post image

«Ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά έστω και για μια μέρας τον δώσουμε να παίξουν σαν ένα πολύχρωμο μπαλόνινα παίξουν τραγουδώντας ανάμεσα στ’ αστέριαας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιάσαν ένα τεράστιο μήλο, σαν ψίχα ολόζεστου ψωμιού να χορτάσουν μια μέρα τουλάχιστονας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιάνα μάθει έστω και για μια μέρα ο κόσμος τη φιλίατα παιδιά θα πάρουν απ’ τα χέρια μας τον κόσμοθα φυτέψουν αθάνατα δέντρα.»  Ναζίμ Χικμέτ.

Σε είδα ελεεινό ανθρωπάκι να ουρλιάζεις απευθύνοντας άναρθρες βρισιές σε ανήλικα προσφυγόπουλα. Φρόντισες να σπιλώσεις ό,τι πιο αγνό και αθώο υπάρχει στον κόσμο. Δεν έχασες την ευκαιρία να βγάλεις από μέσα σου όλη τη σκατοψυχιά που κρύβει ένας φασίστας πάνω σε ανυπεράσπιστα πλάσματα. Ήσουν σχεδόν παντού. Στη Σπάρτη, στο Ωραιόκαστρο, στη Νάουσα, στην Καλαμαριά, όπου κι αν εμφανίζονταν πρόσφυγες και μετανάστες, ήσουν και εσύ, ένα όρθιο σκουλήκι απέναντί τους. Κάθε δομή φιλοξενίας που δεν έχει συρματοπλέγματα φαντάζει στα μάτια σου απαράδεκτη. Αφού εξάντλησες όλο το αβυσσαλέο μίσος της ψυχής σου στην όψη και μόνο της διαφορετικότητας, μετέπειτα στράφηκες κατά του αλληλέγγυου, κατά του κάθε ξενοδόχου που δέχτηκε να υποδεχτεί ξεριζωμένους ανθρώπους, κατά του οποιουδήποτε τολμούσε να εκφέρει διαφορετικό λόγο από το δικό σου. Απείλησες πως θα πάρεις τα όπλα γιατί όπως μας είπες κινδυνεύει η χώρα σου. Θα αλλοιωθεί η γειτονιά σου. Κινδυνεύουν τα δικά σου παιδιά μας είπες. Αντέδρασες σα να γίνονταν εγκαίνια καινούριας χωματερής στη περιοχή σου. Ούτως ή άλλως ως ανθρώπινα σκουπίδια τους αντιλαμβάνεσαι, δε με ξενίζει η συμπεριφορά σου. Πως θα’θελα να σ’έβλεπα κάποτε εσένα ως πρόσφυγα σε άλλη χώρα. Αλλά ξέχασα, εσύ είσαι έλληνας, άριος και μοναδικός, το λίκνο του πολιτισμού!

Είδα και εσένα μπάτσε να εισβάλλεις σε καταλήψεις και να διαλύεις την ζωή οικογενειών. Και πριν εισβάλλεις πάνοπλος σε είδα να φοράς γάντια και μάσκες. Εσύ, το καθαρό και φρεσκομπανιαρισμένο πιόνι της εξουσίας που πρόκειται να έρθεις σε επαφή με το «μιαρό» κόσμο μιας κατάληψης, αισθάνεσαι την ανάγκη να προστατευτείς. Στην πραγματικότητα είναι η εικόνα που θέλεις να δώσεις προς τα έξω μπάτσε, ότι όπου μένουν ελεύθεροι μετανάστες, πρόσφυγες και αλληλέγγυοι σύντροφοι/ισσες, κυοφορούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Πρόσεξα το σαρδόνιο χαμόγελό σου και την αυτάρεσκη ικανοποίησή σου όταν πετούσες με κλωτσιές τα λιγοστά υπάρχοντά τους στα σκουπίδια. Φαντάζομαι την αγαλλίαση που αισθάνεσαι μπάτσε κάθε φορά που κλωτσάς την πόρτα μιας κατάληψης. Νιώθεις ότι επιτελείς κοινωνικό έργο. Καυλώνεις πιο πολύ ακόμα και από όταν βασανίζεις ανθρώπους στα κρατητήρια, ή όχι;

