Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο έξω από τις φυλακές της Λάρισας Κυριακή 15/12


Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο έξω από τις φυλακές της Λάρισας Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 3μμ

Συμμετέχουμε και καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο έξω από τις φυλακές της Λάρισας όπου βρίσκεται προφυλακισμένος. Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 3μμ

Λευτεριά στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας

Δύναμη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη που καταζητείται

Καμία ανοχή στην "κανονικότητά" τους

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η «αντιτρομοκρατική» πραγματοποιεί μια μεγάλη επιχείρηση, στα πλαίσια της οποίας συλλαμβάνονται ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος, η αναρχική Μυρτώ Σ. και άλλο ένα άτομο. Παράλληλα, πραγματοποιούνται πλήθος προσαγωγών και εισβολές σε σπίτια, ενώ καταζητείται και ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης.

Αρχικά ο Βαγγέλης Σταθόπουλος κατηγορήθηκε για ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Χολαργό, κατά την οποία τραυματίζεται ο ένας από τους δύο συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, βρέθηκε οπλισμός στο σπίτι του άλλου συλληφθέντα, που αποδίδεται στην οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”. Με βάση αυτά τα ευρήματα οι 2 συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση και μια σειρά άλλες κατηγορίες που εμπίπτουν στον “αντιτρομοκρατικό” νόμο. Όσον αφορά τον σύντροφο Σταθόπουλο, αρνείται την συμμετοχή στη ληστεία και στην οργάνωση, ενώ αναλαμβάνει ότι στα πλαίσια της αλληλεγγύης βοήθησε, με την παροχή πρώτων βοηθειών, τον τραυματισμένο Δ.Χατζηβασιλειάδη και αποδίδει τη δίωξή του στη στοχοποίησή του ως αναρχικού. Ως προς την συντρόφισσα Μυρτώ Σ. κατηγορήθηκε για πλημμελήματα και αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την διεξαγωγή της δίκης.

Με το που έγιναν γνωστές οι παραπάνω συλλήψεις, το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο έδειξε για μια ακόμη φορά τα άμεσα αντανακλαστικά του. Οι όποιες «φιλελεύθερες» ψευδαισθήσεις περί τεκμηρίου αθωότητας βρέθηκαν για άλλη μια φορά στον πάτο του καλαθιού των αχρήστων, με το κράτος και τα ΜΜΕ να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ της τρομοϋστερίας.

Η τρομοϋστερία καναλιών, μπάτσων και πολιτικής ηγεσίας, δένει αρμονικά και με την διακηρυγμένη επιθυμία τους να τελειώνουν σιγά σιγά με τον αναρχικό χώρο και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Οι εικόνες από τα στρατιωτικοποιημένα Εξάρχεια και τις συγκρούσεις που διεξάγονται εκεί, οι σφραγισμένες καταλήψεις και τα ανοιγμένα στέκια στις σχολές που ονομάζονται «γιάφκες», τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και οι αντιδράσεις τους στις άθλιες συνθήκες που βιώνουν εκεί πλασάρονται στον φοβισμένο νοικοκυραίο ως ένα καθεστώς γενικευμένης «ανομίας», το οποίο πρέπει να παταχθεί με κάθε κόστος. Ησυχία, τάξη και ασφάλεια λοιπόν, για να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που με τόση ανυπομονησία περιμένει το κεφάλαιο, να ισοπεδώσουν περαιτέρω τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει και να παραδώσουν γη και ύδωρ προς εκμετάλλευση και κερδοφορία. Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, η μέθοδος είναι γνωστή, παλιά και δοκιμασμένη: καταστολή, νέοι ποινικοί κώδικες που στοχεύουν απροκάλυπτα σε αγωνιστές και πολιτικούς κρατούμενους, παρακολουθήσεις, «τρομονόμοι» κλπ.

Από την πλευρά μας, ένα πράγματα είναι εντελώς σαφές, ότι η αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και στους διωκόμενους συντρόφους είναι αδιαπραγμάτευτη. Στα μάτια του κράτους άλλωστε, είμαστε όλοι και όλες ένοχοι/ες και ως τέτοιοι/ες στεκόμαστε απέναντί του, μαζί με όσους και όσες βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια του. Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΕΝΤΟΣ – ΕΚΤΟΣ

Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

email: efimerida@espiv.net

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License