντροφικές και κοινωνικές σχέσεις που δομούνται πάνω στα πολιτικά χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης, τους αγώνες των εξεγερμένων πού λαμβάνουν χώρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τη Χιλή μέχρι τη Ροζάβα. Για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Για την Επανάσταση και την Αναρχία.

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Από τις 8 Νοέμβρη έχει ξεκινήσει μια «αντι»τρομοκρατική επιχείρηση από το κράτος εναντίον αναρχικών. Αφορμή έχει σταθεί η υπόθεση απαλλοτρίωσης καταστήματος ΟΠΑΠ(πού λειτουργεί στην πραγματικότητα σαν καζίνο) στον Χολαργό, τον περασμένο Οκτώβριο, στη διάρκεια της οποίας αυτοτραυματίζεται ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος σε δημόσια τοποθέτηση, όντας καταζητούμενος, ανέλαβε την ευθύνη για την απαλλοτρίωση. Ο σύντροφος έχει κάνει την πολιτική επιλογή να περάσει στην «παρανομία», η οποία είναι η έμπρακτη άρνηση συνθηκολόγησης με το κράτος και τους διώκτες του, είναι μια μορφή συνέχισης του αγώνα σε δυο επίπεδα: ενάντια στο κράτος και ενάντια στην παράδοση και την παραίτηση. Είτε γίνεται στο χρόνο που επιλέγει ο κάθε σύντροφος είτε αποτελεί επιλογή σε ένα δίπολο μπροστά σε ενδεχόμενο πιθανής σύλληψης, δεν παύει να έχει βαρύνουσα σημασία για την ιστορία των αγωνιζομένων, αποδεικνύοντας ότι το κράτος δεν είναι παντοδύναμο και οι μηχανισμοί του δεν είναι παντού, και τα κενά αυτά είναι πάντα πρόσφορο έδαφος για τη αδιάκοπη συνέχιση του αγώνα.

Από εκεί κι έπειτα κατασκευάζεται το σενάριο της «αντι»τρομοκρατικής. Η συμμετοχή αναρχικού σε «ληστεία» θα λειτουργήσει ως άλλοθι για τον διωκτικό μηχανισμό, ώστε να κατασκευάσει υποθέσεις με ευφάνταστα σενάρια. Σενάρια που αναπαράγονται από τα ΜΜΕ με αηδιαστικό ζήλο.

Στη συνέχεια σε κατ΄ οίκον έρευνα στον Χολαργό συλλαμβάνεται ο Δ. Μ., φιλικό πρόσωπο του Δ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος κατηγορείται και φυλακίζεται για ένταξη στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, καθώς εντοπίστηκαν όπλα, με το ένα από αυτά να είναι το όπλο σημαία της Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Σε δημόσια τοποθέτηση ο Δ. Χατζηβασιλειάδης στο Indymedia ανέλαβε την ευθύνη της φύλαξης του οπλισμού ως πολιτική απόφαση για την διαφύλαξη της ιστορίας της κοινωνικής αντίστασης και την συμβολή στις ανάγκες υπεράσπισης των κοινωνικών αγώνων όποτε αυτό θα γινόταν απαραίτητο και εφικτό μέσα στην άγρια δολοφονική επίθεση που δέχονται ακατάπαυστα οι εκμεταλλευόμενοι, οι αποκλεισμένοι και τα κινήματα. Επίσης αναφέρει πως ούτε ο Β. Σταθόπουλος, ούτε το τρίτο άτομο γνώριζαν το περιεχόμενο των αποσκευών.

