[Θεσσαλονίκη] Ενημέρωση και φωτογραφίες από την πορεία της 6/12 | Μαύρο & Κόκκινο

Μαζική και με παλμό η διαδήλωση που καλέστηκε από αναρχικές οργανώσεις και συλλογικότητες με αφορμή την επέτειο μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αιχμή την αντίσταση στην κρατική καταστολή και την απάντηση στα τελεσίγραφα του Υπουργείου Προ.Πο.

post image

Μαζική και με παλμό η διαδήλωση που καλέστηκε από αναρχικές οργανώσεις και συλλογικότητες με αφορμή την επέτειο μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αιχμή την αντίσταση στην κρατική καταστολή και την απάντηση στα τελεσίγραφα του Υπουργείου Προ.Πο. Πάνω από 2,000 άτομα συσπειρώθηκαν στα αναρχικά μπλόκα, ενώ μαζικό ήταν και το φοιτητικό μπλοκ του Μαθηματικού που συμμετείχε στη διαδήλωση. Η διαδήλωση ξεκίνησε από την Καμάρα με μέτωπο ανατολικά και πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους φωνάζοντας αντικρατικά και αντικαπιταλιστικά συνθήματα, όπως επίσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους μετανάστες, υπεράσπισης του ασύλου και των ταξικών/κοινωνικών αγώνων. Ισχυρή και ενιαία η περιφρούρηση της διαδήλωσης, ενώ η αστυνομία επιχείρησε να θέσει σε εφαρμογή ένα πλάνο τρομοκράτησης του κόσμου αφού διμοιρίες ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και δεκάδων ασφαλιτών ακολουθούσαν σχεδόν σε όλη τη διαδρομή την πορεία από τα πεζοδρόμια. Παρότι κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο αστυνομικός και παρακρατικός μηχανισμός τα ΜΑΤ δεν έφταναν για να περικυκλώσουν ολοκληρωτικά τον τεράστιο όγκο της διαδήλωσης, η οποία ήταν η πιο μαζική διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη των τελευταίων χρόνων, ενώ επίσης κανένας δεν τρομοκρατήθηκε. Αντιθέτως η οργή απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τους βασανιστές της Ελληνικής Αστυνομίας μεγάλωσε. Μια πρώτη απάντηση δόθηκε απέναντι στα κρατικά τελεσίγραφα, την καταστολή και τα ΜΜΕ, τα οποία ασφαλώς με επιμέλεια επέλεξαν να αγνοήσουν τις ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License