(Θεσσαλονικη) Μοίρασμα στο 7ο ΓΕΛ Καλαμαριάς

Τη Δευτέρα 09/12 πραγματοποιήθηκε μοίρασμα στο 7ο ΓΕΛ Καλαμαριάς και στη γύρω περιοχή με αφορμή τη στοχοποίηση καθηγήτριας με φασιστικά συνθήματα.

post image

Τη Δευτέρα 09/12 πραγματοποιήθηκε μοίρασμα στο 7ο ΓΕΛ Καλαμαριάς και στη γύρω περιοχή με αφορμή τη στοχοποίηση καθηγήτριας με φασιστικά συνθήματα. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Τέλη Νοεμβρίου ενημερωθήκαμε πως υπήρξε στοχοποίηση καθηγήτριας στο 7ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς, από φασίστες που είναι λίγο πολύ γνωστοί στην περιοχή οι οποίοι μπήκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και έγραψαν το όνομα της με σπρέι συνοδευόμενο από εθνικιστικά συνθήματα. Δεν χρειάζεται να αποπειραθούμε να συνδέσουμε τις απόψεις της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού με τα δικά μας πολιτικά πιστεύω προκειμένου να την υπερασπιστούμε αλλά ούτε και να αναζητήσουμε τους λόγους που οδήγησαν τους φασίστες να προβούν σε αυτή την ενέργεια μιας και τα Fakenews που αναπαράγουν εθνικιστικές γκρούπες αλλά και ΜΜΕ δεν έχουν τελειωμό. Πολύ πρόσφατα θυμόμαστε τους λιγοστούς φαντασιόπληκτους γραφικούς που μαζευτήκαν έξω από το Νοσοκομείο Παναγία νομίζοντας πως θα χρησιμοποιηθεί ως δομή φιλοξενίας για μετανάστες.

Αυτό για το οποίο μας αναλογεί να μιλήσουμε είναι η ολοένα και μεγαλύτερη προσπάθεια του κράτους και του παρακράτους να μολύνουν τα μυαλά των παιδιών με το εθνικιστικό μίσος , την μισαλλοδοξία, την εξατομίκευση, τον κανιβαλισμό, τον μιλιταρισμό και τον φόβο για καθετί διαφορετικό, και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παγιωθεί ως συνθήκη. Τον τελευταίο καιρό είδαμε καταλήψεις υποκινούμενες από γονείς και ορισμένους καθηγητές για το «Μακεδονικό», είδαμε γονείς να αλυσοδένονται στα κάγκελα σχολείων για να μην παρακολουθήσουν μαθήματα τα προσφυγόπουλα, είδαμε σχολείο στη Καλαμαριά να αποβάλλει και να διαπομπεύει παιδί με ειδικές ανάγκες, είδαμε ‘’κατοίκους’’ να πετάνε πέτρες σε λεωφορεία για να εμποδίσουν τους μετανάστες να οδηγηθούν στις γειτονιές τους, είδαμε δημοτικό σχολείο στην πυλαία να οργανώνει σχολική εκδρομή στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ (όπου μετά απο αντιδράσεις γονέων και όχι μόνο ακυρώθηκε), είδαμε ανήλικο μετανάστη μαθητή να τον χαρακώνουν με μαχαίρι φασίστες έξω από το σχολείο του στη Νεάπολη, είδαμε μαθητές και μαθήτριες να κάνουν κατάληψη στα σχολεία τους με αιτήματα όπως η έλλειψη υποδομών και καθηγητών και έπειτα είδαμε τους μπάτσους να σπάνε βίαια αυτές τις καταλήψεις σε κάποιες περιπτώσεις χτυπώντας τους -15ο ΕΠΑΛ Ευκλειδη- και σε κάποιες άλλους συλλαμβάνοντας τους-7ο ΕΠΑΛ Λάρισας- είδαμε τον Δάσκαλο που έδινε στρατιωτικά παραγγέλματα στους μαθητές του μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, είδαμε την υπουργό Παιδείας να επικροτεί όλα τα παραπάνω λέγοντας πως θέλει μια παιδεία που να τονώνει το εθνικό αίσθημα… Είδαμε, Είδαμε, Είδαμε…….

Όμως υπάρχουν και όλα αυτά που δεν είδαμε ή μάλλον δεν έδειξαν οι ειδήσεις των 20:00 και οι τηλεοράσεις.

Είναι οι δράσεις αλληλεγγύης προς τους μετανάστες από διάφορες πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα και τα αντιμετώπισαν με φροντίδα, είναι το ποδόσφαιρο που ακόμα παίζουν τα παιδιά όλα μαζί στις πολυεθνικές πλατείες της μητρόπολης, είναι τα βλέμματα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης που μοιραζόμαστε ντόπιοι και ξένοι όταν μας ζητάει να δουλέψουμε γρηγορότερα ο ‘Έλληνας εργοδότης μας, είναι όλες αυτές οι στιγμές αγώνα που πρόκειται να ζήσουμε καθώς γνωρίζουμε ο ένας την άλλη καθώς οργανωνόμαστε και σιγά σιγά ξαναανακαλύπτουμε την δύναμη μας.

Μέσα σε αυτές τις στιγμές θέλουμε και αξίζουν να μεγαλώνουν τα παιδιά, και όχι να προετοιμάζονται μέσω μιας εκπαίδευσης κομμένης και ραμμένης στις ανάγκες των αφεντικών και της αστικής κοινωνίας του έθνους κράτους όπου θα ‘ναι ήδη έτοιμα τόσο σε επίπεδο κατάρτισης όσο και σε επίπεδο αντίληψης για τον κόσμο, να εργαστούν με ευγνωμοσύνη για το αφεντικό τους, να ρουφιανέψουν το συνάδελφο τους, να πολεμήσουν σε ένα ενδεχόμενο πολεμικό επεισόδιο για τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου, να κάνουν όλα αυτά για τα οποία τα προετοιμάζουν.

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά / https://anatolika.espivblogs.net/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License