Έπειτα συλλαμβάνεται ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, αναρχικός αγωνιστής. Κατηγορείται τόσο για ληστεία όσο και για ένταξη στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, και προφυλακίζεται στα κελιά της δημοκρατίας για κάθε κατηγορία ξεχωριστά. Η δίωξή του συντρόφου είναι πολιτική, γεγονός που αναδεικνύεται και με την εκδικητικότητα των διωκτικών μηχανισμών στο πρόσωπό του λόγω της ανυποχώρητης στάσης του μετά την αποφυλάκισή του, και της απόφασης για συνέχιση του αγώνα με τη συμμετοχή του σε πολιτική ομάδα. Η επιλογή του να περιθάλψει τον τραυματισμένο σύντροφο Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, χωρίς να γνωρίζει το πώς τραυματίστηκε αλλά και χωρίς να απαρνείται την επιλογή αυτή, σε συνδυασμό με το ψευδές προφίλ που κατασκεύασαν τα ΜΜΕ χρησιμοποιήθηκε για να στηθούν 2 δικογραφίες, της ληστείας και της ένταξης στην Ε.Ο. Επαναστατική Αυτοάμυνα. Κάποιες μέρες αργότερα μεταφέρεται εκδικητικά στις φυλακές Λάρισας, με σκοπό την απομάκρυνση από το συντροφικό και οικογενειακό του περιβάλλον και τη μη επικοινωνία με το δικηγόρο του, με αποτέλεσμα τη φυσική και πολιτική του απομόνωση.

Η απαλλοτρίωση, ο αυτοτραυματισμός του Δ.Χατζηβασιλειάδη και η περίθαλψή του αναβαθμίζονται ποινικά μέσω των σεναρίων και των επιδιώξεων της «αντι» τρομοκρατικής σε συγκρότηση «τρομοκρατικής» οργάνωσης (187Α). Η μεθόδευση αυτή αποτελεί βασικό άξονα του κράτους απέναντι στους πολιτικούς του εχθρούς. Βασικό ρόλο στη δημιουργία του κλίματος τρομουστερίας, παίζει η προπαγάνδα των ΜΜΕ, που σε πλήρη σύμπνοια με το Υπουργείο Προπο, διαμορφώνουν ένα συκοφαντικά αντικοινωνικό και βίαιο προφίλ των συντρόφων για να δικαιολογήσουν τη χρήση υπέρμετρης βίας στις συλλήψεις που προηγήθηκαν ή στο ενδεχόμενο σύλληψης του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Στη διάρκεια του διημέρου της 8-9/11 αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, ξεκινάει ένα μπαράζ απαγωγών του συντροφικού και φιλικού περιβάλλοντος του Δ. Χατζηβασιλειάδη και του Β. Σταθόπουλου αλλά και ενός ευρύτερου πολιτικού χώρου, που επεκτείνεται και σε καταλήψεις, προσφυγικές και στεγαστικές, και σε κοινωνικά εγχειρήματα, αλλά και σε συντρόφους συντρόφισσες. Οι απαγωγές γίνονται με την πρόφαση της προσαγωγής, πρόφαση που καταρρίπτεται από τις ίδιες τις μεθόδους της "αντι” τρομοκρατικής: εισβολές σε σπίτια, ολιγόλεπτες επιχειρήσεις με αρπαγές από το δρόμο, αλλά και θεαματικές ακινητοποιήσεις, ανακρίσεις, απειλές, πολύωρη αναμονή χωρίς καμία ερώτηση, απαγόρευση επικοινωνίας με οποιονδήποτε. Να σημειωθεί εδώ ότι και ο σύντροφος Β.Σταθόπουλος καταδεικνύει τις μεθόδους των μπάτσων της «αντι» τρομοκρατικής, οι οποίοι κατά τη σύλληψη χτύπησαν πολλές φορές το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, ενώ κατά τη βίαιη λήψη δείγματος DNA, στην οποία και αντιστάθηκε σθεναρά, του τράβηξαν σάλιο με σύριγγα από το στόμα.

Παράλληλα λοιπόν με την όξυνση της καταστολής και τη διεύρυνσή της, διευρύνονται και οι μέθοδοι και πρακτικές των κατασταλτικών και δικαστικών μηχανισμών και πλέον εκτός από την τακτική της φυσικής βίας χρησιμοποιείται ευρέως και η ψυχολογική, συμπληρώνοντας το ψηφιδωτό της καταστολής. Γίνονται κανονικότητα τα ψυχολογικά βασανιστήρια όπως αυτό της σιωπής, της ασφυξίας, της απειλής, μέχρι και του ψυχικού τραυματισμού ενός παιδιού μπροστά στο οποίο εκτελείται μία από τις επιχειρήσεις τους. Από τις βίαιες συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής ως τη μη συναινετική λήψη DNA, από τις ανακρίσεις μέχρι τα ψυχολογικά βασανιστήρια ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος : η ποινικοποίηση συντροφικών και φιλικών σχέσεων για να απομονωθούν πολιτικά και φυσικά οι αναρχικοί και αναρχικές , οι αγωνιζόμενοι και αγωνιζόμενες και η τρομοκράτησή τους με θεαματικούς όρους με σκοπό τον παραδειγματισμό των ίδιων και όλων όσων στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτούς.