Είδα και εσένα φιλήσυχε οικογενειάρχη να εξεγείρεσαι όταν έμαθες ότι τα παιδιά σου έχουν καινούριους συμμαθητές. Έκανες και κατάληψη τρομάρα σου για να εκδιωχθούν από τη μάθηση όσοι δεν είναι έλληνες. Πραγματικά ένα τέτοιο σχολείο θα σου άξιζε, όμως τα παιδιά σου δεν φταίνε σε τίποτα.Είδα εσένα ανθρωποφύλακα να τοποθετείς ανήλικα και ασυνόδευτα παιδιά πίσω από τα κάγκελα εκτελώντας τα καθήκοντά σου.

Είδα πάνω απ’όλα εσένα υποκριτή πολιτικέ, υπηρέτη των καπιταλιστικών συμφερόντων, οσφυοκάμπτη της πλουτοκρατίας, να επιτίθεσαι με μανία στη διαφορετικότητα ώστε να χαϊδέψεις το υποβόσκον ρατσιστικό υπογάστριο του ψηφοθηρικού κοινού σου. Εσένα που υποδέχεσαι με τιμές και δόξα κάθε ευκατάστατο τουρίστα, που παρέχεις visa με προσδιορισμένο χρηματικό αντίτιμο, εσένα που συναγελάζεσαι με δολοφόνους, που σφίγγεις αιματοβαμμένα χέρια, που εκπονείς σχέδια για καινούρια στρατόπεδα συγκέντρωσης, που θέλεις να εξαφανίσεις τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τον κοινωνικό ιστό για να καθυστερήσεις έστω για λίγο την καταιγίδα που έρχεται.

Είδα όλους εσάς και πολλούς ακόμα να εξωτερικεύετε αγελαία ένστικτα πάνω σε εξαθλιωμένους και αδύναμους ανθρώπους. Αυτό είναι το κοινωνικό σύστημα που υπερασπίζεστε και όσο και αν προσπαθεί η αστική δημοκρατία με «ανθρωπιστικά» τερτίπια να επικαλύψει τη βρωμιά του καπιταλισμού, δεν τα καταφέρνει. Το σύστημά σας σάπισε, ζέχνει απ’άκρη σ’άκρη. Μονάχα στην ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 5000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τα περισσότερα φυλακισμένα. Τα μόνα σχέδια που εκπονούνται είναι για καινούριες φυλακές. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα παιδί στα χέρια του κράτους. Κανενός κράτους. Εκείνο που δημιουργεί το πρόβλημα, σίγουρα δεν είναι ικανό να δώσει καμία λύση. Με όλες μας τις δυνάμεις θα εναντιωθούμε απέναντι σ’αυτή τη κτηνωδία.

Τις επόμενες μέρες ως συλλογικότητα θα μαζέψουμε παιδικά παιχνίδια για τα προσφυγόπουλα. Όποια/ος θα ήθελε να συνεισφέρει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες με μήνυμα στη σελίδα μας ή στο masovka@espiv.net

«Τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για Ζωή. Δημιουργούνται μέσα από εσένα, αλλά όχι από εσένα.Και αν βρίσκονται μαζί σου, δεν σου ανήκουν. Μπορείς να τους δώσεις την αγάπη σου, αλλά όχι τις σκέψεις σου. Αφού έχουν τις δικές τους. Μπορείς να προσπαθήσεις να τους μοιάσεις, αλλά μη γυρέψεις να τα κάνεις σαν εσένα.Αφού οι ψυχές τους κατοικούν στο σπίτι του αύριοΠου εσύ δεν πρόκειται να επισκεφτείς ούτε στα όνειρά σου.Αφού η ζωή δεν πάει προς τα πίσω, ούτε ακολουθεί στο δρόμο του το χθες. Μπορείς να δώσεις μια στέγη στο σώμα τους. Αλλά όχι και στις ψυχές τους.»  Χαλίλ Γκιμπράν

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Εξέγερση για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία, τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License