Για το Βέλγο σύντροφο που κατηγορείται για ‘’Προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών’’

Για το Βέλγο σύντροφο που κατηγορείται για ‘’Προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών’’

Για το Βέλγο σύντροφο που κατηγορείται για ‘’Προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών’’

 

Το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου στο Χολαργό, δύο αστυνομικοί από το τμήμα του Χολαργού-Παπάγου έκαναν έναν φαινομενικά τυχαίο έλεγχο σε έναν Βέλγο αναρχικό. Ο σύντροφος εμφανίστηκε στην αστυνομική βάση δεδομένων και βρέθηκαν κάποια αντικείμενα στην κατοχή του τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα και έτσι μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Χολαργού. Μετά από τις άκαρπες προσπάθειες ανάκρισης από τους αστυνομικούς του τμήματος, κατέφθασαν αστυνομικοί από την κρατική διεύθυνση και παρόλη την πίεση δεν απέσπασαν κάτι. Τότε τον μετέφεραν στα γραφεία τους στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ. Στις 04.00 το πρωί μεταφέρθηκε στα κελιά που βρίσκονται έναν όροφο πάνω. Μερικές ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του συντρόφου, καθώς και στο σπίτι της συντρόφου του και των γονιών της. Σε όλες τις περιπτώσεις έφυγαν με άδεια χέρια. Η σύντροφος μεταφέρθηκε στα γραφεία της κρατικής διεύθυνσης απ ’όπου αφέθηκε ελεύθερη κάποιες ώρες αργότερα. Αργότερα την ίδια μέρα ο σύντροφος πέρασε από εισαγγελέα όπου εγκρίθηκαν οι κατηγορίες για "Προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών’’ που είχαν σχηματιστεί από τη κρατική ασφάλεια αναφερόμενοι στα αντικείμενα που είχαν βρει στο σύντροφο την ώρα του ελέγχου (προσανάμματα, ένα πλαστικό μπουκάλι με καθαριστικό και φιδάκι). Την επόμενη μέρα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ο σύντροφος εμφανίστηκε στο δικαστήριο όπου αποφασίστηκε η αναβολή της δίκης για την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου. Μετά την ακρόαση ο σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ενθουσιασμός με τον οποίο τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης μίλησαν για τη υπόθεση, αναμασώντας τα ψέματα των μπάτσων ή δημιουργώντας νέα, δεν μας εκπλήσσει. Έτσι εκπληρώνουν τον παντοτινό τους ρόλο ως υπηρέτες της εξουσίας, αναπαράγοντας και εφαρμόζοντας το λόγο και την εικόνα της σε κάθε περίσταση.

Ούτε ο ενθουσιασμός με τον οποίο οι μπάτσοι επικοινώνησαν με τα ΜΜΕ θέτοντας τις βάσεις για να δημιουργηθεί όλο αυτό το θέαμα μας ξαφνιάζει. Εκτός του ότι κάθε κράτος ούτως ή άλλως αρπάζει κάθε ευκαιρία να επιδεικνύεται με κατασταλτικά χτυπήματα εναντίων των εχθρών του, η σημερινή κυβέρνηση το εντείνει όπου και όποτε μπορεί από τότε που ήρθε στην εξουσία. Πάει χέρι-χέρι με την επιθετική αναδιάρθρωση της κατασταλτικής της παρουσίας στην καθημερινότητα. Όπως είναι γνωστό διεξάγουν πόλεμο ενάντια στους/ις μετανάστες/ριες, αναρχικούς/ες, καταληψίες, κλέφτες/ρες, ναρκομανείς και οποι@δήποτε είναι ανεπιθύμητος/η, ενάντιος/α, ή απλά άχρηστος/η στο σύστημα. Παρόλο που όλα τα κράτη διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο, φαίνεται ότι αυτή η κυβέρνηση το έχει κάνει πυλώνα της ύπαρξης της.

Σε αυτούς τους καιρούς των αλλαγών μένουμε αυτοί που είμαστε, οπλισμένοι με τις ιδέες της αναρχίας και με τη θέληση να καταστρέψουμε ό,τι επιδιώκει να καταστρέψει κάθε πιθανή ελευθερία.

Ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό αυτών που επιλέγουν να αγωνιστούν, να σαμποτάρουν και να επιτεθούν την εξουσία, σε όλες της τις μορφές και τα χρώματα, οπουδήποτε μπορούν να βρεθούν τα πλοκάμια της.

 

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2019

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License