Σε 5 μόλις μήνες αντιμετωπίζουμε μια εικόνα σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η ακροδεξιά κυβέρνηση τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις επιβάλλει το δόγμα “Νόμος και Τάξη”. Εκκενώνει καταλήψεις πολιτικές και προσφυγικές ,ψηφίζει τον νέο “αναπτυξιακό” νόμο, καταργεί το άσυλο, τροποποιεί και ψηφίζει το νέο ποινικό κώδικα, στρατιωτικοποιεί τη γειτονιά των Εξαρχείων με τη μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ στους οποίους παρέχεται πολιτική κάλυψη για πρακτικές ωμής βίας και για καθημερινές σεξιστικές , ομοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις, επανιδρύει την ομάδα ΔΕΛΤΑ, τα οποία όλα αυτά αποτελούν την αναβάθμιση του οπλοστασίου του κράτους.

Το σχέδιο της κατασταλτικής εκστρατείας που πραγματοποιεί η ακροδεξιά κυβέρνηση εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών, φοιτητών/ιών και μαθητών/ιών, εργαζομένων, ανέργων, προσφύγων και μεταναστών/ιών,-εναντίον των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων- δεν αποτελεί κάτι καινούργιο, ανήκει στην πολιτική διαχείριση που στόχο έχει την αδρανοποίηση του κοινωνικού ιστού και την πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του κεφαλαίου μέσα απ΄ την εφαρμογή των νόμων του κράτους. Αποτελεί βασικό πυλώνα στην κρατική πολιτική της αναβάθμισης των μέτρων κοινωνικών έλεγχου, με μια συνολική οπτική ομαλοποίησης και αφομοίωσης που στοχεύει στην εξάλειψη των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και στην αποτροπή της πιθανότητας κάθε επικείμενης κοινωνικής αναταραχής.

Μέσα στα πλαίσια αυτά η εντατικοποίηση της καταστολής που πραγματοποιείται ενάντια στον αναρχικό χώρο δεν μας εκπλήσσει, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως θα αποτελέσουμε τον κύριο στόχο της κρατικής τρομοκρατίας. Τα στημένα κατηγορητήρια , το κλείσιμο καταλήψεων, η αναβάθμιση της βίας στο δρόμο καθώς και η τρομοκρατία των διωκτικών αρχών δεν μας αποδυναμώνουν, παρά καταφέρνουν να οπλίσουν με μεγαλύτερο σθένος όλα όσα πιστεύουμε, να σταθούμε πιο κοντά και έμπρακτα ο ένας δίπλα στον άλλον. Καταφέρνουν να αποτελέσουν αίτια συσπείρωσης, ζύμωσης, καταφέρνουν να ανοίξουν νέα πεδία εξάπλωσης και αναδιοργάνωσης του αγώνα μας. Η συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε καθώς και η επιχείρηση εξάλειψης όσων αντιστέκονται και μάχονται ενάντια στην εξουσία θα αποβεί άκαρπη.

Αγώνας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

Να υπερασπιστούμε τις κοινότητές μας, τις συντροφικές και κοινωνικές σχέσεις που δομούνται πάνω στα πολιτικά χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης, τους αγώνες των εξεγερμένων πού λαμβάνουν χώρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τη Χιλή μέχρι τη Ροζάβα. Για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Για την Επανάσταση και την Αναρχία.

Κανένας μόνος και καμία μόνη στα χέρια του κράτους

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

Δύναμη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Συνέλευση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία σε αλληλεγγύη με τους αγωνιστές που κατηγορούνται για την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License