Στις 6 Δεκέμβρη, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της κοινωνικής εξέγερσης, που την ακολούθησε, πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες στην Ξάνθη. Μία καλεσμένη στις 12:00 από το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης και τον Σύλλογο Οικοτρόφων, με συμμετοχή του Αυτόνομου Σχήματος και μία το απόγευμα στις 18:00 μετά από κοινό κάλεσμα από το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης, το Πέλοτο και το Αυτόνομο Σχήμα Πολυτεχνικής Ξάνθης. Η μαζικότητα της πρωινής και απογευματινής πορείας ήταν 80 και 60 άτομα αντίστοιχα.

Η απογευματινή πορεία είχε καλό παλμό, υπήρχε σφιχτή περιφρούρηση, μοιράστηκαν κείμενα, γράφτηκαν συνθήματα και φωνάχτηκε μεγάλη ποικιλία συνθημάτων ενάντια στα τελεσίγραφα και την καταστολή, τον φασισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τις διακρατικές εντάσεις, την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την καταπάτηση του ασύλου καθώς και αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις καταλήψεις που δέχονται την επίθεση του κράτους. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν -όπως και στην πορεία της 17Νοέμβρη- αναβαθμισμένη και επιτηδευμένα προκλητική για τα δεδομένα της πόλης. Επιχειρεί και σε τοπικό επίπεδο να κάνει μία επίδειξη δύναμης και να τρομοκρατήσει, όχι μόνο τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που πλαισίωσαν την πορεία, αλλά ολόκληρη εκείνη την κοινωνική μερίδα, που η υποτίμηση των όρων ζωής της δεν της δίνει την πολυτέλεια να χάψει τα παραμύθια περί ανάπτυξης και κανονικότητας και ξέρει πως το σημερινό χτύπημα που επιχειρείται στα πιο υποτιμημένα και ριζοσπαστικά κομμάτια είναι μία προειδοποίηση και μία πρόβα για ευρύτερα τμήματα της ταξικής και κοινωνικής βάσης. Παρ’ όλη αυτή την στάση και την πρωτοφανή για την πόλη δεδηλωμένη διάθεση της αστυνομίας να ακολουθήσει την πορεία μέχρι το σημείο επιστροφής στο πολυτεχνείο, το μπλοκ συγκροτημένα στάθηκε, κατέδειξε τις μεθοδεύσεις και δήλωσε πως δεν θα συνέχιζε την πορεία σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιχειρούνταν. Τελικά μετά από στάση σχεδόν μισής ώρας ο στόχος επιτεύχθηκε, οι μπάτσοι σταμάτησαν και η πορεία ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License