11/12: Κάλεσμα αλληλεγγύης στη δίκη για την εκκένωση της GARE

Την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη δικάζονται, ύστερα από αναβολή της πρώτης δίκης, οι σύντροφοι που συνελλήφθησαν κατά την τελευταία εκκένωση. Τους φορτώθηκαν οι κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ρευματοκλοπής και της νεροκλοπής. Είναι η δίκη προπομπός γι αυτά που έχουν ήδη σχεδιάσει κι αφορούν το σύνολο των ελλαδικών καταλήψεων.

Το κράτος επιτίθεται στις καταλήψεις για να ξεριζώσει τις κοινότητες αγώνα κ'αυτοοργάνωσης από το ζωτικό κοινωνικό τους έδαφος. Εκτοπίζει τους μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακρυά από τις μητροπολιτικές γειτονιές, για να εμβαθύνει τον ταξικό-φυλετικό διαχωρισμό, για να αποτρέψει τη συνοργάνωση και κοινή ζωή με τους ντόπιους αγωνιστές και την επαφή με τους τοπικούς αγώνες. Απαλλοτριώνει διαρκώς το κοινωνικό έδαφος, μετατρέποντας το σε έρημο εμπορικής δραστηριότητας. Εγκαθιστά στρατιωτικό έλεγχο στην πόλη για να τρομοκρατεί τους αντιστεκόμενους. Για να ισοπεδώσει τις κοινωνικές εξεγέρσεις που αναπόφευκτα έρχονται. Είναι ο ταξικός πόλεμος που μαίνεται, είτε με δεξιά είτε με αριστερά αφεντικά.

Σε αυτό το νέο κύμα επιθέσεων στις καταλήψεις και τις δομές αγώνα που ξεκίνησε με το που πήραν πόστο οι παραδοσιακοί φασίστες αυτού του τόπου, η κατάληψη GARE ήταν η πρώτη πολιτική κατάληψη που χτυπήθηκε. Ήταν μια προδιαγεγραμμένη επίθεση, που είχε ήδη ανακοινωθεί. Η εκκένωση της 26ης Αυγούστου ήταν η τρίτη εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη μέσα στα 3 χρόνια ζωής της. Η κρατική επίθεση στα κέντρα αγώνα του κοινωνικού/ταξικού κινήματος είναι διαχρονική, αλλά η παρούσα φάση της ξεκίνησε από την αριστερή διαχείριση που ανέλαβε το ρόλο του χειρούργου, επιχειρώντας τον διαχωρισμό, την απομόνωση και την αφομοίωση μέσα στα κινήματα. Με τη δυναμική της μαχητικής υπεράσπισης των καταλήψεων, η GARE ανακαταλήφθηκε 2 φορές, σπάζοντας στην πράξη αυτή την απόπειρα.

Σήμερα που απ’τα νυστέρια πήραν τη σκυτάλη οι μπαλτάδες, η ποινικοποίηση των καταλήψεων, αλλά και των πρακτικών αγώνα εν γένει, κανονικοποιείται και εντείνεται. Η GARE αποτέλεσε πείραμα γι’αυτή την ποινικοποίηση και τη συνοδευόμενη μαύρη προπαγάνδα. Τα φερέφωνα των εξουσιαστών πλέον μιλάνε ασύδωτα για τις καταλήψεις ως γιάφκες ‘τρομοκρατών’, με πιο πρόσφατη αφορμή, την επιχείρηση της ‘αντι’τρομοκρατικής στις 8 Νοέμβρη, όπου βρέθηκαν στο στόχαστρο αναρχικοί αγωνιστές τόσο από την GARE όσο και από τα πολιτικά και κοινωνικά πεδία στα οποία συμμετείχε.

Την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη δικάζονται, ύστερα από αναβολή της πρώτης δίκης, οι σύντροφοι που συνελλήφθησαν κατά την τελευταία εκκένωση. Τους φορτώθηκαν οι κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ρευματοκλοπής και της νεροκλοπής. Είναι η δίκη προπομπός γι αυτά που έχουν ήδη σχεδιάσει κι αφορούν το σύνολο των ελλαδικών καταλήψεων.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 9πμ

Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 2, Β’αυτόφωρο μονομελές

Συνέλευση GARE

από Κατάληψη GARE 11/12/2019 10:15 πμ.


Η δίκη αναβλήθηκε για τις 13 Φλεβάρη 2020

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License